Tta operatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

Hallo,

Onze hond heeft vorig jaar in december een tta operatie gehad aan haar knie. Ze was toen 2jaar. Nu bijna een jaar verder is het nog niet in orde. Gister tijdens het wandelen heeft ze los gelopen en gespeeld en nu steunt ze zelfs niet meer op die poot ???? morgen maar weeral naar de dierenarts bellen.. 

Iemand van jullie hier ervaring mee?? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

wat voor tta ? Er zijn verschillende methodes , een tta of een ttarapid, als je hond daarvan nog steeds niet hersteld is ga dan snel terug naar de orthopeed en laat het nakijken wat er mis is...  ik raad je wel een orthopeed aan.....het kan zijn dat er een beschadiging van de meniscus is, als die er nog niet uit is.....hier een hond met een ttarapid operatie, vanaf de eerste dag nimmer gemankt...zes weken aan de lijn gehouden ...daarna los en nimmer problemen, vandaar ga naar een orthopeed en laat het snel nakijken, dit is geen dierenarts werk maar voor een specialist de orthopeed.

honden page profiel CindyCindy

" wat voor tta ? Er zijn verschillende methodes , een tta of een ttarapid, als je hond daarvan nog steeds niet hersteld is ga dan snel terug naar de orthopeed en laat het nakijken wat er mis is...  ik raad je wel een orthopeed aan.....het kan zijn dat er een beschadiging van de meniscus is, als die er nog niet uit is.....hier een hond met een ttarapid operatie, vanaf de eerste dag nimmer gemankt...zes weken aan de lijn gehouden ...daarna los en nimmer problemen, vandaar ga naar een orthopeed en laat het snel nakijken, dit is geen dierenarts werk maar voor een specialist de orthopeed. "

Ja ben ook naar een orthopeed geweest. Was tta rapid. In het begin ging het goed maar de laatste maand niet meer. Morgen ga ik hem bellen. Meniscus is er volgens mij ook uitgehaald toen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dan zo snel mogelijk na laten kijken.....ttarapid is een hele goede methode, met en foto zien ze direct wat er aan de hand is....en de orthopeed heeft in zijn dossier staan of de meniscus beschadigd is of niet...morgen bellen hoor..eneen afspraak maken....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je hebt vast vandaag een afspraak gemaakt...hp-thumbsup

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

Zoals Willemijn al aangeeft, er kan mogelijk wat met de meniscus aan de hand zijn.  Wel vaker gehoord over honden waarbij de meniscus was dubbel geklapt of bijvoorbeeld gescheurd.

Heb je inmiddels een afspraak gemaakt?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier gebeurd, bij Bams, na vier maanden ging ze slecht lopen, heeft een tplo gehad in utrecht...door dr, meij....de orthopeed, was niets te zien op de fotoos en echo ....open maken deden ze niet...want dan komen de inplantaten bloot te liggen is een risico....op mijn aandringen en ook met een filmpje wat ik thuis gemaakt had, na de foto, als ze bij de arts zijn laten ze niets zien door de adrenaline...hebben ze ze toch opengemaakt, wat bleek een dubbelgeklapte meniscus...een stootkussentje hebben ze laten zitten van de meniscus de rest weggehaald en ze heeft nooit meer gemankt....wel heeft ze daarna een stamcelbehandelinggehad...voor de artrose die daar door de beschadigde meniscus ontstaan is....met goed resultaat....

honden page profiel CindyCindy

" Hier gebeurd, bij Bams, na vier maanden ging ze slecht lopen, heeft een tplo gehad in utrecht...door dr, meij....de orthopeed, was niets te zien op de fotoos en echo ....open maken deden ze niet...want dan komen de inplantaten bloot te liggen is een risico....op mijn aandringen en ook met een filmpje wat ik thuis gemaakt had, na de foto, als ze bij de arts zijn laten ze niets zien door de adrenaline...hebben ze ze toch opengemaakt, wat bleek een dubbelgeklapte meniscus...een stootkussentje hebben ze laten zitten van de meniscus de rest weggehaald en ze heeft nooit meer gemankt....wel heeft ze daarna een stamcelbehandelinggehad...voor de artrose die daar door de beschadigde meniscus ontstaan is....met goed resultaat.... "

Ik ben ondertussen naar die orthopeed geweest. Fotos gemaakt. Ze had een ontsteking, zat wat vocht in de knie. Ze kreeg 3 spuiten en ontstekingsremmers. Het implantaat zag er goed uit. Ze loopt ondertussen al weer stukken beter. 

Bedankt voor alle goede raad! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Gelukkig, hou het goed in de gaten....even rustig aan doen tot het over is...dan kan je weer..smile

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^