Zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mdrmdr

Hallotjes,

mijn lieve pomsky pup raf wil maar niet zinderlijk worden. Als ik met hem ga wandelen plast en poept hij heel netjes buiten en daar beloon ik hem ook goed voor. Maar als ik dan net een kwartiertje met meneer binnen ben doet die nog een klein plasje en soms poept die zelfs nog een beetje. Hoe kan ik dit oplossen? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hoe oud Is je pup? Vergeet niet dat de blaasspieren vaak pas met 7 a 8 maanden volledig ontwikkeld zijn. Een jonge pup moet hier nog controle over leren krijgen. Aan jou de taak om heel goed op te letten, gelijk op te tillen en buiten neer te zetten. Niet boos worden, dat werkt niet. 

 

Inderdaad buiten goed belonen, loop desnoods nog wat verder om te kijken of de pup echt klaar is. Buiten is vaak alles nog erg spannend en het kan zijn dat de pup daardoor niet helemaal uit plast en dus nog niet helemaal klaar is. 

honden page profiel mdrmdr

Hij is nu 13 weken oud, als ik hem op wil tillen plast hij gewoon door :( en het wandelen doe ik meestal al een stuk langer dan volgens de richtlijnen mag omdat ik merk dat hij gewoon veel meer beweging nodig heeft dan het kwartier dat er eigenlijk voor staat. Ik woon op 4 hoog en heb geen tuin waar hij kan plassen of poepen dat maakt het ook wat lastiger. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik begrijp het probleem, heb je wel een balkon ? Dan kan je daar ook een kunstgrasmat neerleggen en als die dan toch wat miet doen daar even neerzetten na een wandeling.....bij de accion hebben ze kunstgras matten van 200-100 meter voor vijf euro.....het is voor nood natuurlijk...eerst netjes uitlaten en dan als je hond alweer moet even daar opzetten...

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hij is nu 13 weken oud, als ik hem op wil tillen plast hij gewoon door :( en het wandelen doe ik meestal al een stuk langer dan volgens de richtlijnen mag omdat ik merk dat hij gewoon veel meer beweging nodig heeft dan het kwartier dat er eigenlijk voor staat. Ik woon op 4 hoog en heb geen tuin waar hij kan plassen of poepen dat maakt het ook wat lastiger.  "

Je mag ong 10 min per maand lopen dat betekend dat je al 30 min mag lopen per wandeling (dus plus minus zn 4x per dag) 30 min) wel altijd goed na de hond kijken wat hij nodig heeft en aankan. Tussendoor kun je ook nog gewoon na het plassen eten spelen enz even na een grasveldje lopen en terug, dus geen lange wandeling. Op deze leeftijd is 4x wandelen namelijk niet genoeg. Gewoon stil zitten op een veldje kan ook, dan snuffelt de hond vaak wel en plast misschien. 13 weken is nog heel jong, de pup heeft dan ook nog geen controle over de spieren.. door plassen bij het oppakken vind ik wel apart. Doordat je geen tuin hebt zal ik toch wat langer buiten blijven en misschien ook wat vaker gaan. Hou de momenten in de gaten dat het mis gaan en ga dan vaker na buiten op dat tijdstip, is het altijd na het uit laten, dan toch zorgen dat de hond buiten goed plast. Inderdaad wat Willemijn ook zegt, heb je een balkon? Dat je een plekje kunt maken om 'buiten' te plassen?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je hondje naar buiten doen na eten, drinken,  spelen en slapen. Al's je thuis komt geef je misschien eten, of je hondje drinkt? En ja, Dan dus weer naar buiten. Heb je geen balkon? Ik woonde  vroeger ook op een flat. Pup eerst balkon zindelijk gemaakt. En daarnaast ook een keer of 6 per dag de straat op. 

Ik deed de hond op balkon, bleef er even bij staan, een ruimde gelijk op.  nu hoor ik dat men er ook graszoden neerlegt of een bak zand. 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Hey, ik geef je even wat tips die ik gebruik en lang geleden hier op het forum gekregen heb.

Je puppy is eigen een baby (hondje) en deze kan zijn plas nog niet lang ophouden. Dus in het begin elk uur naar buiten voor een plasje. Als dit goed gaat kun je het opbouwen naar elke 1.15 dan naar 1.30 enzovoorts. Ik heb zelf een puppy van 9 weken en hij gaat nu elke 1.45-2 uur naar buiten. Dit gaat goed, nog geen ongelukjes gehad. Tijdens de nacht houdt hij het nu 6 uurtjes vol. Vorige week zijn we begonnen met 3x per nacht uitlaten en nu dus maar 1x rond middernacht.

Plast hij buiten, belonen, plast hij binnen dan rustig opruimen en heel goed poetsen! Honden hebben een super goede reuk. Ik gebruik azijn of dettol.

En verder de standaard tips. Na elk slaapje, spelen, eten, drinken even naar buiten. Lukt dat niet. dan idd de tip van Willemijn om een grasmat te kopen en een plasplaats op het balkon te maken. Heb je geen balkon, dan kun je de grasmat ook bij de voordeur zetten.

Komt allemaal goed. Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^