Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Als je honden zo goed luisteren is het toch ook niet vervelend om een lijntje vast te houden?  "

Nou ja hier wel dus met ons gammele dametje nu in de herfstkou. Ze staat niet zo stabiel meer met haar stijve pootjes nu en zowel het gewicht van een korte lijn als de lichte druk van een flexi brengt haar snel uit balans. Echt heel sneu, dus daarom toch meestal los, al voel ik me wel bezwaard. Niet omdat ze overlast veroorzaakt, maar omdat het een slecht voorbeeld geeft.

 

Anders maakt het inderdaad weinig uit, flexi of niet, ze blijft tóch wel bij ons, dus ook niet trekken oid. (En ze gaat niet hard haha.)

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Nou ja hier wel dus met ons gammele dametje nu in de herfstkou. Ze staat niet zo stabiel meer met haar stijve pootjes nu en zowel het gewicht van een korte lijn als de lichte druk van een flexi brengt haar snel uit balans. Echt heel sneu, dus daarom toch meestal los, al voel ik me wel bezwaard. Niet omdat ze overlast veroorzaakt, maar omdat het een slecht voorbeeld geeft.
 
Anders maakt het inderdaad weinig uit, flexi of niet, ze blijft tóch wel bij ons, dus ook niet trekken oid. (En ze gaat niet hard haha.) "


Ik kan me er eerlijk gezegd niets bij voorstellen dat een middelgrote hond zelfs al uit balans zou raken van een enkele mm dik showlijntje of jachtlijntje. De vacht rond de nek is soms nog zwaarder dan zo’n lijn.

Waar een wil is...

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

" Tja welkom op het forum "

Ik vraag me altijd af waarom mensen zo moeilijk vriendelijk kunnen blijven online.

 

Zouden die mensen tegenover elkaar ook zo met elkaar omgaan?

 

Het is nu eenmaal lastiger om je in tekst te uitten, omdat je elkaar niet kent en er vaak veel informatie mist in het verhaal.

 

Ik ben best een botte hork, maar het lukt me toch om mij te verbazen over de reacties die ik soms lees. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik kan me er eerlijk gezegd niets bij voorstellen dat een middelgrote hond zelfs al uit balans zou raken van een enkele mm dik showlijntje of jachtlijntje. De vacht rond de nek is soms nog zwaarder dan zo’n lijn.
Waar een wil is... "

Dat was bij mijn vorige hond toch echt het geval. En dan gaat het niet perse om het wandelen hoor, want die lijn weegt niks. Maar als zij plots naar een struikje trok om te snuffelen, ik het niet doorhad en de lijn dus ineens op spanning stond, kon zij ook haar evenwicht verliezen. Dit was bij haar wel echt in de laatste fase van haar leven, maar het kan dus zeker. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Dat was bij mijn vorige hond toch echt het geval. En dan gaat het niet perse om het wandelen hoor, want die lijn weegt niks. Maar als zij plots naar een struikje trok om te snuffelen, ik het niet doorhad en de lijn dus ineens op spanning stond, kon zij ook haar evenwicht verliezen. Dit was bij haar wel echt in de laatste fase van haar leven, maar het kan dus zeker.  "


Dan zorg je er toch voor dat je in de wijk op je hond let en stopt wanneer die stopt. Doe je m.i. ook wanneer de hond losloopt zodat je niet opeens 25 meter verder staat.

 

Begrijp me niet verkeerd; jullie loslopers kunnen me echt niets schelen als ze mij met rust laten. hp-smile Maar dat gemiep over zich zo bezwaard voelen die hond los te hebben waar het niet mag, terwijl er ook nog zoiets is als denken in oplossingen, dat gaat er hier even niet in.

honden page profiel TinekeTineke 3 doggies

" Hoe komt het toch dat jij je denkt dat het over jou gaat, en ook nog eens een totaal ander situatie, de honden hadden al kennis gemaakt en we gingen met zijn 3en wandelen en we gingen naar een park, waar Faro niet los kon vanwege konijnen.
 
 
Ik weet niet hoe het met je korte lontje zit, en waarom jij je nu aangesproken voelt, en waarom je denkt dat alles over jou gaat, ik heb het over mijn omgeving, en daar lopen veel mensen die geen reet van honden weten en van alles denken, hij wil alleen maar spelen hoor.
 
Ik ken die mensen en hun honden niet, ik wil gewoon rustig lopen op een stoep.
En ik lees niemand de les, ik keer gewoon om. Waar lees jij dat ik mensen de les lees, dat meer een dingetje van jou, niet van mij hoor.
 
Ik noem 2 voorbeelden 1 waar mijn hond word lastig gevallen, en dat pikt hij niet, dus moet ik mijn hond corrigeren omdat een kerel zijn hond niet vast wilt doen, nou nee hoor, dan keer ik om, leuker voor mij en voor Sam.
 
 
En ik noem 1 voorbeeld waar een hond gek op Sam is, en ik moet wachten totdat de baas er is ivm anders aangereden worden.
 
 
Over medisch, dan moet je even 1 pagina terug lezen, ja er zijn mensen die hun hond niet aan de lijn kunnen hebben blijkbaar, lees maar, of zit die ook maar wat te verzinnen?
 
En panisch ben ik al helemaal niet, ik wil het juist lekker relax houden voor Sam en mijzelf ivm medische klachten ook. En als het nodig is dat er een lossen hond bij Sam komt en vervelend is en Sam pikt het niet, ja dan zal ik toch moeten zorgen dat Sam niet bijt.
 
Over je gedragsstoornis, volgens mij is die niet spontaan. "

Ik dacht al goh wat mis ik hier nou allemaal. Ligt het aan mij? Maar voor mij kwam dat verhaal als reactie op jou ook over alsof het compleet uit de lucht viel. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dan zorg je er toch voor dat je in de wijk op je hond let en stopt wanneer die stopt. Doe je m.i. ook wanneer de hond losloopt zodat je niet opeens 25 meter verder staat.
 
Begrijp me niet verkeerd; jullie loslopers kunnen me echt niets schelen als ze mij met rust laten.  Maar dat gemiep over zich zo bezwaard voelen die hond los te hebben waar het niet mag, terwijl er ook nog zoiets is als denken in oplossingen, dat gaat er hier even niet in. "

Oh deden we ook hoor. Maar die hond liep prima los, waarom niet? Ze luisterde goed, geen haar op haar hoofd die eraan dacht de weg over te steken, naar een andere hond te gaan etc. Verder lees jij denk ik niet goed, aangezien ik zeer duidelijk aangeef dat loslopende honden mij niks interesseren zolang ze mij maar met rust laten. En dat deed onze toen 15 jarige hond ook haha. 

 

Overigens heb ik nu ook 2 honden die ineens een héél lekker geurtje kunnen ruiken en plots een wending naar links maken. Natuurlijk blijf ik dan wachten, dat deed ik bij mijn vorige hond ook, maar door die plotselinge wending blijft er wel spanning op de nek staan. Begrijp je hopelijk zelf ook wel. Tenzij je een hond hebt die in een slakkentempo een geurtje opzoekt, kun je daar niet altijd op anticiperen. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Oh deden we ook hoor. Maar die hond liep prima los, waarom niet? Ze luisterde goed, geen haar op haar hoofd die eraan dacht de weg over te steken, naar een andere hond te gaan etc. Verder lees jij denk ik niet goed, aangezien ik zeer duidelijk aangeef dat loslopende honden mij niks interesseren zolang ze mij maar met rust laten. En dat deed onze toen 15 jarige hond ook haha. 
 
Overigens heb ik nu ook 2 honden die ineens een héél lekker geurtje kunnen ruiken en plots een wending naar links maken. Natuurlijk blijf ik dan wachten, dat deed ik bij mijn vorige hond ook, maar door die plotselinge wending blijft er wel spanning op de nek staan. Begrijp je hopelijk zelf ook wel. Tenzij je een hond hebt die in een slakkentempo een geurtje opzoekt, kun je daar niet altijd op anticiperen.  "


Wie leest er hier niet goed? Je haalt er allerlei onbenoemde zaken bij. En wat hebben de snelle wendingen van 2 energieke honden nou te maken met stokbejaarde dieren die uit balans zouden raken van elk beetje spanning aan de lijn?

 

Niets zeggen is ook een optie. Een ander woorden in de mond leggen hoeft helemaal niet. hp-smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wie leest er hier niet goed? Je haalt er allerlei onbenoemde zaken bij. En wat hebben de snelle wendingen van 2 energieke honden nou te maken met stokbejaarde dieren die uit balans zouden raken van elk beetje spanning aan de lijn?
 
Niets zeggen is ook een optie. Een ander woorden in de mond leggen hoeft helemaal niet.  "

Je zegt dat je niet begrijpt dat een bejaarde hond uit balans kan raken bij het trekken aan de lijn, volgens jou loop ik gewoon door en wacht ik niet op de hond. Dat is een vooroordeel en is nooit het geval geweest. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Je zegt dat je niet begrijpt dat een bejaarde hond uit balans kan raken bij het trekken aan de lijn, volgens jou loop ik gewoon door en wacht ik niet op de hond. Dat is een vooroordeel en is nooit het geval geweest.  "


Quote dit aub even letterlijk, want ik zie het niet. Lezen blijkt weer eens moeilijk voor gebruikers van deze site.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Quote dit aub even letterlijk, want ik zie het niet. Lezen blijkt weer eens moeilijk voor gebruikers van deze site. "

Je zegt letterlijk: dan zorg je dat je stopt als je hond stopt. Met andere woorden zou ik dus door lopen. Letterlijk genoeg zo voor je? Dan laat ik het hier verder bij. Fijne avond hp-smile

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Je zegt letterlijk: dan zorg je dat je stopt als je hond stopt. Met andere woorden zou ik dus door lopen. Letterlijk genoeg zo voor je? Dan laat ik het hier verder bij. Fijne avond  "


Nee, niet “met andere woorden”. Hou toch eens op met dat verdraaien van berichten.

 

" Maar als zij plots naar een struikje trok om te snuffelen, ik het niet doorhad en de lijn dus ineens op spanning stond, kon zij ook haar evenwicht verliezen. "


Is dus op te lossen door het door te hebben c.q. beter op te letten. Ik zeg nergens dat je bewust als een bulldozer doorloopt en dat beest maar meesleept. 

Gaat echt nergens meer over dit. Moeilijk doen om het moeilijk doen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Is dus op te lossen door het door te hebben c.q. beter op te letten. Ik zeg nergens dat je bewust als een bulldozer doorloopt en dat beest maar meesleept. 
Gaat echt nergens meer over dit. Moeilijk doen om het moeilijk doen. "

Waar je je al niet druk om kan maken. Nou Rocky, sorry dat ik niet jouw exacte woorden heb gebruikt, maar in mijn ogen kwam het op hetzelfde neer. Verdraaien van berichten heb ik dan dus ook mi niet gedaan. Maar nogmaals, opletten doe ik altijd, maar ik kijk ook wel eens even op mij heen tijdens een wandeling. Hondje liep lekker los, wij waren niemand tot last dus ik snap het probleem niet zo. Ik zou het zo weer doen. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Ik heb ook 0 problemen met loslopers die mij met rust laten hoor. Kon je weten als je goed gelezen had. 

On-topic: mensen die van alles op zichzelf betrekken, maar half lezen en zo onnodig voor popcornwaardige momenten zorgen. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Ik kan me er eerlijk gezegd niets bij voorstellen dat een middelgrote hond zelfs al uit balans zou raken van een enkele mm dik showlijntje of jachtlijntje. De vacht rond de nek is soms nog zwaarder dan zo’n lijn.
Waar een wil is... "

Dat zul je je dan kunnen voorstellen als je ooit zelf zo'n hond zult hebben.

Bij mij draait alles ook rond comfort van de hond eenmaal ze bejaard zijn. Dan ga ik echt niet gaan dansen naar de grillen van wat vreemde die 'last' van mijn hond zouden hebben.

 

Als zelfs hondenliefhebbers het zich niet kunnen voorstellen en vinden dat rond een bejaarde hond een lijn moet omdat anderen dat wensen en de 'last' ineens magisch verdwijnt als je er ineens een breiwol draadje rond doet.... Jeetje zeg . 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Mijn bejaarde heb ik juist altijd aan de lijn. ze ziet niet meer heel goed dus ik vind loslopen onverantwoord. Plus dat mensen met loslopende honden hun honden makkelijker op een loslopende hond laten afstuiven. Ze trekt ook niet en ik pas mijn tempo aan de hare aan en zo keutelen we heerlijk ontspannen onze rondjes. Mijn ergernis is inderdaad ook de loslopende hond in de wijk. Ook bij van die kijk mij mijn hond eens goed onder controle hebben baasjes. Hier gaat het ook niet om de leukste rassen die loslopen. En ja ze lopen naast hun brullende (en soms bellende) baasjes maar wel met een strakke blik op mijn hond, hun vacht in borstels en een niet ontspannen houding. En ik moet er maar op vertrouwen dat het goed komt. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik lees hier toch met verbazing hoe de reacties zijn van de hondenbezitters als de hond losloopt en naar een andere hond loopt die vast zit.....als een hond een wervelwind en een stuiterbal is dan begrijp ik het best maar honden die rustig zijn en even gedag komen zeggen wat is daar mis aan, misschien is het dat ik wandel in een uitgestrekt gebied en waar de mensen de ruimte hebben en heel gemoedelijk zijn, of dat ik een beer heb die ook gemoedelijk is....  de wandelingen die de bazen hier maken spat er van af alleen maar frustraties.....zou zeggen ga eens mee met mij en zie hoe het er aan toe gaat, het is een recratiegebied waar de honden los mogen maar ook honden aan de lijn zitten, nooit vervelende momenten maak ik mee, gebeurd het toch even een excuus en je weg vervolgen daar....            kwam een mijnheer en zoontje tegen die een hond aan de lijn hadden de achterhand van deze hond was verlamd ten dele , direct mijn hond aangelijnd, een grote beer die daar tegen aan loopt, mijnheer, laat maar komen mijn hond wil ook kennismaken, woh, zo kan het dus ook.....de mijnheer liet zelfs de hond gaan met mijn hond......wel de lange lijn eraan...hond kwam van een asiel uit het buitenland niets gewend en vreselijk lief en niet bang en dan kom ik daar met zo,n grote beer....echt waar ik loop zijn de mensen heel gemoedelijk, en misschien is het ook daardoor dat de ruimte er is voor een ieder.. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

540813.jpgEe541256.jpg    Klein en groot, los en vast loopt daar door elkaar heen....

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik lees hier toch met verbazing hoe de reacties zijn van de hondenbezitters als de hond losloopt en naar een andere hond loopt die vast zit.....als een hond een wervelwind en een stuiterbal is dan begrijp ik het best maar honden die rustig zijn en even gedag komen zeggen wat is daar mis aan, misschien is het dat ik wandel in een uitgestrekt gebied en waar de mensen de ruimte hebben en heel gemoedelijk zijn, of dat ik een beer heb die ook gemoedelijk is....  de wandelingen die de bazen hier maken spat er van af alleen maar frustraties.....zou zeggen ga eens mee met mij en zie hoe het er aan toe gaat, het is een recratiegebied waar de honden los mogen maar ook honden aan de lijn zitten, nooit vervelende momenten maak ik mee, gebeurd het toch even een excuus en je weg vervolgen daar....            kwam een mijnheer en zoontje tegen die een hond aan de lijn hadden de achterhand van deze hond was verlamd ten dele , direct mijn hond aangelijnd, een grote beer die daar tegen aan loopt, mijnheer, laat maar komen mijn hond wil ook kennismaken, woh, zo kan het dus ook.....de mijnheer liet zelfs de hond gaan met mijn hond......wel de lange lijn eraan...hond kwam van een asiel uit het buitenland niets gewend en vreselijk lief en niet bang en dan kom ik daar met zo,n grote beer....echt waar ik loop zijn de mensen heel gemoedelijk, en misschien is het ook daardoor dat de ruimte er is voor een ieder..  "

Willemijn, ik denk dat dat ook het verschil is. Als ik 2 gemoedelijke honden zou hebben zoals jouw hond is, zou het al heel anders zijn, maar ik denk dat wanneer jij met mijn 2 honden loopt, je al snel wenst dat mensen hun hond bij zich houden. Ik lees ook steeds dat je het hebt over je grote beer, nu maakt het voor mijn honden vrij weinig uit hoe groot of hoe klein een hond is hoor. Sterker nog, bij hele grote honden zoals een leonberger of pyrenese berghond, zijn ze juist relaxter dan wanneer er een formaatje herder op ze af komt. Juist omdat deze rassen sowieso al een bepaalde rustige uistraling hebben. 

 

Ook een gemoedelijke hond moet niet zomaar bij mijn aangelijnde honden in de buurt komen. Ze vinden dat gewoon niet prettig en geven dit aan, waarom zou ik ze hier dan aan opdringen en ze een hoop stress bezorgen? 

 

Die van mij kunnen gerust met andere honden omgaan, maar alleen wanneer de kennismaking op een, voor hun, prettige manier gebeurt. Wat dus al begint met de wandeling samen starten. Misschien het eerste kleine stukje aangelijnd. Dan weten ze dat die honden er bij horen en is het goed. Bij loslopende honden die wij onderweg tegen komen, vaak ook nog van tegenovergestelde richting, is een ander verhaal. En zelfs dan is er 9 vd 10 keer niets aan de hand. Ik lijn dan mijn honden aan mochten ze loszitten, en vaak doet een ander baasje dit dan automatisch ook. Het gebeurt sporadisch dat ik moet vragen of iemand zijn hond bij zich kan houden. En als ze zeggen dat ze niet bij die van mij in de buurt komen, is het ook prima. 

 

En ja, hoogstwaarschijnlijk, als ik een newfoundlander zou hebben, een golden retriever of een ander 'gemoedelijk' ras, zou mijn mening heel anders zijn. Deze is zelfs al anders wanneer ik individueel met mijn honden loop. De wandelingen alleen met Kahlúa zien er héél anders uit dan die met Willow. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Quote dit aub even letterlijk, want ik zie het niet. Lezen blijkt weer eens moeilijk voor gebruikers van deze site. "

 

Nogal minachtend c.q respectloos ten opzichte van alle HP-forumleden.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ik denk dat het inderdaad een groot verschil maakt met wat voor hond je zelf loopt. Niet alleen hoe je zelf tegenover naderende honden staat, maar ook de reacties van die andere honden op jouw hond.

Een paar jaar terug is Bobby geopereerd aan een melkkliertumor. Uitlaten was toen echt een drama. Ik bleef juist in de buurt, aanlijngebied. Komt eerst een Frans bulletje met een noodgang op haar af rennen, er omheen cirkelen, weer schijnaanvallen op haar doen. Bulletje ken ik wel, normaal houdt de baas hem gewoon bij zich, maar net nu natuurlijk niet.
Vervolgens een boomertje blaffend en grauwend op Bobby af, die dat dat nu echt niet kon hebben. Baasje had niet eens een riem bij zich. Daar ben ik toen best wel tegen uitgevallen.
Achteraf schaamde ik me daar wel voor. Normaal maakt dat me niet eens zoveel uit. Bobby is een ster in het negeren van kleine keffertjes. En dat hondje reageert normaal ook niet zo idioot op Bobby. Maar nu, de hele situatie, hondje net geopereerd, dan ben je al veel beschermender en reageer je ook feller op een misstapje van de ander waar je anders weinig problemen mee hebt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik begrijp de reakties zeker wel....en als er een dicht bevolkte drukke plek is waar je geen  kant op kan, begrijpelijk, ook waar ik wandel komen herders van alle slag, ja zeker zijn dat anderen honden dan de newfoundlander...ze komen met een busje met velen....toch geen problemen met deze honden, ze gaan wel altijd te keer.....laughing komen met veel bombarie op Ogin af maar die laat het siberisch en druipen af...en de ruimte is er daar....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

541274.jpg541273.jpg     Tot half twaalf gewandeld en echt er waren honden...je ziet het er is genoeg ruimte, denk dat ik bevoordeeld ben...laughing wel is er overal een opruimplicht, overal staan bakken en 95% houdt zich er aan.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Het gaat ook niet over het gebied waar jij loopt Willemijn, daar gaat het juist niet om..

honden page profiel TinekeTineke 3 doggies

"  
Nogal minachtend c.q respectloos ten opzichte van alle HP-forumleden. "

Ach ik voel me niet aangesproken hoor.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Ik begrijp de reakties zeker wel....en als er een dicht bevolkte drukke plek is waar je geen  kant op kan, begrijpelijk, ook waar ik wandel komen herders van alle slag, ja zeker zijn dat anderen honden dan de newfoundlander...ze komen met een busje met velen....toch geen problemen met deze honden, ze gaan wel altijd te keer..... komen met veel bombarie op Ogin af maar die laat het siberisch en druipen af...en de ruimte is er daar.... "

 

Wat fijn dat het voor Ogin geen punt is als een groep herders te keer gaat en met veel bombarie op haar af komt. Maar begrijp je ook dat heel veel andere honden daar niet tegen opgewassen zijn en daar wel een probleem mee hebben?

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

@willemijn, ik denk dat je vooral vanuit je eigen perspectief kijkt, je hebt hele makkelijke honden. Waarschijnlijk ongeveer het makkelijkste van het makkelijkste. Ze zijn rustig en doen geen vlieg kwaad, ze zijn niet snel onder de indruk. Tegelijk hoef je ook nergens bang voor te zijn want het zijn hele grote honden, die worden niet zomaar aangevallen.

 

Er moet uit de wereld geholpen worden dat mensen die rust aan de lijn willen gefrustreerd en panisch zijn. Het heeft namelijk vrijwel niks met het baasje te maken, maar alles met de hond. Mijn vorige hond was ook zo makkelijk met andere honden, aan de lijn was het ook allemaal prima. Mensen zeiden letterlijk tegen me dat mijn hond zo mooi ontspannen was, omdat ik zelf ontspannen was. 

Nu heb ik een hond die er wat meer moeite mee heeft. En tegenwoordig krijg ik constant de opmerking dat mijn hond het moeilijk heeft omdat ik me “druk maak om niks”. Terwijl het helemaal niks met mij te maken heeft, maar alles met mijn hond. Ik ben trouwens totaal niet gefrustreerd of panisch, maar ik heb wel helder wat mijn hond nodig heeft, en geef hierin mijn grenzen aan. Omdat ik opkom voor mijn hond vinden mensen me raar. Tegelijk zie ik genoeg honden die duidelijk gestresst zijn en het baasje doet helemaal niks om de hond te helpen, maar die mensen krijgen dan wel weer social approval.

Ik heb trouwens geen moeite met honden die in de wijk loslopen, zolang ze maar overduidelijk bij hun baasje blijven.

 

Ik merk trouwens dat het vooral de mensen met loslopende honden zijn die enorm gefrustreerd reageren als ik vraag of ze hun hond aanlijnen. Naar mijn mening hoor je zoiets gewoon te kunnen aangeven zonder dat je veroordeeld wordt als neuroot. 

 

 

honden page profiel TinekeTineke 3 doggies

" Ik lees hier toch met verbazing hoe de reacties zijn van de hondenbezitters als de hond losloopt en naar een andere hond loopt die vast zit.....als een hond een wervelwind en een stuiterbal is dan begrijp ik het best maar honden die rustig zijn en even gedag komen zeggen wat is daar mis aan "

Mijn hond zit altijd vast. En als er één andere hond aan komt kan mijn hond zich op het allerlaatste moment nog bedenken dat hij graag de kop van deze hond af zou trekken om te kijken hoe dat eruit zou zien op de schoorsteenmantel. Dus nee ik wil geen loslopende honden in onze buurt. Al zijn de bedoelingen nog zo goed en brengen ze zelfs een olijk boeketje mee, de bedoelingen van mijn hond zijn dat niet. Daarom komen wij niet, nee echt NOOIT in dat soort los-loop gebieden. Maar de laatste tijd zijn er in mijn buurt en de straat steeds meer loslopers. Wel ja... soms komen ze zelfs achter ons aan. Ik heb één keer meegemaakt dat een hond op 5 meter afstand mijn hond de straat door achterna kwam met de tanden ontbloot. Baas kwam na (wat voor mij als 15min aanvoelde) aankakken. En dat figuur durft dan tegen MIJ te zeggen; "hou jij de riem maar goed vast" (Mausie was nogal boos. Zijn woede werd nogal gevoed door het feit dat die andere hond maar bleef grommen op ons). Wacht even.... "IK?!" Waar the @€*#(!!!! IS JOUW RIEM überhaupt, mafklapper. hp-frusty

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

En Willemijn, ik denk dat jij met jouw honden ook weinig problemen aan de lijn ervaart. Ik heb een jonge labrador, als die aan de lijn zou kennismaken met een andere drukke of jonge hond, dan krijg je chaos, ingedraaide lijnen, hysterisch gedoe. Terwijl als mijn labrador zou kennismaken met die van jou dan zou waarschijnlijk alles rustig verlopen. Ik denk dat er veel langs je heen gaat omdat jij zelf rustige honden hebt en de meeste honden waarschijnlijk ook nog rustig reageren op de jouwe.

Ik zou zeggen loop eens een dagje met een drukke hond haha 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik begrijp het wel hoor, maar ogin was in haar jonge jaren ook een stuiterbal....daar had ik zeker ook problemen mee, ze is nu eindelijk volwassen en rustiger geworden en het klopt ze zijn onstuimig maar er zit geen greintje kwaad in, als er een hond aan de lijn zit en die gromt gaat ze zoal zo weg, en het is natuurlijk ook het gebied, iedereen kan er zijn weg vervolgen ook met een aangelijnde hond, het is groots en weids....en dat mis ik bij jullie dat jullie soms geen kant uit kunnen, maar wandelen met toch die frustraties, erg....iedereen gun ik een heerlijke wandeling...Ogin is geopereerd aan een kruisband operatie, zes weken lang aan de lijn en zo kunnen lopen dat ik niemand tegen ben gekomen, dat kan hier, blijkbaar bij jullie minder...jammer.

pagina 14 van 43 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^