Bang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel laura  Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura  Diva&Nova

Even wat advies nodig, wij zijn net een weekje weggeweest, en vandaag kwam de buurvrouw langs met het verhaal dat haar hond is vergiftigd met ratte en tuinbouw gif, naast haar is er ook een buur met een vergiftige hond, beide net aan overleeft maar nog kritiek. Ze denken dat het over het hek in de tuin is gegooid aangezien ze alleen aangelijnd van het erf komen en ze altijd goed opletten. Nou wonen wij in tuinbouw gebiedt, en hebben allemaal een grote tuin om het huis heen, ik ben doodsbang dat het hier ook gebeurd of ligt. Ze gingen verdere navraag doen dus dat moet ik maar afwachten dan, ik ga hier voor om het huis niet meer uitlaten sws voor de zekerheid, maar hoe moet ik dit in godsnaam voorkomen, kan haar moeilijk voorlopig in huis laten zitten, ze loopt overdag altijd in de tuin/bedrijf. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jeetje, een muilkorf om waar de hond dan niets kan opeten, ik begrijp je angst zouik ook hebben en ik zou de hond niet meer alleen laten in de tuin, erbij zijn en anders binnen.....kan je aangifte doen ?  Met elkaar, er is een bewezen feit, honden zijn vergiftigd en behandeld daarvoor door een dierenarts, met elkaar aangifte doen.

honden page profiel laura  Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura  Diva&Nova

" Jeetje, een muilkorf om waar de hond dan niets kan opeten, ik begrijp je angst zouik ook hebben en ik zou de hond niet meer alleen laten in de tuin, erbij zijn en anders binnen.....kan je aangifte doen ?  Met elkaar, er is een bewezen feit, honden zijn vergiftigd en behandeld daarvoor door een dierenarts, met elkaar aangifte doen. "

Zijn de buren al mee bezig dus dat wacht ik even af. Muilkorf gaat niet werken heb ik niet en zou nog weken duren om aan te leren. Ik ben deze week nog vrij dus heb ik gelukkig nog 24/7 toezicht.  

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Zijn de buren al mee bezig dus dat wacht ik even af. Muilkorf gaat niet werken heb ik niet en zou nog weken duren om aan te leren. Ik ben deze week nog vrij dus heb ik gelukkig nog 24/7 toezicht.   "

De honden binnen houden als er niemand bij ze is. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Oef, zou in ieder geval kijken of je camerabewaking kunt plaatsen die de randen van het erf continue filmen ( met bewegingsdetectie). Als je dan s ochtends Nova naar buiten doet dan kun je iig checken of er niks neergegooid is. 

honden page profiel Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van Kiki met Harley D. & Pampus

Wta naar Laura! Ik zou haar gewoon echt niet meer alleen durven laten, de schrik dat er iets kan gebeuren. Maar mocht dat geen optie zijn ga ik mee in de tips van marijke. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat erg, is bekend welk landbouwgif het is? Goed dat er aangifte gedaan is.

Idd videobewaking, dat schrikt toch af.

 

Zelf zou ik haar liever voorlopig niet zonder toezicht in de tuin laten.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Het kan ook gewoon bv slakkengif zijn wat iemand uit de buurt in voortuin gebruikt bv (ken een golden retriever die dat fataal is geworden..nierfalen)

een snelle lik tijdens snuffelen is zo gebeurd..dat hoef je niet altijd te zien.

Een camera zal wel wat helpen...maar nog geen garantie dat iemand niet alsnog iets in de tuin gooit als de honden daar alleen zijn.

 

honden page profiel laura  Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura  Diva&Nova

Ik weet niet precies welk gif, zou ik moeten navragen, ze zei dat ze eerst antistoffen voor rattengif bij de hond probeerde, iets opknapte maar niet onwijs, later tegen tuinbouw gif en toen ging ze net op tijd met stappen vooruit, dus de da dacht aan een combi. 

Ik check elke dag de tuin natuurlijk maar valt niet echt te zien in het gras, en tuinbouw gif is vaak vloeibaar natuurlijk. 

Ik wacht deze week even af op nieuws van de buurvrouw of ze iets te weten komen nog, en of er andere mensen melden, vind het maar een enge situatie allemaal

Volgende forumvraag: Slimme en domme honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^