Eigenzinnige partner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ............................

honden foto van ..............

Blaffen is per definitie aandacht vragend.

Een hond die blaft wil zichzelf zichtbaar maken, of dit nu met spel met andere honden is, of tijdens bv behendigheid of naar een andere hond: het is nooit een hond die zich wil verstoppen. Het ene ras is wel vocaler dan het andere en of je het moet negeren... dan moet je zo echt negeren, en dat kan bijna geen mens, want de hond ziet best dat je het hoort en dat het je ergert, je spieren spannen een beetje, je gezicht waarschijnlijk ook, of je zucht eens diep.. en de hond heeft dus al reactie. En je zal het zeer lange tijd volkomen consequent moeten negeren, en dat is verschrikkelijk moeilijk. 

Wat ik deed was als de hond zo aandacht vraagt een andere opdracht geven "naar je plaats" of "af" .. of wat dan ook, maar een opdracht die ze uit moet voeren, haar afleidt en tegelijk mijn doel bereikt.

 

Wat wel kan werken is het onder commando zetten, dat is ook een leuke en nuttige oefening. Luid en stil aanleren, dan krijgt blaffen ook voor de hond een iets andere betekenis. Bovendien wordt dan het "zwijg" ook een woord waarvan de hond begrijpt wat het betekent. Het gebeurt best vaak dat een (jonge) hond commando's krijgt waarvan hij/zij geen idee heeft wat het inhoud. Volg is daarvan de meeste gehoorde, tegen elke pup wordt het geroepen en diezelfde pup heeft benul waar het over gaat.

 

Blaf gedag moet je wel inperken, dus jullie hebben allebei gelijk dat je er iets mee moet.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Misschien is het beter voor je relatie om je hond naar een oppas te brengen als jij naar kantoor moet. Of kan je vriend met een paar uur boven werken en dan op de middag een grote wandeling maken? Het lijkt me toch niet te doen om heel de puberteit nog door te komen als je vriend zo reageert. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik denk dat je jouw vriend moet gaan opvoeden!

Maar ff zonder flauwekul.. er zijn al een paar topics voorbij gekomen waarin jullie lijnrecht tegenover elkaar staan mbt de hond.

Van je vriend vind ik het niet eerlijk dat hij jou overal verantwoordelijk voor houdt. Jullie hebben samen besloten om voor een hond te gaan! Dan mag hij mijns inziens niet alles in jouw schoenen schuiven.

Bij ons zijn het ook meer mijn honden, maar we hebben er samen voor gekozen. We voeden ze samen op. Hij is meer van het strengere, ik het softe, maar beide zijn we consequent.

Misschien toch eens een goed gesprek samen hebben!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Traplopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^