Alvleesklier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimkim

Hallo allemaal,

Ik zou graag wat willen vragen. Wij hebben een boerboel van 9 jaar die al een hoop ellende heeft meegemaakt kwa ziektes.

Nu heeft hij de laatste weken enorme eetlust, waardoor hij alleen maar zoekt naar eten en werkelijk alles op eet. Laatste dagen begint hij ook extreem te drinken (nu dus ook uit de wc, schoonmaakwater). Wij zijn met hem weggeweest en er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd.

Zijn alvleesklier werkt bijna niet meer, schildklier is minder. Maar wanneer ik dit op internet op zoek dan heeft hij juist hele tegenovergestelde symptomen wat betreft alvleesklierproblemen..

 

Heeft iemand dit al eens meegemaakt?

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Wat was de uiteindelijke diagnose betreffende de alvleesklier? EPI? Het vele eten en drinken past daar in ieder geval zeker bij. Wordt de hond verder behandeld? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Krijg je hond prednison ? Of medicatie waardoor je hond veel wil etenen drinken....

honden page profiel kimkim

Nee helemaal geen medicijnen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik heb twee honden gehad met een alvleesklier probleem, atrofie, of te wel, slechtere werking, 

 Veel eten, mager worden, niet groeien (de tweede was een hond van een half jaar) enorm veel drinken en lichter gekleurde en veel ontlasting.

 

Schildklier. Werkt hij te snel of te traag.?

In hele grote lijnen, 

Te traag werkend dik worden, sloom worden en kouwelijk 

Te snel werkend,, honger, mager worden, en actief

 

En dit is zeker geen totale opsomming van de problemen die ontstaan bij klieren die hormonen afgeven, dat werkt allemaal zo nauw in een lichaam, dus.

Je dierenarts weet de antwoorden op je vragen beter dan internet! Daar word je alleen maar bang van.  Hoewel zo logisch dat je er naar kijkt,

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Maar als ik lees en pancreas en schildklier zou ik mij door laten sturen naar een specialist dierenarts internist of endocrinoloog. 

Volgende forumvraag: Agressie bij pijn en ongemak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^