Eenkennig border collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LysteriousLysterious

Hallo iedereen, 

 

Mia is nu 10 maand oud. Ze is erg obsessief naar mijn vriend en loopt hele tijd achter hem aan en houd hem heel goed in de gaten. Dat heeft ze bij mij niet zo. Kan dit eenkennig zijn? Wat houd eenkennig precies in eigenlijk? En kan dit een fase zijn? 

 

Groetjes 

honden page profiel DanielleDanielle

Volgens mij is dit een typische eigenschap van een BC. Heb je je verdiept in het ras? 

 

Edit: Ah, ik ziet dat je hier al eens eerder een topic over hebt gemaakt. Heb je toen iets aan de tips gehad?

https://www.hondenpage.com/hondenforum/227328/verlatingsangst-of-toch-niet-.php

honden page profiel LysteriousLysterious

Ja wel in verdiept. Maar kan niks vinden over eenkennig enzo. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Als jullie het vervelend vinden dat ze constant achter je vriend aan loopt zou ik haar naar haar plaats sturen als ze dit wil doen. Belonen als ze ergens blijft liggen enzo.

 

Eenkennigheid wat is dat nou precies. Ik denk voor elke hond dat dat wel wat anders is maar dat het een overkoepelende term is voor honden die gesteld zijn op hun mensen en het niet zo hebben op vreemde. Dit is echt ras typisch voor borders!

 

Tess bijvoorbeeld is erg eenkennig. Ze heeft 1 baasje dat ben ik en daar luistert ze naar. Schapendrijven met iemand anders doet ze liever niet, vreemde mensen zijn prima maar ze gaat niet naar ze toe voor een knuffel of wat aandacht dit haalt ze het liefste bij haar inner circle.

 

Maybe is een heel ander verhaal. Maybe is ook eenkennig maar anders dan Tess. Maybe is echt mijn hond en dat merk je aan alles. Gaat zielig op dr mand liggen als ik er niet ben en slaapt dan ook praktisch de hele dag tot dat ik thuis kom. Dan zijn we weer aan, vrolijk en gelukkig. Wandelen?  Het liefst alleen met het mij erbij. Maar ga je kijken naar het schapendrijven maakt het haar niet uit wie daar staat als ze maar kan werken.V Vreemde mensen is dan weer een groot drama en vliegt ze op af helemaal als ze dr dag niet heeft

honden page profiel LysteriousLysterious

Als mijn vriend weg gaat, gaat ze ook hele dag slapen en niks doen. Tot mijn vriend thuis komt. Dan wil ze in 1x weer van alles doen en spelen enzo. Tegen vreemde mensen moet ze eerst beetje aan wennen. Maar na die tijd vind ze aandacht juist wel erg leuk. En ze is gek op andere honden. Maakt niet uit welke grootte en welk ras het is. Merk alleen dat ik niet met haar kan trainen en iets echt kan doen met haar. Ze is zo erg getrokken naar mijn vriend. Dat ze gewoon echt op hem gaat wachten. Ook in het weekend. Wanneer ik eerder beneden kom. Zeg ze even hay en rest van de tijd voor de deur zitten staren naar de deur. Tot vriend beneden komt en dan pakt ze botje en lekker spelen. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb nu mijn 2e Border Collie en ik herken dit helemaal niet eigenlijk. 

Mijn vorige hond Loki was met iedereen makkelijk. Is in zijn leven ook wel gewisseld van eigenaar want ging van mijn toemalige zwager naar mij. Ik woonde toen met mijn vader en broer, zowel met mij als hen ging het heel goed en Loki vond het met iedereen even leuk om mee te gaan en luisterde goed tijdens wandelingen. Ik kreeg een nieuwe relatie en ging samenwonen en ook met mijn vriend ging het meteen goed met Loki! Als we met vakantie gingen paste mijn schoonvader op en ook bij hem meteen thuis. Wie met Loki liep of ging trainen was op dat moment zijn "baasje".

 

Ik heb nu Fenrir, is 10 maanden. Hij trekt evenveel naar mijn man als naar mij, ondanks dat ik meer met Fenrir doe qua wandelen of trainen.

Tijdens agility of schapendrijven gaat hij ook gerust werken voor de trainer. 

 

Misschien is het goed dat jij samen met je hond iets van een sport/workshop te gaan doen? Er is niks waar je meer een band van krijgt als dat! hp-smile

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Hallo iedereen, 
 
Mia is nu 10 maand oud. Ze is erg obsessief naar mijn vriend en loopt hele tijd achter hem aan en houd hem heel goed in de gaten. Dat heeft ze bij mij niet zo. Kan dit eenkennig zijn? Wat houd eenkennig precies in eigenlijk? En kan dit een fase zijn? 
 
Groetjes  "

Mijn jongste hond is eenkennig. Wat het inhoudt is dat hij mensen die hij niet kent totaal negeert. Hij wil ook niet geaaid worden door vreemden. Dan verstart hij en geeft stresssignalen af en als ze doorgaan gaat en dat helemaal negeren dan loopt hij weg of gaat grommen. Mensen die hij een paar keer heeft gezien mogen hem wel aanhalen, met mensen die hij goed kent knuffelt hij echt. Luisteren doet hij alleen naar ons. Naar iedereen in het gezin even goed. Hij heeft ook niet 1 baas maar zijn mensen zijn wel echt zijn mensen. Ik kan hem ook niet eenvoudig ergens laten logeren. Dan gaat hij echt zitten wachten. Het is geen fase. Het is echt een karaktertrek. Het is ook eerder meer geworden dan minder. Ik heb hem wel geleerd dat het niet erg is als vreemden je aanhalen en dat hij dan gewoon weg moet lopen of naar mij moet komen. Mijn hond is een aussie geen border, maar ik ken ook borders met hetzelfde gedrag. In veel gevallen is het handig. Mijn hond dringt zich nooit op aan anderen, springt niet tegen vreemden op en valt niemand lastig. Je bestaat gewoon niet als hij je niet kent. Het lastige is dat ik wel altijd moet opletten dat mensen hem niet plotseling gaan aaien zonder te vragen. En ik kan hem niet makkelijk even ergens anders stallen. Ik denk dat jouw vraag vooral is hoe zorg ik ervoor dat deze hond mij net zo leuk gaat vinden als mijn vriend. Dat antwoord heb je volgens mij in je vorige topic al gehad. Ga lekker een sport met hem doen, speuren of hoopers kan al prima op deze leeftijd. En leg er niet te veel druk op en geef je hond ruimte. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik vind de tip van Puck wel heel goed! Is het niet een goed idee om met je hond een leuke cursus/sport te gaan doen? Je bouwt een mooie band op op die manier en je leert er ook nog eens heel veel van

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kan dit eenkennig zijn? Wat houd eenkennig precies in eigenlijk? En kan dit een fase zijn? 

Dat kan zeker een fase zijn. Het kan ook zijn dat ze een betere 'klik' heeft met je vriend en hem dus ziet als Vriend Nr.1.

Ik herinner me je vorige topic nog, wat eigenlijk over hetzelfde ging. Heb je ondertussen iets proberen veranderen? 

 

Je zou de rollen met je vriend es kunnen omdraaien om te zien wat er dan gebeurt: jij die van huis weggaat, jij die als 2e opstaat,... En bekijken of de hond dan ook zo op jou gaat wachten.

Zo weet je alvast of het specifiek over je vriend gaat, of eerder over de 2e persoon die nog ontbreekt in het gezin.

Als het specifiek over je vriend gaat, bekijk dan es wat de verschillen zijn in jouw en zijn houding t.o.v. de hond. Misschien zie je dingen die je kan aanpassen, uitproberen, bijsturen,... zodat ook jouw band met de hond intenser wordt.

Volgende forumvraag: Liggen bij elke passerende hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^