Volle labrador?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal,
Ons was verteld dat Marley uit de werklijn kwam, maar in een ander topic werd ik erop gewezen dat dit niet zo is!

Ik ben nu alleen erg benieuwd. Het is op de foto’s misschien niet goed te zien, maar Marley is echt een kop groter dan andere labradors die we tegenkomen. Ook heeft hij een dun staartje met een krul erin en een vrij lange neus.

Denken jullie dat er misschien nog iets anders in zit? Hij is een herplaatser en we hebben niet veel achtergrond info behalve dat hij op een boerderij geboren is.

Het maakt ons natuurlijk niet uit want we houden van hem zoals hij is, maar ik ben gewoon heel nieuwsgierig!https://www.hondenpage.com/foto/foto/538432.jpghonden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

538432.jpg

foto doet het niet dus dan maar in de reactie

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hoe hoog is Marley? Het verschilt sowieso nogal veel met labradors onderling (zonder stamboom) ik ken een hele mooie teef, hoog, slank, zonder stamboom, ik ken ook een klein reutje die bijna de helft kleiner lijkt, zonder stamboom. 

 

Een reu kan zo tot 62 cm hoog zijn, terwijl een teefje 55 cm kan zijn, 7 cm verschil is dus nogal groot als je die 2 naast elkaar zet. 

 

Vaak is het zo, dat als het een goed gefokte hond zou zijn geweest, je achtergrond informatie hebt. Het kan dus best zo zijn dat er ergens een ander ras doorheen zit, want hij heeft geen stamboom. Op de foto ziet hij er voor mij als een normale labrador uit, maar als je het zeker wil weten, zou je een dna test kunnen overwegen, op deze manier kun je ook achter eventuele erfelijke afwijkingen komen. 

honden page profiel NaomiNaomi 2 doggies

honden foto van Naomi

Op de staart na lijkt ze voor mij ook op een gewone labrador. Zeker geen werklijn. 

 

Ik weet dat er wel eens Duitse staande in de jachtlijnen is gefokt. Misschien dat dat er ergens ver weg nog in zit? Aangezien ze geen stamboom heeft kan er best ergens wat jachtlijn inzitten. 

 

Als je het echt wilt weten kun je een DNA test laten doen eventueel. hp-smile

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik  begrijp dat je geen stamboom hebt, is die ergens verloren gegaan? Dat weet je niet. Wel kan je via de chip achterhalen of je hond ooit een stamboom had en dan pas is het een raszuivere labrador. Raad van beheer die de stambomen uitgeeft en ook de chip plaatst registreert deze chipnummers,  de begincijfers vn stamboomhonden zijn allemaal gelijk. 528140000. Chipnummer vind je in het hondenpaspoort.

Begint de chip met andere cijfers Dan is er nooit een stamboom afgegeven en kan je alleen via DNA bepalen of jouw hond 100% labrador is. 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Hoe hoog is Marley? Het verschilt sowieso nogal veel met labradors onderling (zonder stamboom) ik ken een hele mooie teef, hoog, slank, zonder stamboom, ik ken ook een klein reutje die bijna de helft kleiner lijkt, zonder stamboom. 
 
Een reu kan zo tot 62 cm hoog zijn, terwijl een teefje 55 cm kan zijn, 7 cm verschil is dus nogal groot als je die 2 naast elkaar zet. 
 
Vaak is het zo, dat als het een goed gefokte hond zou zijn geweest, je achtergrond informatie hebt. Het kan dus best zo zijn dat er ergens een ander ras doorheen zit, want hij heeft geen stamboom. Op de foto ziet hij er voor mij als een normale labrador uit, maar als je het zeker wil weten, zou je een dna test kunnen overwegen, op deze manier kun je ook achter eventuele erfelijke afwijkingen komen.  "

Schofthoogte is 64.5 cm! Hij heeft geen stamboom of iets.. dus een DNA test zou wel goed zijn om te doen! 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Ik  begrijp dat je geen stamboom hebt, is die ergens verloren gegaan? Dat weet je niet. Wel kan je via de chip achterhalen of je hond ooit een stamboom had en dan pas is het een raszuivere labrador. Raad van beheer die de stambomen uitgeeft en ook de chip plaatst registreert deze chipnummers,  de begincijfers vn stamboomhonden zijn allemaal gelijk. 528140000. Chipnummer vind je in het hondenpaspoort.
Begint de chip met andere cijfers Dan is er nooit een stamboom afgegeven en kan je alleen via DNA bepalen of jouw hond 100% labrador is. 
  "

Zijn chipnummer begint anders dus nooit een stamboom afgegeven dan! Goeie tip dit. Ik zou de boerderij kunnen contacteren waar hij vandaan komt eventueel.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

Ik zie er niks anders in dan een labrador, al sluit dat niet uit dat er niks anders doorheen zit. Labradors kunnen ook een staart hebben die ver omhoog zwaait, maar veel fokkers zien dit liever niet. Snuit van labrador varieert ook gewoon van erg smal naar een dikke kop. Dus het kan allemaal eigenlijk. Gewicht en grote verschilt ook veel. Je hebt labradors van 19KG en labradors van 50KG. Werklijnen zijn vaak klein en atletisch gebouwd. Hun vacht heeft vaak een rode kleur, al hoeft dit niet. Jouw labrador ziet er niet uit als een werklijn. 
Vaak zijn de echt grote labradors afkomstig uit slechte fok. Een serieuze fokker die wil namelijk binnen de rasstandaard fokken. En zo groot is de rasstandaard helemaal niet. Het algemene beeld verandert hierdoor van hoe groot een labrador hoort te zijn. Eigenlijk zijn het helemaal niet zulke grote honden. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

gewoon een boerderij labrador dus.  Waarom zou je dit ineens een kruising moeten gaan noemen?  Raszuiver is het vast niet, maar dat hoeft niet slecht te zijn ;)

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Ik zie er niks anders in dan een labrador, al sluit dat niet uit dat er niks anders doorheen zit. Labradors kunnen ook een staart hebben die ver omhoog zwaait, maar veel fokkers zien dit liever niet. Snuit van labrador varieert ook gewoon van erg smal naar een dikke kop. Dus het kan allemaal eigenlijk. Gewicht en grote verschilt ook veel. Je hebt labradors van 19KG en labradors van 50KG. Werklijnen zijn vaak klein en atletisch gebouwd. Hun vacht heeft vaak een rode kleur, al hoeft dit niet. Jouw labrador ziet er niet uit als een werklijn. Vaak zijn de echt grote labradors afkomstig uit slechte fok. Een serieuze fokker die wil namelijk binnen de rasstandaard fokken. En zo groot is de rasstandaard helemaal niet. Het algemene beeld verandert hierdoor van hoe groot een labrador hoort te zijn. Eigenlijk zijn het helemaal niet zulke grote honden.  "

Ja ik vond Marley inderdaad erg groot voor een labrador. Maar hij komt niet van een goede fokker. Ik weet dat hij van een boerderij komt en sowieso niet van een fokker. 
veel variatie zit er dus in het ras.. maarja ze worden ook veel gefokt en niet altijd op de juiste manier helaas

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" gewoon een boerderij labrador dus.  Waarom zou je dit ineens een kruising moeten gaan noemen?  Raszuiver is het vast niet, maar dat hoeft niet slecht te zijn ;-)
  "

Ik had hem ook eerst onder het kopje rashond gezet! Maar ik dacht ik vraag in het topic of er iets anders doorheen zit dus misschien past hij beter onder kruisingen haha.

 

nee je hebt helemaal gelijk. Zeker niks mis mee. Was vooral nieuwsgierig of jullie iets anders erin zagen of dat het inderdaad gewoon een lab is die niet helemaal raszuiver is! 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

Ik heb mezelf trouwens niet goed verwoord. Ook stamboom fokkers fokken de labrador steeds groter en groter. Het is een trend. Maar de rasstandaard “hoe de lab hoort te zijn” spreekt van kleinere honden. Een smallere/kleinere bouw komt namelijk het werk waarvoor de labrador gebruikt werd ten goede. Alleen het hele werkgedeelte wordt tegenwoordig uit het oog verloren.

 

Als jouw hond ver boven de rasstandaard is, is dat dus redelijk normaal.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^