Corona fitness

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

De hondenschool is terug gesloten voor een paar weken, dus behalve er wat gehoorzaamheid alleen gaan trainen, zijn alle activiteiten op IGP vlak weer gedaan (behalve speuren uiteraard, je verplaatsen mag gelukkig wel nog).
Maar daar hebben we hier gelukkig geen last van, we krikken de fitness gewoon wat op. De honden vinden het heerlijk!

Vandaag wat foto's genomen van de mannen.

 

Zijwaarts stappen aanleren. Hij is zich eindelijk bewust van zijn achterpoten, op zijn mechels moet dat nu uiteraard overdreven getoond worden :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Whoa vet! Waar heb je dat allemaal geleerd? :) 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik volg de opleiding tot instructeur bij Sporthond in Conditie.  Ze heeft haar eigen locatie in Zegveld en is daarnaast ook 2wekelijks denk ik in de dierenkliniek te Best. (en via instructeursopleidingen wel wat lesgevers doorheen het land) 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Oh ok, niet zomaar voor de gewone hondenbaas dus helaas :p naast het feit dat ik echt met een schijterd van een hond zit die graag voorzichtig is en dus niet meer beweegt als hij het niet vertrouwt (losse plankjes/rotsen, alles wat wiebelt,...) 

honden page profiel DagmarDagmar

Jawel hoor, het is leuk voor iedere hond. 1 van 'mijn' proefhondjes is ook een onzekere hond, maar dan is het de taak van de mens om zich aan te passen aan de hond. 

Alles gebeurt altijd positief en op tempo van de hond, het geeft net soms wat extra vertrouwen omdat ze ineens toch wel iets durven. 

Het oefenen op locatie is ook alleen maar ter controle, het meeste werk is voor de eigenaar thuis te doen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Super gave foto's!

Moest de hond ook bewust z'n staart op het blauwe blok leggen? 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik geloof best dat dat eruit te trainen valt hoor, maar dit gedrag zag je bij hem al toen hij nog pup was bij de fokker. Hij is gewoon graag voorzichtig zonder dat hij echt angst vertoont. Hij voert wel graag oefeningen uit dus dat is wel weer leuk als dat binnen zijn comfort zone is (die is klein maar kan zeker uitgebreid worden), maar het meeste plezier doe je hem door hem te laten sprinten. Zo rent hij graag mee met andere honden of loopt hij graag achter een apport aan. Of hij het speeltje achteraf kan pakken of niet, boeit hem weinig. Hij pakt het als hij kan en als een andere hond die heeft, dan is dat ook goed en rent hij gezellig mee terug. Daarom denk ik ook dat hij coursing enorm leuk zal vinden, maar ben niet zo thuis in de hondensport en dat is allemaal zo ver weg haha. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Super gave foto's!
Moest de hond ook bewust z'n staart op het blauwe blok leggen?  "

Ach nee, dat is een gevolg van de zit oefening, daar is het de bedoeling dat hij mooi met zijn voorpoten op de step staat en met de achterpoten op het kussen. Van daaruit vraag je een zit, maar die moet dan mooi aangesloten op de step zijn (voorpoten blijven staan, achterhand sluit aan).

Die positie gaat dan terug naar een sta recht achteruit, dus terug met zijn achterpoten op het balanskussen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ach nee, dat is een gevolg van de zit oefening, daar is het de bedoeling dat hij mooi met zijn voorpoten op de step staat en met de achterpoten op het kussen. Van daaruit vraag je een zit, maar die moet dan mooi aangesloten op de step zijn (voorpoten blijven staan, achterhand sluit aan).
Die positie gaat dan terug naar een sta recht achteruit, dus terug met zijn achterpoten op het balanskussen.  "

Hahaha okehp-thumbsup die staart lag zo mooi op dat blok dat ik echt dacht dat het wel eens een onderdeel van kon wezen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik had er zelfs niet op gelet.  Staart bewustwording, dat is mss een uitdaging cool

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik had er zelfs niet op gelet.  Staart bewustwording, dat is mss een uitdaging  "

Haha, grote uitdaging denk ik?

Ze communiceren er natuurlijk mee, maar zouden ze ook bewust met hun staart oefeningen kunnen doen? 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb echt geen idee. Op zich zou het denk ik wel moeten lukken, maar dat zou wel heel tegenstrijdig voor de hond zelf kunnen zijn denk ik. 

Oren lukt in alle geval, ik heb piiri kunnen trainen op het rechthouden van haar oren.  Maar zo echte communicatie middelen kunnen wel moeilijk zijn denk ik. Ds vond het 'grom' commando vb echt moeilijk. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oh leuk!! Dit doe ik nu ook dagelijks! Met Kahlúa een hele lange tijd Balans en coördinatie trainingen gevolgd. Met Willow begon ik met 8 weken al, zij was zich meteen bewust van haar achterpoten, het is zo grappig op welke manier ze dan handelingen uitvoeren!! 

 

Normaal komen die achterpoten automatisch mee, maar je kunt hele leuke dingen doen als ze weten dat ze ze apart van hun voorpoten kunnen gebruiken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik heb echt geen idee. Op zich zou het denk ik wel moeten lukken, maar dat zou wel heel tegenstrijdig voor de hond zelf kunnen zijn denk ik. 
Oren lukt in alle geval, ik heb piiri kunnen trainen op het rechthouden van haar oren.  Maar zo echte communicatie middelen kunnen wel moeilijk zijn denk ik. Ds vond het 'grom' commando vb echt moeilijk.  "

Grommen gebruiken ze natuurlijk alleen als ze het ergens niet mee eens zijn, en zomaar grommen naar de baas is ook wel moeilijk.

 

Knap dat je er zover mee komt!

 

Oren trainen zal hier nooit wat worden, Puck heeft kleine maltezeroortjes, die kunnen niet rechtop hahaha.

honden page profiel DagmarDagmar

Ds was er ook veel te lief voor. Met Treskor zou het beter lukken, maar die gromt al genoeg op een dag, zonder commando sealedhp-thumbsup

 

Het is wel leuk ja, het houdt mij ook bezig om te blijven denken over hoe iets beter kan of hoe men zelf iets kan trainen met alternatief materiaal (want het 'echte' kost behoorlijk wat, dat kan niet iedereen zomaar kopen om af en toe eens te gebruiken). En het is zeker ook goed om mijn eigen geduld te trainen tongue-out

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hahaha gauw een commando aan geven bij Treskor. 

 

Ja, de 'echte' materialen kosten hopen met geld, niet normaal soms wat men er voor vraagt.

 

Trainen met alternatief materiaal kan prima, als je zelf maar handig genoeg bent en goed kunt improviseren.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Och, was ik maar zo kundig om mijn hond dat te leren, we denken dat in Sam een Mechel zit, hij is ook best pittig.

Maar ook onzeker, wij doen het dan maar op een andere manier, vreemde plekken, op dingen laten springen, nou ja, we doen ons best.

Prachtige foto's en de baasgerichtheid straalt er vanaf.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Heerlijk om te zien dit! Mooie focus ook van de honden. Hier is het duimen dat het trainen door mag blijven gaan. Al kan ik jachttraining prima zelf blijven doen, ik vind het groepsverband altijd gezellig en de honden leren ook door naar elkaar te kijken.

honden page profiel DagmarDagmar

Dank je, ze vinden het idd ook erg leuk en denken mee over wat er gevraagd wordt of waar er naar toe gewerkt wordt. 

Hopelijk kun je blijven trainen ja, ik kan ook wel veel alleen doen en het club terrein is toegankelijk, maar om het goed te doen, zijn een paar extra ogen wel zo handig en noodzakelijk.  Gelukkig is er ruim voldoende te beleven buiten de hs ook. En de basis zit goed, een paar weken rust tussendoor kan tenslotte nooit kwaad, integendeel. 

honden page profiel DagmarDagmar

Een hele mooi buig van mijn dame, ze kan de positie al wat vasthouden hp-heart

540313.jpg

 

Morgen mijn 1ste 'klant' voor mijn eindopdracht, een boxer. Ben benieuwd! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mooie buiging. Lijken wel push ups. Goed voor de buikspieren, straks een hond met een sixpack hahatongue-out.

 

Succes morgen! Ben benieuwd hoe het is gegaan morgen.

hp-thumbsup

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe is het gegaan met je eindopdracht? 

honden page profiel DagmarDagmar

Dank je voor te vragen! Het was leuk en leerrijk, ondertussen heb ik er 2 van de 3 gehad, morgen komt de 3de (een labrador die niets kent, de andere is een rottweiler).

Binnen 2 weken zie ik ze dan terug om te kijken hoe het staat met het programma dat ik doorstuur. Ik vind het nog steeds erg interessant, ook leuk om de evolutie bij mijn eigen honden te zien. 

honden page profiel DagmarDagmar

We zijn nog steeds bezig.  Gisteren mijn verlof ingezet met het aanleren van een nieuwe oefening, ypsilateraal staan.  Knap mannetje had het erg gauw door hp-heart

541338.jpg

 

Ondertussen ook besloten om mijn loopband te verkopen , die vertrekt eind januari naar Duitsland. In de plaats komt er een ander model, gekozen voor extra comfort want ik denk er toch over na om een (kleine) zaak te starten en ook training aan te bieden aan andere honden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Leuke foto!hp-thumbsup

Knap dat je misschien een eigen zaakje gaat starten.

Succes!

honden page profiel DagmarDagmar

Jep, heel kleinschalig hoor, ik blijf gewoon werken waar ik nu werk. Maar er is wel interesse van mensen om te komen, maar om alles maar gratis te doen is ook een beetje van het goede te veel.  Dus dan kijken hoe het wettelijk in orde kan gemaakt worden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" We zijn nog steeds bezig.  Gisteren mijn verlof ingezet met het aanleren van een nieuwe oefening, ypsilateraal staan.  Knap mannetje had het erg gauw door 

 
Ondertussen ook besloten om mijn loopband te verkopen , die vertrekt eind januari naar Duitsland. In de plaats komt er een ander model, gekozen voor extra comfort want ik denk er toch over na om een (kleine) zaak te starten en ook training aan te bieden aan andere honden.  "

Knap hoor, hoe leer je dat?

Leuk dat je voor jezelf een soort van voor jezelf gaat beginnen, je woont in België toch?

honden page profiel DagmarDagmar

Hij heeft al een goede voorpoot en achterpoot target , dat is wel een noodzakelijk iets voor deze oefening.  Hij kent ook zijwaarts stappen en laat zich goed sturen dmv voedsel.

Ik stond er naast en lokte hem zijwaarts, eerste keren elk Pootcontact beloond (zowel voor als achter, nog niet samen) en toen had hij al snel door wat de bedoeling was.  Daarom ook gekozen voor een schuine helling, zodat het duidelijk is dat hij er niet volledig op moet gaan staan. 

Ik wil het nog wel gaan verfijnen naar een exacte positionering van zijn poten, dus nog met targets op de step gaan werken. Eenmaal dat gekend is, ga ik pas zijn andere kant gaan trainen.

 

Ik woon inderdaad in België. Geen idee of het iets zal worden, maar hoef er gelukkig dan niet van te leven. Zou wel interessant zijn om materiaal bij te kunnen kopen, als ik het zelf zo terugverdiend, want dat kost helaas kluwen geld. Het logo is al in behandeling laughing

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hij heeft al een goede voorpoot en achterpoot target , dat is wel een noodzakelijk iets voor deze oefening.  Hij kent ook zijwaarts stappen en laat zich goed sturen dmv voedsel.
Ik stond er naast en lokte hem zijwaarts, eerste keren elk Pootcontact beloond (zowel voor als achter, nog niet samen) en toen had hij al snel door wat de bedoeling was.  Daarom ook gekozen voor een schuine helling, zodat het duidelijk is dat hij er niet volledig op moet gaan staan. 
Ik wil het nog wel gaan verfijnen naar een exacte positionering van zijn poten, dus nog met targets op de step gaan werken. Eenmaal dat gekend is, ga ik pas zijn andere kant gaan trainen.
 
Ik woon inderdaad in België. Geen idee of het iets zal worden, maar hoef er gelukkig dan niet van te leven. Zou wel interessant zijn om materiaal bij te kunnen kopen, als ik het zelf zo terugverdiend, want dat kost helaas kluwen geld. Het logo is al in behandeling  "

Ja Belgie dus, ik had het wel leuk gevonden om wat tips en wat te krijgen, of een les., Sam is wel makkelijk te trainen, ik doe er gewoon te weinig mee.

Maar deze oefening is volgens mij heel goed voor zijn eigen gevoel van lichaam, dus ook meer zelfvertrouwen?

Maar ja, je woont te ver, en ik heb zelf geen rijbewijs, en mijn man vind het wel prima met Sam zo..

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Heel gaaf! Hoop ook altijd nog dat zo'n cursus bij ons in de buurt komt hp-heart

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Frisbees terugbrengen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^