Kvv combineren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Een paar maanden geleden zijn we overgestapt van brokken naar kvv. Dit omdat hij zijn brokken niet meer at (er was geen medische oorzaak) en zelf na een aantal keer overstappen van andere brok was hij er al snel op uitgekeken.

Na wat research was ik ook van mening dat kvv heel goed is voor mijn hond. Ik ben dus toen overgestapt. Vooral in het begin at hij heel goed. Na een poosje verschilde het van dag of dag. Ene dag stond hij te springen voor het eten, andere dag keek hij met 1 oog naar het eten en sliep weer verder. Hij krijgt overigens elke dag ander vlees! Ik wissel erg veel af.

 

Het vlees eten gaat de laatste dagen nog weer slechter. Zijn gewicht en ontlasting wel helemaal goed, dus wat dat betreft maak ik me nog niet zo'n zorgen.

 

Nu is het zo dat we morgen een nieuwe vriezer krijgen. Om die reden heb ik opnieuw brokken gekocht om die dagen te overbruggen. Dinsdag komt mijn bestelde vlees weer binnen en vanaf woensdag wil ik hem weer op vlees zetten. Nu zit hij helemaal te springen om zijn brokken. Ik had nog wat vers vlees wat ik hem vanochtend gaf, maar hij heeft het niet opgegeten. Ik moest dat uiteindelijk weggooien, want te lang buiten te koelkast. Ik heb hem toen brokken gegeven, want hij had helemaal niks gehad. Hij stond helemaal te springen om de brokken en hij at het hele bakje in 1x op.

 

Nu wil ik hem ook niet helemaal terugzetten op brokken. Ik weet ook zeker dat hij daar weer binnen enkele dagen of weken op is uitgekeken. Wel zit ik na te denken om de brokken te combineren met het verse vlees, bijvoorbeeld sochtends brokken en savonds vlees, of andersom. Is dat mogelijk? Is er iets waar ik rekening mee moet houden? 

honden page profiel DagmarDagmar

Dat kan uitstekend. (mits de hond het er goed op doet uiteraard)

Ik heb eentje die volledig op vers staat, in het weekend barf, door de week kvv.

De rest krijgt brok met telkens iets anders in. Kvv, blik, gestoomde maaltijden (zelf gemaakt of aangekocht), restjes van mijn eten etc 

 

Iedere maaltijd is anders hier 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik geef in het weekend kvv en doordeweeks brok.

Niet echt met een reden, het is zo gegroeid, en beide honden doen het er prima op.

Ze vinden de brokken lekker en het weekend vinden ze de kvv echt een traktatie laughing

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja heel,goed, lekker variatie...wat je aangeeft, smorgens de brok en savonds vlees, of enkele dagen brok en enkele dagen vlees, mooi varieren zo blijft de trek erin.   (En mits het goed gaat natuurlijk merk je gauw genoeg aan de ontlasting ) 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Let er wel op dat je de hond niet aanleert om bvb zijn eten 's morgens waar ie geen zin in heeft, te laten staan en te wachten tot de andere maaltijd' s avonds waar hij wel trek in heeft. Zo leer je hem juist niet te eten en dan komt er wel iets anders in zijn kom. Kijk dus vooral naar hoe je hond het doet. Ik zit zelf met een moeilijke eter en herken echt wat je zegt, dat snel uitgekeken zijn. Bijna alles is lekker de eerste keer en als ik hem 4 dagen hetzelfde durf te geven dan kijkt hij mij aan alsof ik hem wil vergiftigen.

 

Heb je al eens geprobeerd zijn brokken gewoon te laten staan en kijken wat er gebeurt? Schenk je normaal veel aandacht aan eten door bvb te lokken, vrolijk te doen, hem 'briben' om te eten, uit de hand gaan voeren, rond gaan strooien, er spelletjed van maken...? Dat zijn ook weer dingen die moeilijk eten in de hand kunnen werken.

 

Wat bij mijn hond heeft gewerkt is verschillende brokken die hij goed verdraagt samen of afwisselend geven, daar heb ik geen regelmaat in. Hij krijgt regelmatig eens wat kvv, gestoomde worst, versgekookte hondenmaaltijden... Maar dat geef ik lukraak op random momenten en ook minder dan een normale portie, dus meer als extraatje of tussendoortje. En juist geen regelmaat zodat de hond het niet verwacht en niet gaat wachten op het lekkers. Soms geef ik het juist als hij al brokken op heeft en er kan nog wel wat lekkers bij, of soms als hij al een poos niet heeft gegeten. Bij ons lukt dat prima zo.

 

Je gaf wel aan dat je niet volledig terug op brokken wil, hoe je het wil doen bekijk je natuurlijk zelf, maar ik wou dus even meegeven ivm altijd 's morgens x geven en' s avonds y. 

 

Eet je hond trouwens altijd slecht of bepaalde momenten van de dag? Ik zit bvb met een laat-eter. 's morgens en smiddags gaat er bijna niks ik en avond en late avond gaat hij vaak eten. Mijn andere hond eet dan weer steevast altijd na zijn eerste ochtendplasje en vlak voor het slapen gaan. Tussendoor wat snacken vannde brokjes :) 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik geef 's ochtends brok en 's avonds kvv. En soms ook nog een prakje aardappels met groenten.


Eerst gaf ik eerst kvv en dan brok, maar omdat hij met de leeftijd wat moeilijker gaat doen, doe ik het nu andersom. Dan kan ik altijd nog wat rijst, of prakje door het vlees doen en dan eet hij het wel.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hier nooit problemen gehad met de combi maar heb ook heel makkelijke eters die alles lusten. Kan me voorstellen dat bij een heel kieskeurige hond het wat lastiger is. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hier nooit problemen gehad met de combi maar heb ook heel makkelijke eters die alles lusten. Kan me voorstellen dat bij een heel kieskeurige hond het wat lastiger is.  "

Ik zie het net andersom, ik heb voor het eerst een zeer lastige eter, juist de combi, de afwisseling doet het hem.

Makkelijke eters kan je alle dagen, 's morgens en 's avonds hetzelfde voorschotelen. 

Op terug te komen op de vraag. Hier krijgt hij 's morgens gestoomde worsten, afgewisseld in de smaken paard, konijn, eend, lam, kip, rund. Onder de middag een handje geperste brokken konijn van carnis en 's avonds krijgt hij lamspens.

Hij houdt dus niet van kvv, alleen de lamspens. Heb geloof ik alle soorten gehad, het dierenasiel was er in ieder geval reuzeblij mee.   

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik zie het net andersom, ik heb voor het eerst een zeer lastige eter, juist de combi, de afwisseling doet het hem.
Makkelijke eters kan je alle dagen, 's morgens en 's avonds hetzelfde voorschotelen. 
Op terug te komen op de vraag. Hier krijgt hij 's morgens gestoomde worsten, afgewisseld in de smaken paard, konijn, eend, lam, kip, rund. Onder de middag een handje geperste brokken konijn van carnis en 's avonds krijgt hij lamspens.
Hij houdt dus niet van kvv, alleen de lamspens. Heb geloof ik alle soorten gehad, het dierenasiel was er in ieder geval reuzeblij mee.    "

Het is een karaktertje hihi,Tosca was ook zo kieskeurig....als er iets in haar bak lag wat ze niet lekker vond dan ging ze even snuffelen,dan keek ze mij aan met een beledigde blik,van je denkt toch niet dat ik dit op ga eten?  Ze hongerde zich nog liever uit dan 1 hap ervan te nemen.

Gelukkig konden wij alles aan Vigo geven,die zou de bodem uit zijn pot gegeten hebben.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Het is een karaktertje hihi,Tosca was ook zo kieskeurig....als er iets in haar bak lag wat ze niet lekker vond dan ging ze even snuffelen,dan keek ze mij aan met een beledigde blik,van je denkt toch niet dat ik dit op ga eten?  Ze hongerde zich nog liever uit dan 1 hap ervan te nemen.
Gelukkig konden wij alles aan Vigo geven,die zou de bodem uit zijn pot gegeten hebben. "

Ik vind het eerlijk gezegd behoorlijk irritant die karaktertjes, haha, oftewel gewoon moeilijke vreters hp-angel

Ben dat ook helemaal niet gewend, wat je zegt, ze vraten hier de bodem uit de bak. 

Inderdaad, hier gaat dat net zo als met Tosca, hij verdomd het gewoon om bepaalde dingen te eten. En als dat 2 a 3 dagen doorgaat, word ik toch wat onrustig en ga overstag naar wat anders.

Het moet hier echt zeer gevarieerd zijn, anders vreet hij echt niets. 

En dan nog wat, hij wenst te eten van een bord en niet uit een roestvrijstalen etensbak hp-angel

Het zij dan maar zo... 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik vind het eerlijk gezegd behoorlijk irritant die karaktertjes, haha, oftewel gewoon moeilijke vreters 
Ben dat ook helemaal niet gewend, wat je zegt, ze vraten hier de bodem uit de bak. 
Inderdaad, hier gaat dat net zo als met Tosca, hij verdomd het gewoon om bepaalde dingen te eten. En als dat 2 a 3 dagen doorgaat, word ik toch wat onrustig en ga overstag naar wat anders.
Het moet hier echt zeer gevarieerd zijn, anders vreet hij echt niets. 
En dan nog wat, hij wenst te eten van een bord en niet uit een roestvrijstalen etensbak 
Het zij dan maar zo...  "

Haha....echt diva gedrag,hij is wel met zijn gatje in de boter gevallen met zulk voortreffelijk personeelsmile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wel zit ik na te denken om de brokken te combineren met het verse vlees, bijvoorbeeld sochtends brokken en savonds vlees, of andersom. Is dat mogelijk? Is er iets waar ik rekening mee moet houden?  "

Zeker is dat mogelijk. Behalve als je een hond hebt met gevoelige darmen die er bijvoorbeeld diarree of spijsverteringsproblemen van zou krijgen. Maar als alles goed verteert? Tuurlijk, gewoon doen. hp-smile

 

Ik wissel zelf ook constant af: brokken, vers, gestoomd, gekookt,... En dan ook nog es afwisseling qua merk en smaken. Elke dag gaat er hier iets anders in die pot, en dat weten ze te appreciëren.

Persoonlijk ben ik ook van mening dat dit een 'veiligere' manier van voeren is dan zich jarenlang beperken tot 1 brok of 1 kvv-soort, wat naar mijn gevoel veel te eenzijdig is. Een fabrikant mag dan wel beweren dat alle nodige voedingsstoffen in zijn kvv-worst of brok zitten verwerkt, ik sta daar zelf best een beetje wantrouwig tegenover. Dus wij houden het liever op veel afwisseling en variatie. En gelukkig kan dat ook, er is zo immens veel aanbod. hp-shiny

Volgende forumvraag: Carnibest problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^