Sky de border collie pup - dagboek 7 maandjes nu al

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KrisKris

" Zo te lezen is Sky een heerlijke hond met af en toe lekkere puber streken  "

ja en vooral de puberstreken :-) ineens trekken negeren enz enz, hij is een schatje !

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Wauw wat is Sky prachtig, heerlijk om je verhaal te lezen!

honden page profiel KrisKris

ZOoo nieuwe iPhone ! Dus foto tijd ! 

7 maanden en 6 dagen :-) 

 

541156.jpg
541155.jpg
Ik merk dat zijn steeds meer gaat zakken... Vond die krul veel leuker hehe

honden page profiel KrisKris

541197.jpg

 

honden page profiel KrisKris

ik hoor zoveel tegenstrijdige verhalen over de border collie en dingen gaan doen. Misschien hebben jullie wat meer ervaring hierover / mening. 

Sky net 7 maanden weeg ik wekelijks bij een DA waar hij niet ingeschreven staat, de DA assistente gaf me het advies om al met Sky te gaan hardlopen. Terwijl ik lees dat een pup ook al is die best al gegroeid op zijn leeftijd dit nog niet mag doen. 

De DA assistente begon ook al over het springen / apporteren dat het best wel mag. Terwijl ik zo rot gevoel erbij heb om dit te doen. Natuurlijk apporteert ie wel een balletje, maar ik gooi hem niet , maar meer op de softbal manier. 

We zijn meer bezig nu met het introduceren van een frisbee en dat dan meer in combinatie van freestyle doggy dance. Maar dat zijn gewoon simpele dingen als 'turn twist weave bow behind' en vooral touch target op de frisbee, en ook rollend over de grond weer terug te laten apporteren. 

maar ja dan ook zit ie nu lekker te puberen, en zijn we zijn gedrag aan het veranderen op een positieve manier, dus niet riem bijten enz enz. 

Ben ik dan te ouderwets om nog niet TE ver te gaan met een Pup ? 

ik vind het belangrijker dat ie gewoon leert mee te lopen en naast en zit en oversteken van stoplichten goed gaat en zo de veiligheid waarborg voor hem en mij, dan dat hij alles zo geweldig gaat doen..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Alleen slapen / knagen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^