Binnen plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hallo,

ik heb een pinscher kruising van 5 jaar die in de nacht haar plas niet kan/wil ophouden. Ik moet vrijwel elke ochtend een plasje opruimen.
Haar zindelijk maken heeft heel lang geduurd maar overdag doet ze het netjes buiten. Snachts is het nog een probleem. Ik weet ook niet rond hoe laat ze het doet. Nu zat ik te denken of ik haar misschien kan aanleren dat áls ze dan snachts moet plassen, dat ze het dan op een krant doet ofzo. Iemand enig idee hoe ik dat aanpak? Ze heeft geen vast plekje waar ze haar water loost dat maakt het wat lastiger. Of heeft iemand een andere en of betere oplossing?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

een upje .. omdat toch iemand zou reageren.

 

 

heb je haar al sinds pup, want 5 jaar is toch wel echt lang?

 

ik zou beginnen met haar om de 2u00 - 3u00 even buiten te laten 's nachts en langzaam op te bouwen - en dan zien tot hoe lang ze het rekt.  Of drink ze misschien opvallend veel (water moet je altijd laten staan, maar kan eventueel wijzen op een ziekte) ? 

ik heb reeds gehoord hier dat sommigen een soort van kattebak binnen hebben staan voor hun hond. Maar heb geen flauw idee hoe of wat , denk meer voor kleine  hondjes - weet niet hoe groot je hond is. misschien dat iemand je er toch meer over kan vertellen ...

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Een puppypad/krant kan je aanleren door dat enkel aan te bieden als je hond dringend moet gaan. Bij ons was het makkelijker omnde puppypad in een grote doos te leggen (en een inkeping uitsnijden zodat de hond erin kan). Aangezien je aangeeft dat je hond overdag zindelijk is, kan je met haar binnen blijven 's morgens tot ze aangeeft dat ze echt moet plassen, dan leg je haar in de doos tot ze plast. Als ze eruit wil, gewoon heel liefdevol terugleggen. Vroeg of laat gaat ze moeten gaan. Je legr de doos best in de verste hoek van het huis waar jullie en zij bijna nooit komen (maar wel ergend waar ze zelf naartoe kan 's nachts). Let er ook op dat als je hond trappen moet doen, ze dit misschien biet durft' s nachts als het  donker is. Mijn hond maakte mij steeds wakker om 's nachts met hem mee te gaan naar de peepad.... Dat is intussen gelukkig gestopt. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoe laat gaat ze 's avonds voor het laatst naar buiten en hoe vroeg 's  morgens?  Missschien dat je de nacht wat korter moet maken.

Mijn hond maakt nachten van 12 uur (van 20.00 tot 08.00) en is gelukkig goed zindelijk. Maar áls hij 's nachts aangeeft dat hij naar buiten wil, gaan we natuurlijk.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ohja andere tip: je hond op de kamer laten slapen. Ik hoor aan de manier van stappen dat hij ergens in huis gaat doen. Dan kan je heeeeeel snel opstaan, haar oppakken en naar buiten lopen laughing

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe lang heb je haar? Wanneer was ze zindelijk?

Is ze overdag alleen?


Plassen kan komen door stress.

Het niet fijn vinden om ‘s nachts alleen te zijn.

Een hond van 5 kan het nl goed ophouden.

Waar slaapt ze?

Je zou haar kunnen filmen, dan zie je nl hoe ze zich voelt.

Ook overdag als ze alleen zit om ook daar te kijken hoe ze zich voelt

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Als het overdag al lastig ging, is de nacht ook lastig. Die duurt een stuk langer. Al eens urine laten nakijken? Of een echo laten maken van de blaas? Dat geeft vaak veel duidelijkheid.

 

Wij hadden een tijd dat we dachten dat onze hond in huis plaste, zo leek het ook. Later bleek dat ze vroeg in de ochtend altijd braakte. Probeer er eens rond 4 uur uit te gaan en dan steeds een kwartier later, dan krijg je een idee of er dan al geplast is of hoe laat het gebeurd.

 

Is het altijd maar 1 plas? Het kan inderdaad ook angst zijn snachts. Hoe reageert de hond als je naar boven gaat?

Volgende forumvraag: Uit huis en gedrag hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^