Trainingsdip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Nog meer (tijdelijk) luie hondeneigenaren hier? Vooral de mensen met jonge honden die nog veel te leren hebben.

 

Mijn hond is 10 maanden en er zijn nog zat dingen die ik met haar wil oefenen. Bijvoorbeeld het terug komen kan beter. En als ik op straat loop zit ze nog regelmatig kwispelend en met puppyogen naar mensen te loeren, om aandacht te krijgen (heb liever dat ze mensen negeert). Ze springt nog wel eens op bij bezoek. Soms vindt ze iets ranzigs op straat en dan wil ze haar vondst uiteraard niet loslaten. Er zijn ook nog genoeg leuke trucjes die ik met haar wil oefenen. Ook wil ik haar leren speuren, want een goede neus heeft ze zeker.

 

En van al die dingen weet ik precies hoe ik het zou kunnen leren, maar ik merk dat ik er de laatste periode helemaal niks mee doe. Ik probeer wel te voorkomen dat ze de fout in gaat, maar haar concreet dingen leren... dat heb ik even op z’n beloop gelaten. Ik vind dat die hersentjes wel meer aan het werk kunnen.

 

Ik merk het elke keer bij elke hond die ik heb. Soms zit ik bijna dagelijks fanatiek te oefenen. En dan gaan er weer maanden voorbij dat we geen ene zak uitvoeren. Dus bij deze sluit ik weer even mijn luie periode af en gaan ik en mijn hond weer aan de bak.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier geen jonge honden meer, maar wel werk genoeg. Als pupje heeft mijn oudste hond heel veel geleerd en eigenlijk leert hij nu bijna nooit nog nieuwe trucjes, wat natuurlijk niet wil zeggen dat hij niks bijleert. Zo werken we enorm veel op zelfbeheersing en aandacht, dat hoeft niet per se in de vorm van intensieve trainingssessies, maar kan ook gewoon de manier van omgaan met je hond zijn, waardoor hij doorheen de dag eigenlijk steeds kleine oefeningetjes doet (ook al voelt dat niet zo aan). 

 

Verder heb ik nu sinds 6.5 weken een herplaatser erbij. Mijn honden komen helaas niet overeen. We zijn aan de slag met een GT en het is echt heel intensief en vermoeiend. Ik heb niet nu al een dip-periode, maar elke avond wel even een dipje en dan is de motivatie om snel in te grijpen echt ver te zoeken. En als de timing niet goed zit, dan leer je ze uiteraard niks, dat gaat over fracties van seconden en eerst wat zuchten zorgt er al voor dat je te laat bent helaas...

 

Door de komst van de nieuwe hond heb ik wel gemerkt dat ik met m'n oudste wel meer aan de slag moet qua aandacht voor mij als we buiten zijn. Dus daar werken we nu af en toe aan. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben altijd lui als t om dingen trainen gaat. Mijn honden hoeven niet zo veel van mij, het belangrijkste vind ik dat andere mensen en honden geen last van ze hebben. Verder gewoon lekker wandelen en snuffelen. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

@kees, ik kan niet heel erg lui zijn want als het aan haar ligt gaat ze allemaal mensen en honden stalken haha

Gelukkig heeft ze verder niet echt problematisch gedrag en is ze een fijne hond van zichzelf. Dus een klein beetje lui zijn kom ik nog mee weg gelukkig.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" @kees, ik kan niet heel erg lui zijn want als het aan haar ligt gaat ze allemaal mensen en honden stalken haha
Gelukkig heeft ze verder niet echt problematisch gedrag en is ze een fijne hond van zichzelf. Dus een klein beetje lui zijn kom ik nog mee weg gelukkig.
  "

Kun je niet af en toe op een plek lopen waar je weinig anderen tegen komt? 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Kun je niet af en toe op een plek lopen waar je weinig anderen tegen komt?  "

Kan, maar het is ook niet echt een probleem. Moet haar gewoon 10x per wandeling aanlijnen. En in mijn ideale situatie zou ze gewoon bij me blijven wanneer ik dat zeg. Maar ja ik ben te lui om het te trainen

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

10x per wandeling aanlijnen?

Niet luisteren is hier de rest van de wandeling aan de lijn..dat leren ze snel joh hp-shiny

(denk dat ik dus ook een luie trainer ben...maar wie lui is moet slim zijn hp-wink)

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Jep ze rent naar mensen toe en blijft plakken en de aandacht opeisen. Als ik haar de hele wandeling aangelijnd houd als “straf” dan heeft ze wel heeeel veel aangelijnde wandelingen laughing

Maar zoals ik al zei ik zou het kunnen oefenen maar tot nu toe geen zin in gehad haha 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Kan, maar het is ook niet echt een probleem. Moet haar gewoon 10x per wandeling aanlijnen. En in mijn ideale situatie zou ze gewoon bij me blijven wanneer ik dat zeg. Maar ja ik ben te lui om het te trainen "

Ooooh je hebt haar dan nog steeds los? Dan heeft ze steeds succes, kun je trainen tot je een ons weegt. Misschien een tijdje aan een lange lijn? Dat traint net wat makkelijker.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Ooooh je hebt haar dan nog steeds los? Dan heeft ze steeds succes, kun je trainen tot je een ons weegt. Misschien een tijdje aan een lange lijn? Dat traint net wat makkelijker. "

Nee, ik bedoel dat ze de wandeling los mag lopen. Maar zodra ik iemand zie moet ik haar gelijk aanlijnen anders neemt ze de benen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zit in een heel andere situatie, Jenna is een oude hond, maar ben een erg lui trainingsmens haha.  Hier is dat ook niet echt nodig gelukkig.

 

Mede door haar slechte zicht kan ze niet met andere honden, dus maken wij bogen of lopen terug. Gelukkig woon ik ergens waar een hondenhoudbewijs plicht is, en houdt ongeveer iedereen hier zijn hond bij zich, en bijna nooit los, of als een hond losloopt dat hij meteen aangelijnd wordt als er een andere hond in zicht is,  dus dat scheelt al ontzettend veel dat mensen verstandig en rekening met elkaar houdend reageren. Dat loopt gewoon al heel ontspannend.

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik herken het deels. Ik ben echt heel veel met mijn honden bezig, veel aan het trainen, zowel op de club bij de vereniging als thuis. Willow is nu 13 maanden, en als ik kijk naar wat Kahlúa op die leeftijd kon en deed, loopt Willow héél erg achter. Niet omdat ze het niet kan, wel omdat het met 2 honden simpelweg soms onmogelijk is om de jongste echt goed te trainen. 

 

Willow trekt aan de lijn, en niet zo'n beetje ook. Ze raakt enorm snel opgewonden, jojo't heen en weer aan het einde van de riem en is niet rustig te krijgen. Met individuele wandelingen gaat het lopen aan de lijn nagenoeg perfect (en op de training helemaal) maar zodra ik met beide honden loop, lijkt ze niets meer te kunnen. 

 

Voor haar zou het het beste zijn als ik 3 a 4 keer per dag individueel met haar ga lopen, trainen om niet te trekken en zorgen voor wat rust in dr kop. Maar dat gaat niet werken met een andere energieke hond die óók graag mee wil. 

 

Dus gaat het allemaal wat langzamer nu. Vervelend, maar uiteindelijk komt dat vast ook goed. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Herkenbaar! De eerste 2 jaar heb ik met Luna onafgebroken cursussen gedaan op de hondenschool. Eerst puppy en gehoorzaamheid, daarna gewoon voor de lol. Behendigheid, funcursus enz. Eind vorig jaar stond ik voor de zoveelste keer in het donker in de kou op het veld voor zo'n 'fun' cursus en was er even helemaal klaar mee. Ik ben al een enorme koukleum en dacht 'het moet voor ons allebei leuk zijn'. Ik stond daar met tegenzin, dus toen heb ik besloten een winterstop te houden en in het voorjaar verder te gaan. Maar toen kwam corona en ging de hondenschool dicht. Toen ze weer open gingen, kwamen de trainingstijden weer net niet lekker uit qua werk en vakanties en nu staat het najaar voor de deur en heb ik nog steeds geen behoefte om straks weer elke week verplicht op dat veld te staan. Dus slaan we nog maar een seizoen over. 

 

Natuurlijk loop ik in de herfst en winter ook genoeg met Luna en vind ik het echt niet erg om een keer zeiknat te regenen (Luna overigens wel hp-angel) maar wel op de momenten die ik zelf uitkies en niet elke week op dinsdagavond om 20 uur bij wijze van spreken.

 

Ik train tijdens het wandelen overigens wel gewoon met Luna hoor. Op me wachten, niet aan de riem trekken, op mij letten, andere honden negeren, geen takjes opeten en tussendoor af en toe een leuk commando zoals 'tussen' (mijn benen komen staan) of koekjes vangen.

 

Maar de wekelijkse lessen op de hondenschool, die slaan we voorlopig even over hp-wink

honden page profiel DagmarDagmar

Ik doe regelmatig bewust eens een trainingsstop. Als ik even heel intensief met iets bezig geweest ben, volgt er even een paar weken niets, om het geleerde te kunnen verwerken.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Kun je niet af en toe op een plek lopen waar je weinig anderen tegen komt?  "

Dat dus,heb soms ook helemaal geen zin om steeds op Rox te letten bijna 6 maand ze durft op mensen,kleine kinderen te springen,ik ben alert en ze luistert redelijk maar niet altijd, aangelijnde honden  dan lijn ik haar ook aan,ik weet dat ik mij alle moeite kan besparen een jonge hond die vindt vele dingen interessanter dan het baasje.

 

Vanavond gaat ze de auto in,buiten de bebouwde kom naar de zeedijk en kan zij ongestoord haar goddelijke gang gaan zonder dat ik haar steeds  bij mij moet roepen voor fietsers e.d

 

Buiten hou ik Rox niet bezig ze mag zich zelf vermaken en als ze hondenvrienden tegenkomt hoef ik ook helemaal niks te doen behalve een beetje opletten dat het goed blijft gaan, als ze maar terugkomt,dus hier ook een hele luie hondenbaas.smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik moet zeggen dat ik trainingdips niet zo meteen herken, er wordt hier niet echt getraind.

Qua opvoeding ben ik wel erg consequent. Geen dip te bespeuren daar, hahahaaaaaa. Het zou me ook meteen afgerekend worden, die snoodaards ruiken van mijlenver elke opportuniteit, dat zou nogal wat worden o-la-laaaa! coolhp-shinycool

honden page profiel KlaraKlara

Is denk ik ook wat je opvoeden vindt en wat trainen. Hier de handen vol aan de opvoeding. Ik geloof heel erg in 2/3 jaar flink investeren en er daarna (hoop ik) meer dan tien jaar plezier van hebben. Heb ook een ras die dat van je vraagt en heb er een hekel aan als anderen last van mijn honden hebben. Maar op sportgebied ben ik dan weer een luie trainer. Ik ga wel braaf naar een cursus of workshop maar dan vooral omdat ik het leuk en gezellig vindt. En train daar meer op rust in de groep dan op het perfect uitvoeren van een oefening. 

Volgende forumvraag: Vluchtgedrag puberpup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^