Probleem Kvv?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik reageerde ook niet op jou, maar op Bulleke zoals je kan zien. Ik was dat van jou nog aan het lezen. Ik heb toevallig een oude wijze dierenarts die het me afraadt. 67 jaar en de enige dierenarts waar mijn honden zich op hun gemak voelen. Hij werkt al minder maar helemaal met pensioen kan hij nog niet  "

Altijd mooi een dierenarts met passie voor zijn vak hp-thumbsup

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Goedemorgen mensen,
 
Ik zit met een vraag over het voer van mijn hond. Hij is nu 1.5 jaar en ik voer hem sinds een week KB compleet sensitive omdat ik steeds zulke positieve verhalen hoorde over vers vlees. Na zorgvuldig onderzoek heb ik de overstap gemaakt.
 
Hij eet het met smaak op en is er duidelijk weg van. Het enige probleem is dat hij telkens rond dezelfde tijd, zo rond 6 uur s'ochtends, wakker wordt en moet braken. Ik weet dat vers vlees even wennen is maar er komen geen stukken voer mee. Het is slechts maagsap en het is niet veel. Ook is zijn ontlasting verder hartstikke mooi, geen diarree of iets dergelijks. Hij is heel energiek en vrolijk dus ik vraag me af wat dit kan zijn. Iets in het voer waar hij niet goed tegen kan? En wat kan ik nu het beste doen? Een ander kvv merk proberen of terug naar 'gewoon' voer.
 
Alvast bedankt voor het meedenken! "

Blijf het zelfde voeren Olaf, voor het slapen gaan een wat oude korst brood dat voorkomt echt in de ochtend het galbraken...en een korst oud brood daar krijg je hond niets van....gal spugen op een lege maag is zeer slecht, de slokdarm kan daardoor beschadigd worden door het zuur van de gal zeker als het herhaaldelijk gebeurd...kvv verlaat snel de maag, een korst brood erbij blijft het langer in de maag...dat kan je ook doen, maar voor het naar bed gaan zou ik doen en kijk dan of het gal spugen voorbij is.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Blijf het zelfde voeren Olaf, voor het slapen gaan een wat oude korst brood dat voorkomt echt in de ochtend het galbraken...en een korst oud brood daar krijg je hond niets van....gal spugen op een lege maag is zeer slecht, de slokdarm kan daardoor beschadigd worden door het zuur van de gal zeker als het herhaaldelijk gebeurd...kvv verlaat snel de maag, een korst brood erbij blijft het langer in de maag...dat kan je ook doen, maar voor het naar bed gaan zou ik doen en kijk dan of het gal spugen voorbij is. "

Maar Willemijn.. brood is niet het enige dat 'helpt' hoor. Groenten, wat spiervlees, konijnenoor oid helpt net zo goed. Willow was een ochtend braker, ook op deze maag. En sinds zij elke avond haar portie groente krijgt (50 gram) is het gestopt, al ruim 10 maanden. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

'S avonds laat nog even een gedroogde snack of een klein beetje kvv geven

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Inderdaad ochtend misselijkheid. Had Spike ook geregeld last van. Iets extra kleins te eten geven v het slapen!

honden page profiel Olaf11Olaf11

Hallo lieve mensen!

Nogmaals bedankt voor alle tips en reacties. Ik heb alles zorgvuldig doorgelezen en hem gisteravond een handvol brokken gegeven. Hij heeft een vrij gevoelige maag dus het geven van brokken die hij eerder heeft gehad leek mij het beste en hoera hij heeft niet hoeven braken vanochtend! Ik ben erg opgelucht en blij dat het heeft geholpen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hallo lieve mensen!
Nogmaals bedankt voor alle tips en reacties. Ik heb alles zorgvuldig doorgelezen en hem gisteravond een handvol brokken gegeven. Hij heeft een vrij gevoelige maag dus het geven van brokken die hij eerder heeft gehad leek mij het beste en hoera hij heeft niet hoeven braken vanochtend! Ik ben erg opgelucht en blij dat het heeft geholpen.  "

Oh super! Dat is heel fijn hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hallo lieve mensen!
Nogmaals bedankt voor alle tips en reacties. Ik heb alles zorgvuldig doorgelezen en hem gisteravond een handvol brokken gegeven. Hij heeft een vrij gevoelige maag dus het geven van brokken die hij eerder heeft gehad leek mij het beste en hoera hij heeft niet hoeven braken vanochtend! Ik ben erg opgelucht en blij dat het heeft geholpen.  "

Mooi zo....Olaf...voortaan zo houden hp-thumbsup

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

ik denk dat het gal is wat aangemaakt word in de maag omdat de maag om die tijd voedsel verwacht.
Echter kan dit gal zoveel worden dat de hond een beetje misselijk word en de teveel aan gal uitspuugt.
Als je altijd om dezelfde tijd het voer geeft, dan zal dit ook zo blijven.
Wat je zou kunnen doen is het eten steeds weer op een ander tijdstip geven.
Zo verschillend mogelijk in tijd dus niet een uur veranderen.

Ik weet niet hoeveel voermomenten je hebt op een dag. Maar als ie 1 keer per dag krijgt, dan geef je het een keer s'ochtends, de volgende dag in de middag en de andere dag in de avond.
En wissel er mee af.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Duck dierenvoeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^