Opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DianaDiana

Hoi allemaal, 

IK ben sindskort eigenaar van een shih tzu Bhody hij is 4 jaar. 

Brody komt van een eigenaar die in huiselijkkring fokte met shihtzu liep ook wedstrijden met bhody.

Ze had er teveel daarom wilde ze deze herplaatsen.

Nu wil ik graag jullie advies. 

De eerste nacht hebben we hem los in onze slaapkamer gehad dit ging niet hij was zo onrustig.  Ik ben toen beneden met hem gaan slapen . Ik op de bank Bhody op de grond wil niet in de bench. Hij was erg onrustig. 

De tweede nacht in overleg met de eigenaar hem in de bench en wel deurtje dicht.  Hij sliep altijd in de nacht met zijn vader in de bench. Deze nacht ging stuk beter.

Derde nacht weer in de bench met deurtje dicht ,maar was zo onrustig piepen blaffen . Ik heb de bench beneden gezet deurtje open dus bhody los beneden. Hij was erg onrustig piepen soms blaffen naar 2 uur eindelijk stil. Nu wil ik dit ook vanavond zo doen moet uiteindelijk beneden slapen. Nu mijn tweede vraag hij volgt mijn overal elke keer als ik opsta volgt hij mijn . Hoe kan ik dit verminderen bhody komt zo niet tot rust . Hij is dus erg onrustig overdag. 

Ik hoop advues te krijgen 

 

Diana 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het hondje was altijd met zijn vader, alleen zijn heeft hij dan niet geleerd. Ik zou wat langer bij m blijven slapen en hem zeker niet zo lang laten piepen. 

 

Dat hij achter je aan blijft lopen is vrij normaal. Alles is vreemd en onbekend. Als hij langer bij jullie is neemt dat meestal wel af.

 

Je kunt m af en toe wel proberen in zijn mand te laten liggen met een botje of zo.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Geef  veel te kluiven dat helpt ontspannen  ..zo'n overplaatsing is niet niks.

Het kost tijd voor hij snapt hoe het bij jullie werkt...hij moet de omgeving leren kennen.

Korte rondjes weinig impulsen...veel snuffelen.

Probeer meteen een vaste routine te kweken zodat de hond zo snel mogelijk zekerheid krijgt over het verloop van de dag.

wat momenten van activiteit zijn en  wanneer rust..

Veel slapen is ook belangrijk voor verwerken

En vooral kijken...als de hond al over de rooie is ..stel hem gerust door aanwezig te zijn.. en zodat je een aanwijzing kan geven die rust stimuleert

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Met opvoeden heeft het weinig te maken, hij moet zich weer vertrouwd gaan voelen, weten waar hij aan toe is.

Je zal maar vier jaar ergens wonen en dan wegens teveel zijn weg moetenhp-cry Zijn wereldje  waarin hij dacht veilig te zijn, staat op de kop nu, vreemd huis, vreemde omgeving, vreemde mensen.

 

allebei mijn herplaatsers liepen in het begin achter me aan, dat ging vanzelf over nadat ze gewend waren. Wennen door idd een rustig vast schema aan te houden.En goed kijken naar wat de hond aan kan en wat niet.

Voor de nacht zou ik voorlopig nog bij hem slapen zodat je hem af en toe gerust kan stellen.

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Een herplaatsing is voor een hond erg stresserend. Hij is alles kwijt wat hij gewend was. En nu is hij in een omgeving die hij niet kent met mensen die hij niet kent, die is van slag daarvan.
Het geeft niks dat hij nu achter je aan loopt, het is logisch, hij is eigenlijk totaal de weg kwijt.
Laat hem maar rustig wennen en samen met je zijn, zeker de eerste maand zo laten en hem zelf "bij laten komen".


honden page profiel DianaDiana

Dank voor alle adviezen . Ik ben alleen bang als ik hem telang bij ons laatbslapen hij straks niet naar beneden  wilt. Als ik naar boven ga om iets te doen is hij rustig en staat hij onder aan de trap te wachten .Dat is al verandert . 

En begrijp dat het zo wennen voor hem is zonder ouders en zijn vriendjes en vriendinnetjes . 

 

Diana  

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Dank voor alle adviezen . Ik ben alleen bang als ik hem telang bij ons laatbslapen hij straks niet naar beneden  wilt. Als ik naar boven ga om iets te doen is hij rustig en staat hij onder aan de trap te wachten .Dat is al verandert . 
En begrijp dat het zo wennen voor hem is zonder ouders en zijn vriendjes en vriendinnetjes . 
 
Diana  
  "

Alleen slapen kun je over een poos heel langzaam opbouwen door de bench steeds een beetje verder van je af te zetten. 

 

Of t uiteindelijk gaat lukken is afwachten omdat hij t nooit geleerd heeft.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Hoi Diana! Wat goed dat je hem een fijn huisje bied!

 

ik heb ook een herplaatser en herken wat je zegt! Marley liep eerst ook overal achter mij aan. Dit is gewoon om veiligheid te zoeken. Ik heb het geaccepteerd, maar niet beloond! Als hij rustig bij ons zat of lag dan aaide en beloonde wij hem.

geef jouw hondje even de tijd om te wennen en een band op te bouwen met je. Alles wat hij kent is weg en alles is spannend. Wees lief voor hem , het komt vanzelf goed! Gewoon rustig aan

honden page profiel DianaDiana

Hi, 

Oke dank je voor je bericht en fijn om te horen dat het bekend is . 

Het is zo een lieverd bhody en het komt ook allemaal goed . Wil alleen het goedcaanpakken en datvhet voor hem veilig en vertrouwd voelt. 

 

Diana  

 

honden page profiel DianaDiana

Beste mensen , gisteravond radio beneden aangezet en los en had een flussie mand voor hem gekocht daar was hij helemaal gek mee. Dus denk probeer het zo hij was in begin rustig maar naar half uurtje toch weer onrustig en piepen . Ben uiteindelijk beneden op de bank gaan slapen en Bhody lag heerlijk in de mand. Dit ging prima. Dus denk toch dat ik vannacht de mand naast me bed ga zetten en zo elke nacht stukje verder weg en hopen dat het zo gast lukken. Zo deed ik het vroeger ook met mijn twee puppies die ik gehad heb . Hoop dat het uiteindelijk gaat lukken . Als jullie ander ideeën hebben hoor ik het graag ???? 

Diana 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Beste mensen , gisteravond radio beneden aangezet en los en had een flussie mand voor hem gekocht daar was hij helemaal gek mee. Dus denk probeer het zo hij was in begin rustig maar naar half uurtje toch weer onrustig en piepen . Ben uiteindelijk beneden op de bank gaan slapen en Bhody lag heerlijk in de mand. Dit ging prima. Dus denk toch dat ik vannacht de mand naast me bed ga zetten en zo elke nacht stukje verder weg en hopen dat het zo gast lukken. Zo deed ik het vroeger ook met mijn twee puppies die ik gehad heb . Hoop dat het uiteindelijk gaat lukken . Als jullie ander ideeën hebben hoor ik het graag ???? 
Diana  "

Ga niet te snel. Je kan er beter langer over doen en dan op een fijne manier een goed resultaat, dan te snel en steeds weer stappen achteruit boeken. Daar krijgt de hond ook niet veel vertrouwen van.

 

Volgende forumvraag: Enorme plas in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^