Adoptie teckel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel larodefenderlarodefender

Hoi, ben vandaag lid geworden van dit forum. We hebben 2 weken geleden een Kaninchenteckel geadopteerd. Een teefje van 14 maanden oud (vandaag gesteriliseerd). Komt uit een gezin met 3 kinderen en 2 honden. Het werd de vrouw uit het gezin allemaal te druk. Eerste 2 nachten in de bench flink zitten blaffen en janken. De volgende 2 nachten zijn we er naast gaan slapen. Sinds dien slaapt ze ‘s-nachts goed door. Een heel lief hondje, zindelijk, gaat graag uit, sociaal naar andere honden en lief met kinderen. Echter als we overdag een paar uurtjes weg moeten en haar in de bench doen, dan blijft ze blaffen. In de auto loopt de kwijl in straaltjes uit haar bek, wagen ziek? Hebben jullie daar ideeen over?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat leuk, het zijn zulke leuke hondjes laughing

 

Misschien kun je een andere plek voor haar maken.

Waarom moet ze persé in de bench, is ze niet zindelijk of gaat ze slopen?

Mijn honden liggen bijvoorbeeld in de bijkeuken, als ze alleen zijn.

 

 

Wagenziek, dat kan zijn dat ze nooit geleerd heeft om in de auto mee te gaan?

Maar er zijn ook honden die ondanks dit, altijd wagenziek blijven.

Als het komt doordat ze geen auto gewend is, kun je ook heel langzaam gaan oefenen om haar te laten wennen aan een auto en auto rijden.

Als ze.wagenziek blijft,   kun bij de dierenarts wel pilletjes krijgen hiervoor, alleen dat is meer bedoeld om een enkele keer te geven.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Welkom op de hondenpage!

Realiseer je dat het hondje wel even moet wennen aan jullie en jullie gewoontes.  Dus bouw alleen zijn en activiteiten buitenshuis rustig op, zodat ze het vertrouwen in jullie kan krijgen. Voorlopig zou ik haar nog niet zo lang alleen laten, maar dit langzaam opbouwen en uitbreiden.

Kun je foto's van haar plaatsen?

honden page profiel larodefenderlarodefender

538887.jpg

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat een leukerd!! Ik heb sinds een week of 6 een herplaatser van bijna 2 jaar. Ik zou hem in het begin niet alleen laten en dat rustig opbouwen. Zo'n herplaatsing is heel heftig voor je hond, hij is zijn familie kwijt en kent jullie amper. Je wandelt best ook maar korte stukken in het begin zodat hij wat tot rust kan komen en alle prikkels kan verwerken. Je merkt vanzelf wel dat je hond zich verveelt en gaat klieren, dan is het tijd om de activiteiten op te drijven. Verder raad ik je aan een camera te kopen om te kijken hoe hij zich gedraagt als je weg bent. Veel plezier met je nieuwe hond!

honden page profiel larodefenderlarodefender

Dank voor jullie tips, we gaan er mee doen

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Honden leren plaatsgebonden. Wat ze in het ene huis goed kon, hoeft niet te betekenen dat ze dat in jullie huis ook allemaal kan. 

 

De hele omgeving en situatie is nieuw voor haar. Neem even wat stapjes terug en behandel haar als een pup. Leer haar stapje voor stapje het alleen zijn aan. Als jullie nu te snel gaan, bestaat er de kans dat je over een tijdje met een hond met extreme verlatingsangst zit. Voor het hondje niet leuk, voor jullie niet, en voor de buren al helemaal niet. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Voor je hond is alles wat vertrouwd is weg, ze heeft geen dee waar ze is, wie jullie zijn en of ze bij jullie blijft.

Dat zorgt er voor, dat het een hele onzekere situatie is, ze heeft ook geen controle op de situatie, dat geeft stress.

Jullie zijn nu hetgeen, waar ze zich aan vast houd, daarom kan ze nu nog  niet alleen zijn.

Ze zal eerst moeten wennen aan jullie, dat heeft gemiddeld minstens 6 weken nodig.

Tot die tijd, niet alleen laten.

 

Je begint eerst kleine stukjes in huis, geef haar een botje en loop naar de woonkamer deur een terug. 

Net zo lang tot ze blijft knagen. Dan kan je 1 sec door de deur en terug en zo kan je het alleen zijn eerst in huis opbouwen. Ze moet leren, dat jullie echt terug komen.

Dan kan je het per seconde buiten de deur gaan opbouwen.

Belangrijk is, dat als je opbouwt ze zich altijd goed voelt als je uit zicht bent, anders zal ze verlating angst kunnen gaan krijgen.'

 

De auto vind ze nog niet prettig. Begin met even samen de auto in, zonder te rijden. Dit oefen je een paar keer per dag. geef haar in de auto voertjes, dat ontspant en geeft een goed gevoel.

Zo kan je een keer de auto starten en als ze zich dan goed voelt, stukjes gaan rijden.

 

Misschien betekend de auto voor haar nu, dat ze naar een vreemde plek gaat, dat is wat er gebeurde.

Waar zit ze trouwens  in de auto?

honden page profiel larodefenderlarodefender

Dank voor jullie tips. Ben gisteren begonnen met Bailey heel rustig aan de auto te laten wennen. Heb ze ( zonder de auto te starten op de achterbank gezet, naast haar reisbench. Ze ging zelf in de bench en kwam er heel voorzichtig weer uit. Vanochtend weer gedaan en haar toen in de bench gezet, een ritje van ongeveer 2 minuten gemaakt ( naar een parkje in de buurt), toen uitgebreid gewandeld en daarna weer het zelfde ritje naar huis. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat een fijne start! Hoe gaat het intussen? 

honden page profiel larodefenderlarodefender

Eigenlijk best goed. We doen rustig aan. We trainen het alleen zijn (3 a 4 keer per dag). Doe haar met een klein snoepje in de bench, blijf nu 4 minuten buiten staan en dan weer uit de bench. Dat gaat, dus straks weer iets langer. Om ze aan de auto te laten wennen , laat ik ze nu met de auto uit, 4 minuten rijden, dan uitgebreid uitlaten en weer terug. Dat gaat ook al beter.

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Wat een leuk hondje om te zien, en wat een goeie tips heb je gekregen! 

honden page profiel larodefenderlarodefender

Zeker Ellen, 

Het is een heel lief, leuk hondje. We hopen alleen wel dat we het voor elkaar krijgen dat ze niet meer in de bench blaft en jankt. De buren hebben er nu nog begrip voor, maar of dat zo blijft. We moeten toch af en toe ergens naar toe. Ze is dan wel niet lang alleen, maar toch. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hoe heet ze eigenlijk?

Die 4 min doet ze nu zonder te blaffen dan neem ik aan? :) als je langer weg moet, raad ik aan om iets te regelen zodat ze bvb oppas heeft. Elke keer dat ze een slechte ervaring heeft in de bench (blaffen dus), zet ze weer een stapje terug en dan wil je natuurlijk niet. In het begin is het heel intensief, maar daar heb je later veel plezier aan!

 

Ik pas zelf op een hond met verlatingsangst en voor het baasje is dat alles behalve prettig, als ze bvb wil uit eten en ze moet zich heel de tijd zorgen maken over haar hond omdat er geen oppas is, of even de stad in, niet eens zo lang dat er een oppas moet komen maar voor het hondje wel heel stresserend. Hopelijk komt het bij jullie helemaal goed! 

honden page profiel larodefenderlarodefender

Ze heet Bailey. Vanmiddag begon ze na 1 minuut alweer te blaffen (zucht), weer naar binnen gegaan, haar genegeerd en pas uit de  bench gelaten toen ze weer stil was. Heb ze niet beloond. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ze heet Bailey. Vanmiddag begon ze na 1 minuut alweer te blaffen (zucht), weer naar binnen gegaan, haar genegeerd en pas uit de  bench gelaten toen ze weer stil was. Heb ze niet beloond.  "

 

Wat zielig.

Je hebt nog niets kunnen doen met de tips om de bench niet meer te gebruiken maar om een andere  plek voor haar te maken, waar ze zich wel veilig voelt?

 

 

 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Wat een scheetje. Wat ik me afvraag (met alle respect), heb je dit hondje de eerste keer in de bench gestopt en weggegaan, zonder benchtraining en hetzelfde in de auto? Dan kan je iets gestart hebben (trauma) dat je er nooit meer uit gaat krijgen. Er zijn honden die niet in een bench kunnen en zo wagenziek zijn, dat je dit beter niet kan doen.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ze heet Bailey. Vanmiddag begon ze na 1 minuut alweer te blaffen (zucht), weer naar binnen gegaan, haar genegeerd en pas uit de  bench gelaten toen ze weer stil was. Heb ze niet beloond.  "

Wat een leuke naam!

 

Wat ook wel helpt is om er eerst voor te zorgen dat ze in alles voorzien is, dus gegeten, drinken beschikbaar, gewandeld, lekker moe maar niet overprikkeld,... En dan het belangrijkste: zelf rustig zijn en pas vertrekken als zij rustig is. In de praktijk moeilijk haalbaar, want de meeste mensen timen dat toch, uitlaten en dan de tijd die je nodig hebt om je spullen te nemen en te vertrekken. In mijn ervaring gaat het echt beter als je pas (stilletjes) weggaat als je hond vanzelf al rustig is gaan slapen, het makkelijkste is om je spullen al meteen klaar te zetten in de auto of aan deur en dan dichtbij de bench te zitten en bvb te lezen of even op je gsm wat tokkelen, zodat het saai en kalm is, ideaal om in te dommelen :)

 

En idd wat iemand anders ook al aangaf over de bench, dat het misschien niet meer gaat lukken...wij zien je hond niet en kennen haar ook niet, dus dat ga jij alleen kunnen inschatten, maar dat is zeker iets om over na te denken. Wat bij sommige honden in dat geval helpt is een alternatief zoeken dat hetzelfde doel heeft, maar er anders uitziet, bvb een puppyren, een houten hondenhuisje, een stoffen bench, puppyproef stukje ruimte,....

 

En dan nog een tip van onze gedragstherapeut tegen verlatingsangst: goed kijken naar je hond wat haar precies triggert. Is het de sleutels nemen? Jas aandoen? Deur dicht? Auto dat vertrekt? Als je erachter bent, kun je gaan desensibiliseren en dus de handeling doen zonder dat je weggaat, paar keer per dag. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Waarom wil je perse de bench gebruiken? Misschien voelt je hond zich zonder bench, wel prettig. Zo kan ze zelf een fijn plekje uit zoeken in huis. Je hond lijkt me oud genoeg om niet meer in een bench te hoeven zitten. Onze oudste hond zat ook in de bench tot 5 maanden, toen begon ze er ook constant in te blaffen, ervoor nooit. Bench weg gedaan en er was niks meer aan de hand. Mijn 2e hond vond de bench vanaf dag 1 al niks. Ik heb dezelfde dag de bench nog de deur uit gedaan. Waarom een hond iets aanleren wat ze niet prettig vinden? Ook mijn pup heeft daarna nooit meer gejankt of geblaft zonder bench.

 

Misschien is het allemaal wel niet zo simpel, maar lijkt mij zeker de moeite waard om dit te proberen. Voor de hond is al zoveel veranderd. Heerlijk haar eigen plekje laten zoeken en even filmen hoe dat gaat.  

honden page profiel larodefenderlarodefender

Ik zou niet weten hoe ik dat moeten creëren. ‘s-Nacht slaapt prima in de bench, overdag gaat ze er zelf in liggen. Je zou denken dat ze de bench als een veilige plek ziet.  Als we overdag boven zijn zit ze vaak beneden aan de trap in de hal te piepen, dus in hal doet ze het ook.

honden page profiel larodefenderlarodefender

" Wat een leuke naam!
 
Wat ook wel helpt is om er eerst voor te zorgen dat ze in alles voorzien is, dus gegeten, drinken beschikbaar, gewandeld, lekker moe maar niet overprikkeld,... En dan het belangrijkste: zelf rustig zijn en pas vertrekken als zij rustig is. In de praktijk moeilijk haalbaar, want de meeste mensen timen dat toch, uitlaten en dan de tijd die je nodig hebt om je spullen te nemen en te vertrekken. In mijn ervaring gaat het echt beter als je pas (stilletjes) weggaat als je hond vanzelf al rustig is gaan slapen, het makkelijkste is om je spullen al meteen klaar te zetten in de auto of aan deur en dan dichtbij de bench te zitten en bvb te lezen of even op je gsm wat tokkelen, zodat het saai en kalm is, ideaal om in te dommelen :-)
 
En idd wat iemand anders ook al aangaf over de bench, dat het misschien niet meer gaat lukken...wij zien je hond niet en kennen haar ook niet, dus dat ga jij alleen kunnen inschatten, maar dat is zeker iets om over na te denken. Wat bij sommige honden in dat geval helpt is een alternatief zoeken dat hetzelfde doel heeft, maar er anders uitziet, bvb een puppyren, een houten hondenhuisje, een stoffen bench, puppyproef stukje ruimte,....
 
En dan nog een tip van onze gedragstherapeut tegen verlatingsangst: goed kijken naar je hond wat haar precies triggert. Is het de sleutels nemen? Jas aandoen? Deur dicht? Auto dat vertrekt? Als je erachter bent, kun je gaan desensibiliseren en dus de handeling doen zonder dat je weggaat, paar keer per dag.  "

Goede tips,

ga er wat mee doen, bedankt allemaal 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik zou niet weten hoe ik dat moeten creëren. ‘s-Nacht slaapt prima in de bench, overdag gaat ze er zelf in liggen. Je zou denken dat ze de bench als een veilige plek ziet.  Als we overdag boven zijn zit ze vaak beneden aan de trap in de hal te piepen, dus in hal doet ze het ook. "

Er wordt vaak gedacht dat een hond dit als veilige plek ziet en ik geloof best dat dat bij sommige honden zo is. Maar een hond jankt er niet zo maar in. Daarbij is jou hond ook op een leeftijd dat hij toch prima los zou moeten kunnen lopen? Je kan de hond ook de keuze geven en het deurtje open laten, als ze het prettig vindt gaat ze er uit zichzelf wel in en zo niet dan niet. Verder goede tips hier boven. Hond eerst lekker moe maken, zorgen dat die bijna slaapt en het zo proberen op te bouwen. Hond lekker laten liggen waar die ligt. 4x per dag in een bench stoppen is ook vaak, de hond is dan misschien helemaal niet moe. Als ik naar mijn honden kijk, slapen ze smorgens vaak goed en daarna elke keer korte momentjes. Het zijn geen pups meer die overdag uren slapen..

 

Het blaffen in de hal, kun je ook voorkomen door de hond voor dat je naar boven gaat een lekker bot te geven of een gevulde kong. Zijn ze vaak lekker druk mee en worden ze mooi moe van. Werkt die niet dat zou ik echt nog een paar stappen terug doen en de hond gewoon meenemen. Ik nam mijn pup vroeger ook telkens mee naar de overloop als ik ging douchen bijv. Zo zagen ze waar ik was en dat ik ook zo weer terug was. In huis liet ik ze ook gewoon mij volgen, dit werd al snel minder toen ze eenmaal vertrouwd waren.. 

 

Kon ze eerder wel alleen zijn bij de vorige baasjes? 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik zou niet weten hoe ik dat moeten creëren. ‘s-Nacht slaapt prima in de bench, overdag gaat ze er zelf in liggen. Je zou denken dat ze de bench als een veilige plek ziet.  Als we overdag boven zijn zit ze vaak beneden aan de trap in de hal te piepen, dus in hal doet ze het ook. "

Het klinkt meer alsof de hond niet getraind is in alleen zijn. Dat zal eerst opgebouwd moeten worden. 

honden page profiel larodefenderlarodefender

Vandaag zijn we met Bailey naar de camping gereden, en ze was niet bang in de auto. Een paar weken terug was ze nog erg nerveus en liep het water met straaltjes uit haar bek. Ook had ze toen gespuugd. Nu nergens last van. Denk dat mijn “autotraining” geholpen heeft ????

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat fijn!! En vindt ze autorijden al leuk of tolereert ze het gewoon? 

honden page profiel larodefenderlarodefender

Denk dat gewoon toleren is. Ik ga gewoon door met haar af en toe met de auto uit te laten. Ze is in ieder geval niet meer zo bang als in het begin

honden page profiel larodefenderlarodefender

Even een update,

Het gaat allemaal een heel stuk beter met Bailey. In de auto gaat nog niet geweldig ( ze gaat er liever niet in dan wel) maar gedraagt zich dan goed. We hebben ook een kleine camper, daar zijn we nu een paar dagen mee weg geweest. Dat ging ook allemaal prima. Laatste keer dat we weg moesten, heb ik haar met een volle kong in de bench gezet. Ze was bij vertrek rustig en toen ik na een uur thuis kwam was het rustig. Of het in de tussentijd rustig is gebleven weet ik niet.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Fijn, goede berichten. Een herplaatser, behandel alsof het een pup is, dus alleen zijn vanaf begin opbouwen. Of hij stil is tussendoor kan je controleren met een voice recordertje met voc functie, dan slaat hij aan als het apparaatje geluid hoort. Hoef je geen uur terug te luisteren, maar zie je hoeveel tijd hij herrie heeft gemaakt en ja dan is even afluisteren goed. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat fijn! Gelukkig geen ramp met een kleine hond als ie liever niet de auto in gaat. Ik ken iemand met een newfoundlandermix en die hond gaat gewoon bij de auto liggen omdat hij vindt dat hij nog wat meer mag wandelen alvorens naar huis te gaan. Nou dan sta je daar cool

Volgende forumvraag: Hond bijt in nek andere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^