Zindelijkheid uitbreiden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

Hallo, 

Inmiddels is onze lieve pup 16 weken oud. Hij weet goed op welke vaste plek buiten hij zijn behoefte moet doen en doet het ook meteen als we op deze plek zijn. We houden ongeveer 2- 2,5 uur aan om hem naar buiten te brengen tussen ieder plasje, wanneer hij wakker is. We merken namelijk dat het anders toch nog wel eens wil gebeuren dat hij binnen plast. Is dit niet nog erg kort voor 16 weken? Hoe kunnen we er naartoe werken om deze tijd uit te breiden en wat is realistisch? 
het is onze eerste hond. ‘S nachts gaat het van begin af aan prima qua zindelijkheid. Van 22.30 tot 7.30 uur in de bench houdt hij gemakkelijk vol om droog te blijven.

 
ik hoor graag jullie ervaringen en tips, bedankt! 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hallo, 
Inmiddels is onze lieve pup 16 weken oud. Hij weet goed op welke vaste plek buiten hij zijn behoefte moet doen en doet het ook meteen als we op deze plek zijn. We houden ongeveer 2- 2,5 uur aan om hem naar buiten te brengen tussen ieder plasje, wanneer hij wakker is. We merken namelijk dat het anders toch nog wel eens wil gebeuren dat hij binnen plast. Is dit niet nog erg kort voor 16 weken? Hoe kunnen we er naartoe werken om deze tijd uit te breiden en wat is realistisch? het is onze eerste hond. ‘S nachts gaat het van begin af aan prima qua zindelijkheid. Van 22.30 tot 7.30 uur in de bench houdt hij gemakkelijk vol om droog te blijven.
 ik hoor graag jullie ervaringen en tips, bedankt!  "

Als de 2 2.5 uur werkt, zou ik dit aan houden als je pup soms nog een ongelukje heeft. Je hond doet het erg goed voor zijn leeftijd hoor!! Mijn eerste pup was ik heel druk mee met zindelijk maken en die was pas met 7 maanden zindelijk en liet ik nog bijna om 3 uur uit. Onze 2e pup was met 5 maanden al volledig zindelijk en kon het prima 5 uur tussendoor redden. Het is per hond verschillend. Op deze leeftijd hebben ze nog niet eens de sluitspieren volledig onder controle.

honden page profiel ElsEls

Ik had eens ergens gelezen telkens een half uurtje langer te wachten. Dus probeer een tijdje 3u te wachten en als dat een week lang lukt zonder problemen kanje 3.5u wachten etc.

Uiteindelijk zal hij dan gewoon vanzelf aan de deur gaan staan als hij naar buiten wil. Mijn hondje was al volledig zindelijk wanneer hij ongeveer 6 maand was maar ik ken iemand die er 1 jaar voor nodig had, dus de ene is er sneller mee weg dan de ander.

Volgende forumvraag: blaffen in de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^