Jeuk/irritatie hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SophieSophie

Hoi,

Ik ben nieuw hier maar ik heb meteen een probleempje waar ik graag advies/tips over zou willen.

Mijn vriend en ik hebben een Friese Stabij van ruim 7 jaar. Al zolang hij bij ons is maken we ons zorgen over zijn vacht. Op zijn buik en borst is hij namelijk kaal (al vanaf dat hij pup is) en boven zijn staart heeft hij ook altijd een plek wat op en af gaat. We hebben al talloze onderzoeken gehad maar er kwam behalve een vlooienallergie nooit iets uit :( Dat zijn haar terug groeit op zijn buik/borst hebben we geaccepteerd maar het stuk boven zijn staart niet. Het ene moment is het namelijk bijna kaal en als het beter gaat is het bijna weer vol gegroeid. Het valt ons op dat wanneer hij in het pension is geweest dat het veel beter is, hij krijgt daar hetzelfde voer dus daar ligt het niet aan.. we hebben sinds een paar dagen zijn stoffen kussens vervangen voor kunstleer in de hoop dat dat iets doet. We hebben in het verleden zalmolie over de brokken gedaan, dat hielp niet. Nu zaten we te denken aan schapenvet, zou dat helpen? Of hebben jullie DE tip voor ons?

Ik hoor het graag!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

En vlooienallergie, je hoef maar een vlo te hebben en je hond heeft er last van...de dierenarts heeft dat geconstateerd, dan een goed vlooienmiddel aan je hond geven....zolang de allergie er is zal je hond er last van houden...wat olie over het voer is prima...vraag aan je dierenarts om een goed vlooienmiddel zodat tie vrij is van vlooien.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Doe de schapenvet maar niet...kan de lever niet afbreken.

Als het in het pension beter gaat dan heeft hij daar waarschijnlijk meer afleiding.

Als hij het kaal kluift geeft het genezen van de huid en terug groeien van de vacht ook weer jeuk.

Meer laten kluiven bv voor afleiding ..en indien geen afleiding en wel  jeuk een kap om tot de huid heel is de vacht weer bijna helemaal goed is..anders gaat hij weer knagen.

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Kan het niet iets in je huis zijn? Een product dat je gebruikt om te wassen, poetsen, parfum dat jullie gebruiken? Geurtjes om het huis fris te laten ruiken..? Aangezien jullie aangeven dat het beter is als hij bij het pension is geweest.

 

Misschien stofzuiger met HEPA-filter proberen? Vaker met nat kuisen, maar dan alleen water? Ik gooi maar wat ideeën op tafel. Behandel je trouwens ook consequent aangezien je aangeeft dat je hond een vlooienallergie heeft?

 

Je kan ook proberen na wandelingen hem even af te spoelen, vaak helpt dat in geval van graspollenallergie of iets anders dat van buiten komt, zo kan je gerichter gaan zoeken naar de oorzaak. 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Een mijten allergie kan best hoor. Zit hij daar in een (half) open kennel? Dat is natuurlijk niet interessant voor mijt. Goed dat jullie zijn stoffen kleed hebben vervangen voor kunst leer, dat kan zeker helpen. Maar bijvoorbeeld vloerkleden, vloerbedekking of banken (eigenlijk alles van stof) is ook een mijten trekker dus misschien kan je daar nog winst behalen. 

Volgende forumvraag: haren in oren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^