Boomer pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel simonesimone

Hallo allemaal! 

ik ben al een tijdje opzoek naar een Boomer puppy. Ik heb van allerlei informatie gelezen en ben dus erg voorzichtig met het uitzoeken van een fokker. 

heeft iemand goede ervaringen met een bepaalde fokker/kennel? 

ik hoor het graag! 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Leuk dat je zo goed op zoek bent naar een hondje! Als je veel informatie hebt gelezen, dan weet je dat een boomer geen ras is, maar een kruising, van vaak (meestal) ouders zonder stamboom, en zonder testen op erfelijke afwijkingen. 

 

Wat spreekt je zo aan aan een boomer? Waarom ga je niet op zoek naar een gezond ras? Een Lhasa Apso, Maltezer leeuwtje ed zijn ook erg leuk, en dan weet je meer over het karakter en de gezondheid. 

 

Is er een reden dat je graag voor den kruising wil gaan? En zo ja, wat is deze reden? Er staan vaak ook een hoop herplaatser kruisingen op het internet. Dan zou ik een leuk herplaatsertje in huis nemen, op die manier steun je de onverantwoordelijke fok niet. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik wilde ook een Boomer, maar kwam standaard uit bij broodfok hondjes en daar wil ik niet aan ,meehelpen. Dus daarom gaan googlen bij de kleine gezelschapshonden. Van een rashond weet je in  grote lijnen het karakter, waar je dan zelf mee aan de slag kunt. Ik heb gekozen voor een Lhasa apso, een heel fijn hondje. Ik zou nu niet anders meer willen. Super slim, lief, enorm aanhankelijk, wil graag wat voor me doen. Luistert perfect. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hallo allemaal! 
ik ben al een tijdje opzoek naar een Boomer puppy. Ik heb van allerlei informatie gelezen en ben dus erg voorzichtig met het uitzoeken van een fokker. 
heeft iemand goede ervaringen met een bepaalde fokker/kennel? 
ik hoor het graag! 
  "

 

Hoe kun je daar een goede fokker van vinden?

Dan zou je iemand moeten kennen die een nestje puppys heeft.

Zodat jij met eigen ogen kan zien dat ze daar echt geboren zijn, en dat er goed voor wordt gezorgd.

 

Een boomer is geen ras daarom zijn er geen specifieke fokkers van, dat bestaat dus niet.

Een boomer is een kruising van verschillende kleine hondjes en de meesten komen uit de broodfok.

 

Maar daarom, als je graag een boomer hondje wil, ga dan nooit naar een kennel want dan weet je zeker dat het broodfok is.

Probeer dan op zijn minst een puppy te zoeken die net geboren is bij iemand in huis, zodat je de pup een paar keer kan opzoeken en kan zien hoe het er aan toe gaat.

Hoe is de moederhond, goed verzorgd en vriendelijk?

Zij de ouderhonden gezond?

 

Of  je gaat voor een rashondje zoals hierboven staat?

 

Volgende forumvraag: Voorbereiden bezoek fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^