Puppy Problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel :D:D

honden foto van :D

Wij hebben dus sinds een paar dagen een Golden Retriever puppy. Het is onze eerste hond dus het is soms best wel vermoeiend. 

Ze bijt bijna overal aan. Haar favoriete dingen om te bijten zijn kamerplanten (wat giftig kan zijn) aarde uit de kamerplanten, en de bench. Altijd als we buiten gaan wandelen, loopt ze nooit door omdat ze heel erg afgeleid wordt door plantjes en blaadjes. Alles wat ze op straat tegenkomt moet ze in haar mond stoppen. Volgens mij voelt ze zich nog niet helemaal veilig in de buitenwereld: Ze doet bijna nooit haar behoefte buiten, en als we naar binnen gaan doet ze het meteen binnen.

Ook vindt ze de bench volgens mij helemaal niet leuk. De eerste nacht probeerden we haar erin te doen, maar zodra we het poortje dicht doen begint ze meteen te piepen. Die nacht hadden we haar dus toch eruit gelaten. Ze had 1x gepoept en geplast in huis maar verder ging alles wel goed.

De volgende nacht probeerden we haar weer te laten slapen in de bench. Het was wel echt nodig, want die dag begon ze aan planten bijten. Ookal ligt er iemand naast haar te slapen, we kunnen natuurlijk niet altijd op haar letten. Ze bleef (zoals verwacht) de hele tijd te piepen en blaffen, en dit ging lang door. Uiteindelijk is ze toch gaan slapen maar soms werd ze wakker en ging ze piepen. Zo kunnen zowel de hond, als wij niet slapen.

We proberen nu haar in de bench te leggen als ze een dutje wilt doen, zodat ze er toch aan gaat wennen en als een fijne plek gaat zien. We houden het poortje open zodat ze er nog altijd uit kan als ze het echt niet wil.

Als iemand tips heeft, please let me know! Alvast bedankt!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Welkom in de wereld van de puppy! Ik zou beginnen met de ruimte puppyproof te maken. Giftige planten hoog zetten, kabels wegwerken etc.

 

Verder veel kauwmateriaal aanbieden en rustig aan met je pup. Een paar dagen is nog zo kort. Geef geborgenheid en vertrouwen. Ze mist haar moeder en nestgenootjes, vooral s nachts. Neem haar lekker bij je.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Gefeliciteerd met jullie prachtige pup!

 

Ze is nog heel erg jong dus ik zou het niet te druk maken. Geef haar vooral veel liefde zodat ze weet dat ze veilig is bij jou. Buiten is alles natuurlijk onwijs interessant. Hou haar vooral aan de lijn en laat haar zien dat het onwijs leuk is om bij jou te komen. Dit kun je thuis al oefenen met haar. Je kan bijvoorbeeld oefenen met "kom hier" en haar uitgebreid belonen. Buiten zou ik haar belonen als ze aandacht aan je schenkt. 

Qua dingen van straat in haar mond nemen kun je oefenen met het commando " bah!" of "nee!" Je hond kan natuurlijk geen mensentaal dus je moet het wel echt aanleren.

In dit filmpje word dat vanaf 13:40 uitgelegd:

https://www.youtube.com/watch?v=J_MCI60VD_Q

Qua behoefte doen zou ik het negeren als ze het binnen doet en als ze het een keer buiten doet heel uitgebreid belonen.

 

Een pup is ontzettend veel werk, maar jullie doen het volgens mij hartstikke goed! Het gaat goedkomen, geniet van haar!hp-smile

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien kun je een grote puppyren gebruiken ipv een bench.

Een bench is ook wel een beperkte ruimte waar een hond eigenlijk niets kan.

Een ruime puppyren kan een hond toch een beetje lopen, spelen, verliggen.

 

Verder moet je je puppy gewoon veel tijd geven in alles.

Verwacht niet teveel van het wandelen, pas je tempo aan.

Het gaat er veel meer om dat je hond van alles om zich heen ziet, dan dat ze einden moet lopen.

 

Je kan beter rustig op een bekend klein stukje blijven zodat je pup de gelegenheid heeft op dat stukje uitgebreid te snuffelen en dan haar behoeftes te doen.

Pas daarna ga je een stukje wandelen.

 

Volgende forumvraag: Twéé reutjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^