2 huizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amyamy

Hallo allemaal,

wij hebben sinds januari 2019 een hondje en hij is volgende maand 2 jaar oud. Helaas zijn mijn ouders gescheiden en wonen wij vanaf nu in 2 huizen. Onze hond heeft altijd in de bench geslapen in het oude huis. Bij mijn moeder was die het al snel gewend, maar de 1ste nacht bij mijn vader was toch wel even schrikken. Hij bleef maar blaffen en piepen uiteindelijk hebben we hem op de overloop gezet en na half uur was die stil. Maar we weten niet hoe we het beste met deze situatie om kunnen gaan. Heeft er iemand tips met eerdere ervaringen of iemand die veel honden ervaring heeft? 
alvast bedankt!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Naast je bed? En dan steeds een stukje verder weg als het goed gaat?

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Hij is dus nog niet vertrouwd. Waarom kan hij niet gewoon los slapen trouwens?

Als je de bench weer wil gebruiken moet je het opnieuw aanleren bij je vader. Je kunt dezelfde tips gebruiken die vaak bij pups worden gegeven als die voor het eerst in de bench moeten. Google maar eens.

Succes

honden page profiel amyamy

" Hij is dus nog niet vertrouwd. Waarom kan hij niet gewoon los slapen trouwens?
Als je de bench weer wil gebruiken moet je het opnieuw aanleren bij je vader. Je kunt dezelfde tips gebruiken die vaak bij pups worden gegeven als die voor het eerst in de bench moeten. Google maar eens” 

hoi!
we hebben hem al de tijd in de bench gehad, omdat hij heel soms bij opa en oma slaapt en dan vinden wij het fijn om hem in de bench te hebben. 
maar nu in het nieuwe huis vind hij het vreemd denk ik.
 

 

honden page profiel amyamy

" Naast je bed? En dan steeds een stukje verder weg als het goed gaat? "

We gaan het proberen vannacht!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" We gaan het proberen vannacht! "

Top, laat je het weten. Naast je bed, hand er in, net alsof je opnieuw begint. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hi Amy,  je moet eigenlijk proberen te organiseren dat het in beide huizen hetzelfde is voor de hond.  Dus in beide huizen een eigen veilig plekje maken, waar hij zich thuis gaat voelen.

't Zal best even moeilijk zijn, een hond voelt ook feilloos spanningen en verdriet aan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Honden leren plaats gebonden. 

Wat je hond bij je moeder wel kan, betekend dus niet dat hij het bij je vader ook kan.

Dat hij bij je moeder wel fijn in de bench ligt, hoeft dus bij je vader niet zo te wezen. Misschien ligt ie daar wel veel prettiger in een gewone mand op de overloop desnoods. 

 

Wat je sowieso kan proberen is om een gedragen oud nachthemd van jou in de bench te leggen. Dan is je geur dichtbij en voelt het wat vertrouwder.

 

Geef je hond vertrouwen en nabijheid. Dus niet maar laten janken. Dat is voor de hond niet aangenaam en voor jullie ook niet. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze honden waren na de verhuizing ook een beetje van slag. Hebben 2 weken gewoon bij ons op hun eigen kussen in de slaapkamer gelegen, toen nog wel een maand op de overloop en toen ze echt vertrouwd waren in het huis konden ze prima alleen beneden blijven, maar dit had wel even tijd nodig. 

Volgende forumvraag: boek over hondenspelletjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^