Pup en auto’s/fietsers - clicker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Wij hebben een puntje waar we onze Nouri vanaf willen helpen. Hij wil altijd auto’s en fietsers ‘opjagen’, hij is dan lastig tegen te houden. Ook als we zijn aandacht trekken met een snoepje niet goed. Heeft iemand hier tips in hoe ze dit echt afleren? Langs de weg gaan zitten zou kunnen maar we denken er ook aan nu alsnog met een clicker te gaan trainen. Werkt het om op 8maanden de training alsnog met clicker te gaan doen? We hebben nu 2 basis trainingen gedaan zonder clicker namelijk.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat kan nog prima. Maar de kunst is om echt op het juiste moment te clicken. Misschien een paar basisstappen in een individuele training, en misschien de instructeur mee laten gaan juist op de plekken waar het moeilijk is dus veel fietsers en auto's? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Een corgi is natuurlijk van oorsprong een drijver. Dit probleem is ook vaak te zien bij bijvoorbeeld Border Collies, Aussies etc. Ze zijn namelijk gemaakt om op bewegende dingen te focussen en erachter aan te gaan. 

Ik zou hem bij elke auto nu eerst laten liggen. Dus auto zien = af. En daar natuurlijk voor belonen. En ik zou wel op zoek gaan naar een sport waar hij hierin zijn ei wel kwijt kan, waar hem dus geleerd wordt waar hij wel en niet op mag drijven. 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Clicker-training kun je op elke leeftijd aanvangen en zal werken op elke leeftijd, maar hoe jonger, hoe sneller het kwartje valt over het algemeen. HIER een goede uitleg voor de clicker-training. Hier Deel 2 en Deel 3 van die clicker-training. 

 

De beloning voor de hond moet hoger zijn dan de auto's en fietsers. Een snoepje is dat dus blijkbaar niet, maar misschien wel 4 snoepjes of een stukje hondenworst of een hele plak of een homp hondenworst? Wellicht een balletje? Of een trek spelletje? Je zult een hogere beloning moeten vinden en dat is soms best lastig.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kijk eens naar het boekje ,,help mijn hond trekt,, van Turks rugaas. Die methode zal beter werken dan de clicker. De clicker is vooral de hond zelf laten uitvinden wat het meest oplevert. En najagen levert meer op dan een klik.

Met deze methode heb ik mijn hond van het  katten jagen af gekregen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het kan vast wel, alleen lijkt het me simpeler om de hond kort naast je te nemen, en afhankelijk van de situatie gewoon ritmisch doorlopen, evt. een boog maken. Of even stilstaan en op rustige belonende stem zoiets zeggen als: goed gezien, dat is een fietser, maar die laten we gewoon met rust.

 

Het boekje Help mijn hond trekt vind ik ook een aanrader om rust in de wandeling te krijgen, ik heb er zelf in elk geval veel aan gehad om mijn hond het uitvallen af te leren.

Volgende forumvraag: Puppy blaft erg veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^