druktemakertje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel daniquedanique

hoihoi!

 

ik heb sinds 3 maandjes een pup in huis, ze is nu 5 maand bijna. Het gaat heel goed en ik ben trots! Er is alleen iets waar ik nog heel graag wat hulp of tips bij zoek.

Namelijk: ze is bijna TE blij wanneer ze wie dan ook ziet! Natuurlijk is het hartstikke leuk dat ze zo blij is en dat ze een allemans vriend is, maar soms is het gewoon een beetje too much, niemand kan haar fatsoenlijk begroeten of ze springt likt hapt (zachtjes) rent heen en weer kwispelt en af en toe wat blijdschaps plasjes die ze dan laat lopen :) Niet iedereen vind het natuurlijk fijn om zo erg besprongen en begroet te worden door een hond (gelukkig is het een kleintje, dwergkees)

Nu zou het toch zo fijn zijn als ze leert dat het ook wel ietsje minder kan, ik ken het gene al van niet aandacht geven als ze het doet, en wel als ze het niet doet. maar dat is bijna niet te doen, zo aanwezig is ze, en je kan nauwelijks lopen en tot nu toe geen resultaat te zien er mee...

 

hoop op jullie goeie tips! 

(en nu we hier toch zijn, ze denkt vaak dat ze een pitbull is haha. Elke hond op straat blaft en soms gromt ze zachtjes naar, maakt niet uit hoe groot of hoe ver die andere hond staat. Eenmaal dichterbij is ze net zo enthousiast als bij mensen. Toevallig daar ook tips tegen?) 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Wat leuk een pup! Welk ras is het ? :)

 

Qua het drukke gedrag zou ik toch het negeren aanhouden. Als ze zo druk doet zou ik mijn rug naar haar toedraaien en niet naar haar kijken gewoon echt doen alsof ze niet bestaat. Als ze vervolgens rustiger doet gelijk belonen door te aaien. Marley vertoonde dit gedrag ook ( dat is dan wel een volwassen hond). Hij sprong tegen visite op en was super druk. Dit is hoe we het hebben opgelost! Of dit voor een pup ook helpt weet ik niet, maar dat lijkt me wel :)

 

Doet ze het zachtjes grommen en blaffen op specifieke momenten? Of alleen als ze een hond in de verte ziet? Doet ze het echt altijd bij elke hond? Zo niet, gelijk belonen als ze niet blaft of gromt. Ik denk dat het misschien enthousiasme is en ze heel graag erheen wil. Misschien dat een andere betere tips kan geven over dit gedrag. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Wat leuk een pup! Welk ras is het ? :-)
  "

ik gok een dwergkees  :p

 

Dat wordt dus opvoeden. Als er bezoek komt, haar even leren dat ze op een plaats moet blijven en tevens ook het bezoek opvoeden dat ze haar moeten negeren tot wanneer ze kalm is.

Op straat zou ik trachten haar voor te zijn, dus afleiden wanneer je zelf een hond/mens ziet.  Eventueel omdraaien wanneer ze gromt/blaft en pas teruggaan als ze weer kalm is.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Wauw ik zie het nu ook staan ja... ik las nog terug maar kon het niet vinden. Goedemorgenhp-frusty

honden page profiel daniquedanique

" Wat leuk een pup! Welk ras is het ? :-)
 
Qua het drukke gedrag zou ik toch het negeren aanhouden. Als ze zo druk doet zou ik mijn rug naar haar toedraaien en niet naar haar kijken gewoon echt doen alsof ze niet bestaat. Als ze vervolgens rustiger doet gelijk belonen door te aaien. Marley vertoonde dit gedrag ook ( dat is dan wel een volwassen hond). Hij sprong tegen visite op en was super druk. Dit is hoe we het hebben opgelost! Of dit voor een pup ook helpt weet ik niet, maar dat lijkt me wel :-)
 
Doet ze het zachtjes grommen en blaffen op specifieke momenten? Of alleen als ze een hond in de verte ziet? Doet ze het echt altijd bij elke hond? Zo niet, gelijk belonen als ze niet blaft of gromt. Ik denk dat het misschien enthousiasme is en ze heel graag erheen wil. Misschien dat een andere betere tips kan geven over dit gedrag.  "

 

ja heerlijk! en het gaat super, bedankt voor je tip dan ga ik dat gelijk proberen! Waarschijnlijk als we haar weer gaan aaien word ze weer druk, dus dan weer opnieuw negeren denk ik he? tot ze weer rustiger is :)

dat zachtjes grommen en blaffen doet ze eigenlijk bij elke hond die ze ziet in de verte, als ze dichterbij komen wil ze ZO graag spelen, maar alle honden hebben tot nu toe nog geen zin in zon overactieve hond hahah! 

honden page profiel daniquedanique

" ik gok een dwergkees  :p
 
Dat wordt dus opvoeden. Als er bezoek komt, haar even leren dat ze op een plaats moet blijven en tevens ook het bezoek opvoeden dat ze haar moeten negeren tot wanneer ze kalm is.
Op straat zou ik trachten haar voor te zijn, dus afleiden wanneer je zelf een hond/mens ziet.  Eventueel omdraaien wanneer ze gromt/blaft en pas teruggaan als ze weer kalm is. "

 

dwergkeesje inderdaad! en ze doet het super, lekker eigenwijs soms maar dat ben ik ook wel eens haha! 

ik ga het zeker proberen om haar vol op te negeren als er bezoek komt, ze doet dit trouwens ook als wij zelf binnen komen. Ik ga er van uit dat we haar vanaf nu ook dan moeten negeren, als ze het bij ons doet?

 

met het op straat zijn, ik beloon haar inderdaad als ze ontspannen naar de hond kijkt bijv, maar dan neemt ze het snoepje en dan begint het. probeer haar dan af te leiden door leuke dingen of trucjes, gaat nog niet altijd, ze is zo gefocust

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De dwergkees hier is bijna 2 en is nog net zo druk en enthousiast als de jouwe. Het zit ook een beetje in de aard van het beestje. 

 

Buiten gewoon bogen maken en haar niet de kans geven naar andere honden toe te gaan. 

 

Binnen het bezoek haar volledig laten negeren. Ik zet die van mij geregeld achter t hek, dan gaat ie wel rustig in zijn mand liggen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^