Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mdrmdr

hoii

Ik heb sinds kort een pupje van 8 weken in huis en ik ben bezig met zindelijkheid training. Het poepen gaat steeds beter ook al gebeurt het ook nog vaak binnen dan til ik hem op en dan poept hij eenmaal buiten verder. Alleen met het plassen lukt het niet goed, als we naar buiten gaan plast hij NOOIT maar altijd gelijk zodra we binnen zijn. Als ik hem dan optil omdat de plasrem dan zou moeten werken plast hij gewoon verder waardoor ik niet de mogelijkheid krijg om naar buiten te gaan voor alles er al uit is. Hoe krijg ik mijn pup helemaal zindelijk op deze manier? En zou er een rede voor kunnen zijn dat hij gewoon door plast als ik hem optil?

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Met de pup naar buiten, liefst op een rustige plek en blijf staan tot pup geplast heeft. Kan wel even duren de eerste keren. Zodra pup buiten geplast heeft vrolijk pratend belonen en evt beloning koekje geven.

 Hoe til je de pup op als hij/zij aan het plassen is?

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 2 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Hier krijgen wij geen kans om Nala op te tillen zodra ze begint te 'bukken'. Voor haar plassen snuffelt ze niet rond, dus dan zagen we het niet gebeuren. En op het moment dat zij dus 'bukt', vloeit het al vrolijk. embarassed Zou ik haar optillen, dan is ze vaak al klaar of krijg ik de laatste beetjes over mijn arm heen...

 

Dus: ook als het al gebeurd is, tillen we haar naar buiten. Zo maken we haar duidelijk dat plassen ook buiten moet. Ook al is ze klaar met plassen. Nu gebeurt het bijna niet meer en gaat het bijna alle dagen wel goed (behalve gisteren, maar toen had ze haar dag niet).

honden page profiel mdrmdr

" Met de pup naar buiten, liefst op een rustige plek en blijf staan tot pup geplast heeft. Kan wel even duren de eerste keren. Zodra pup buiten geplast heeft vrolijk pratend belonen en evt beloning koekje geven.
 Hoe til je de pup op als hij/zij aan het plassen is? "

Ik til hem met een hand onder de borst en een hand onder de achterkant op, wij blijven vaak heel lang staan maar hij doet echt niets buiten pas zodra hij binnen is laat hij alles lopen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik til hem met een hand onder de borst en een hand onder de achterkant op, wij blijven vaak heel lang staan maar hij doet echt niets buiten pas zodra hij binnen is laat hij alles lopen.  "

Ja je pup zal t buiten nog wat spannend vinden. Zoek een plekje heel dicht bij huis en ga daar steeds naar toe voor een plas. Het kan best een tijd duren hoor, alles is nog nieuw en onbekend.

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

" Ik til hem met een hand onder de borst en een hand onder de achterkant op, wij blijven vaak heel lang staan maar hij doet echt niets buiten pas zodra hij binnen is laat hij alles lopen.  "

Je doet het goed. Blijf volhouden. Bij plassen op blijven pakken en naar buiten. Al doet hij maar 2 druppels buiten, jubelend belonen. 

Heb je een tuin? Probeer het daar. Zet desnoods een klein konijnenren neer zodat hij alleen daar in kan en niet vrolijk door de hele tuin.

Volgende forumvraag: Alleen zijn training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^