Van vers naar brok. Vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Trouwens, als je wanhopig bent en geen post afhaalpunt kan vinden, kan je altijd nog een paar dagen op zo’n goedkope boerencamping gaan staan. Dan mag je vast wel van de eigenaren wat op dat adres laten bezorgen. 
En ik denk dat een camping best aantrekkelijk klinkt als je een paar weken in een busje hebt moeten leven ;-) 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Bedankt!!

 

Ik heb tijdens mijn vorige reizen ook aardig wat mensen uit Europa leren kennen, dus zou ook kunnen vragen of het op hun adres geleverd kan worden mocht het nodig zijn. Maar dan moet de leverancier wel de brok naar een ander land willen / kunnen verzenden. 

 

 

Ik heb nu nog voor ongeveer 2 a 3 weken barf in de vriezer liggen. En daarna zal ik over stappen op een brok. Ik denk dat ik er héél veel meer moeite mee heb dan mijn honden haha. 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Heb jij geluk zeg, dat je honden alles eten. Ik heb niet anders gekend dan kieskeurige honden haha. Wij wisselen wel enorm veel af tussen verschillende smaken en merken, misschien dat dat een optie is om er wat variatie in te brengen voor je meiden. 

 

En zoals iemand anders al zei, high energy is idd voor zeer actieve honden. Ik geef ook wel soms high energy als mijn hond wat te mager is. Meer eten zit er vaak niet in maar met high energy krijgt hij dan toch wat meer binnen zonder meer te moeten eten. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Bedankt!!
 
Ik heb tijdens mijn vorige reizen ook aardig wat mensen uit Europa leren kennen, dus zou ook kunnen vragen of het op hun adres geleverd kan worden mocht het nodig zijn. Maar dan moet de leverancier wel de brok naar een ander land willen / kunnen verzenden. 
 
 
Ik heb nu nog voor ongeveer 2 a 3 weken barf in de vriezer liggen. En daarna zal ik over stappen op een brok. Ik denk dat ik er héél veel meer moeite mee heb dan mijn honden haha.  "

Haha, dat laatste was hier ook! Ik had er heel veel moeite mee dan Ziva, die at (en eet) gewoon lekker haar brokjes, ze heeft er geen enkele moeite mee! Het is mij alles mee gevallen. Ik kan Ziva’s gewicht nu beter onder controle houden (maar dat is bij jou geen probleem), het is veel makkelijker om een portie eten mee te nemen.

Ziva is wat gaan kwijlen als er eten voor haar in zicht is (dan heb ik het over een paar druppels, geen kwijlslierten) en verder merk ik helemaal niets aan haar. Ze vindt het helemaal niet erg om elke dag hetzelfde te eten, al wissel ik wel na elke zak van smaak.

Het is voor mij een drempel geweest die ik over moest maar het is me 100% mee gevallen!


Ik denk nog steeds dat kvv of barf het beste is maar ik zou voorlopig toch niet meer terug willen, het bevalt me goed!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Haha, dat laatste was hier ook! Ik had er heel veel moeite mee dan Ziva, die at (en eet) gewoon lekker haar brokjes, ze heeft er geen enkele moeite mee! Het is mij alles mee gevallen. Ik kan Ziva’s gewicht nu beter onder controle houden (maar dat is bij jou geen probleem), het is veel makkelijker om een portie eten mee te nemen.
Ziva is wat gaan kwijlen als er eten voor haar in zicht is (dan heb ik het over een paar druppels, geen kwijlslierten) en verder merk ik helemaal niets aan haar. Ze vindt het helemaal niet erg om elke dag hetzelfde te eten, al wissel ik wel na elke zak van smaak.
Het is voor mij een drempel geweest die ik over moest maar het is me 100% mee gevallen!
Ik denk nog steeds dat kvv of barf het beste is maar ik zou voorlopig toch niet meer terug willen, het bevalt me goed! "

Fijn dat het jou zo goed bevallen is! Nou, mijn meiden gaan hoe dan ook na het reizen meteen weer over op barf hoor haha. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik geef je groot gelijk! Ieder maakt zijn eigen keuzes wat dat betreft. Maar ik ben het met je eens dat op reis, brok toch wel een heel stuk makkelijker is!

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Oh ik ben ook helemaal warm gemaakt voor deze brok! Waar bestel je deze? En als je bvb de verpakking van 9kg koopt, is dat dan sowieso verpakt in bakjes van 210 g? Is dat zodat de semi-moist brokken niet uitdrogen? Ideaal voor mijn kleintjes, die kleine verpakkingen :-)  "

Ja, de 9kg verpakking zit nog eens allemaal individueel verpakt in plastic kuipjes.  Maar dus wel zeker de semi moist nemen, die zitten in rechthoekige dozen en niet de zakken. 

De vis variant is hier absolute favoriet. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

En och, ik heb ze bij zooplus vandaan (de Duitse site, maar zie dat ze nu ook op de Nederlandse beschikbaar zijn, vroeger was dat niet) 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Ja, de 9kg verpakking zit nog eens allemaal individueel verpakt in plastic kuipjes.  Maar dus wel zeker de semi moist nemen, die zitten in rechthoekige dozen en niet de zakken. 
De vis variant is hier absolute favoriet.  "

Mijn mandje op zooplus staat al klaar! Ik heb de multiprotein genomen, de oudste is niet zo'n fan van vis. Ben benieuwd! 

honden page profiel Guus2016Guus2016 3 doggies

Wat super leuk dat je met je honden op reis gaat! Zou ik ook nog ooit een keer willen doen maar ik ben pas 17 dus dat zit er voorlopig niet in! Super verstandig dat je al het kijken bent naar brokken enzo want dan heb je altijd wat achter de hand als het kvv'en of barfen daar niet altijd lukt! Royal canin verkopen ze inderdaad bijna overal maar ik ben persoonlijk ook niet zo te spreken over die brokken, maar dat is mijn mening. De gestoomde maaltijden van smolke en renske zijn erg goed vind ik! Als je zo'n grote mix doos koopt van renske scheelt dat je al veel geld! Zo krijgen ze toch nog vers vlees binnen maar dan gestoomd en niet rauw natuurlijk! Kwa brokken heb ik niet echt advies maar zoals de andere al zeggen kan je dat van te voren misschien wel uitzoeken. Een aanrader die ik wel heb zijn de gestoomde vlees zakjes van farmfood. Onze hond heeft die nog nooit op maar ik vind het er wel erg goed uitzien! Het is gestoomd vlees net als renske of smolke bakjes maar dan zit het in een zakje verpakt. Er zijn 2 varianten en het is beide met rund volgendsmij, eentje met hart en de andere vooral met pens. Zakjes zijn misschien wat handiger mee te nemen dan bakjes. En dan kan je die nog geven naast de brokjes. Ook zie ik vaak voorbij komen dat ze ivm met de zomervakantie 20% korting geven op zo'n doos met van die zakjes! Misschien is het wel iets voor jou! In ieder geval heel veel plezier alvast en succes met het uitzoeken van de brokjes!

Heel veel liefs: Sophie & Guus ????

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Even een update!

 

Ik heb besloten voor het merk Wolf of Wilderniss te gaan, en dan de Blue river variant met zalm. Deze vond ik de mooiste samenstellingen hebben. Wel wil ik 1 of 2 andere smaken geven, voor de afwisseling. 

 

Bedankt allemaal voor de tips en het meedenken! 

 

honden page profiel TinkaTinka 3 doggies

honden foto van Tinka

Mijn huidige hond verdraagt geen vers (echt waar, die honden bestaan, heeft iets met overmatig maagzuur te maken) ik heb haar in overleg met de holistisch da op brokken gezet. Ik kwam uit bij de brokken van Natural Health. Die bevatten relatief veel vlees (product) en omdat ze een pure sporthond is, heeft ze dat nodig, anders kan ze haar spieren niet onderhouden. Ik heb haar wel aangewend op diverse soorten (betere) brok te kunnen en geef sowieso altijd 2 diersoorten door elkaar (1 smorgens ander savonds) liefst een vlees en een vis.

 

Juist die jij noemt nu lust zowel mijn huidige als mijn vorige hond niet. Ik weet niet waarom niet, maar beiden stonden met lange tanden, en de vorige liet het helemaal staan. Ik zou het dus wel goed uitproberen of ze het willen "door eten". De vorige wilde uberhaupt niets van dat merk. Soms zou het handig zijn als ze konden zeggen waarom.

 

Ik begrijp je voorkeur voor vers, maar er zijn in brok wel degelijk goede varianten met toch een hoog vlees percentage.

 

Ik moest mijn hond een poosje terug tijdelijk op een hypo allergeen brok zetten ..... nou dat doen we dus niet meer, ze moest er ladingen veel van om op gewicht te blijven en ze kreeg er chronisch diarree van. Dus er zijn wel verschillen.

 

Maar voor mij staat de Natural Health in verschillende varianten bovenaan.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Chanel, mijn honden eten écht alles. Ik ben werkelijk nog niks tegengekomen wat ze niet lusten van hele prooidieren zoals muizen, kuikens, gerbils, ratten, naar geitjes, ganzen etc.

 

Een vriendin van mij heeft mij 3 proefzakjes van WoW gegeven, deze smaken (wild, zwijn en vis) eten ze met liefde. Het gaat er oprecht in als koek, er wordt niet gekauwd. Het wordt snel naar binnen geschokt. Voor ik net 12 kg brok heb besteld, heb ik ze beide een flinke hand vol gegeven uit het proefzakje, ook dit was zo op. 

Máár ze kennen het niet. Voor hen is dit 1 groot feest, die brokken, want het is nieuw. Hoe dat over een paar weken zou zijn weet ik niet. 

 

Mijn honden sporten ook, en mijn jongste is 4 x per week actief in pakwerk en IGP speuren. 

 

Straks tijdens het reizen zullen ze niet sporten, maar wel flinke wandelingen maken. De brok die ik heb uitgekozen heeft het minimale percentage aan eiwit, maar dit ga ik compenseren net energy bars voor honden. Deze krijgen ze dan op dagen dat we echt heel actief bezig zijn. 

 

Hoe ze het er uiteindel dus op gaan doen is maar de vraag. Ze hebben nog nooit in hun leven brok als maaltijd gehad, en doen het perfect op vlees. Maargoed.. het is maar voor + - een half jaar, daarna krijgen ze gewoon weer barf. 

 

Dat er betere merken met een hoger vleespercentage zijn weet ik, ik ben hele goede merken tegengekomen die ik zo aan mijn honden wil geven, máár ik moet ook wat op het geld letten.. een paar maanden op een gemiddelde brok, na zoveel jaren een goed dieet, durf ik dus wel aan. 

 

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels 3 doggies

honden foto van WolfyFeels

Misschien taste of the wild? Je kan dit in meerdere naar mijn ervaringen landen terug vinden, ergste geval kan je als je tussendoor een adres hebt om het voer te laten leveren bij zooplus van dat land het voer bestellen. Zou vrij oke moeten gaan.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Misschien taste of the wild? Je kan dit in meerdere naar mijn ervaringen landen terug vinden, ergste geval kan je als je tussendoor een adres hebt om het voer te laten leveren bij zooplus van dat land het voer bestellen. Zou vrij oke moeten gaan. "

Ik heb nu al gekozen voor Wolf of Wilderniss, deze samenstellingen spraken mij iets beter aan + ik weet dat ze het lekker vinden. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wolf of Wilderniss is een prima merk! Of de honden brok blijven eten is natuurlijk even afwachten, maar dat ze het nu zo lekker vinden is vast een goed teken!

Is het ook een beetje algemeen verkrijgbaar in Europa?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

In Europa gelden zo'n strenge regels omtrent dierenvoeding, dat je ongeacht wat je koopt eigenlijk niet fout kunt zitten, als je honden nergens allergisch of gevoelig voor zijn. Er is natuurlijk wel verschil in kwaliteit, maar niets is echt "slecht". Denk ik.

Is het belangrijk voor je dat ze de hele vakantie dezelfde brok eten? Ik koop hier altijd verschillende brok, maar net wat er in de aanbieding is en er qua ingrediënten goed uit ziet. Dat geeft mij juist wat zekerheid, mocht ik al iets hebben gekozen wat "niet goed" is of waar iets in ontbreekt, dan eten ze het in ieder geval maar tijdelijk en vult het weer aan met de brok die ze de maand daarna krijgen. Ik zou gewoon gewapend met www.voerwijzer.nl door de dierenwinkels die je tegen komt lopen en de beste optie uitkiezen, en daarvan kopen wat je op kunt slaan.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik wou net typelen wat team podenco ook heeft geschreven, ik doe tegenwoordig ook merken brok roteren en moet zeggen dat het eigenlijk heel goed bevalt. Ik wou eerst ook altijd 1 merk kiezen, maar roteten bevalt me eigenlijk beter, het voorkomt dat mijn honden verveelt raken van 1 brok en gezien geen van mijn honden een gevoelige spijsvertering heeft gaat overschakelen gewoon elke maand weer van de een op de andere dag zonder problemen. En inderdaad wat hier boven is benoemt, mocht er toch een brok zijn die toch later niet helemaal in orde blijkt te zijn o.i.d. dan hoef je je als je roteert met andere merken daar niet echt zo veel zorgen over te maken.

 

Mocht je dus ergens komen waar wolf of wilderness niet te krijgen is dan kan je dit altijd nog overwegen. smile

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Harnas + opbergmogelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^