Prijs hondenoppas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hoe veel geld zijn jullie kwijt aan je hondenoppas per uur? Wij zijn bezig met een hondenoppas voor 3 uurtjes op de zaterdagavond. Wat zouden jullie een redelijk bedrag vinden? 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik heb opgepast op hondne en vroeg gewoon €10 p.d. 

 

Daarnaast gaat may 1x p.w. de opvang die vraagt €15, voor een dag. En ze gaat een dag naar de buurvrouw, maarja dat is gratis. Maar is wel een oppas.. 

Dus zeg ergens tussen de 10-15 vind ik reeel voor een dag. Oke meer heb ik er, in mijn regio, ook niet voor over.

 

Een paar uur vind ik erg lastig. Aangezien het niet zolang is. Ja zeg ergens tussen de 7,50-10€ voor die 3 uur..

Ligt ook een beetje aan de leefrijd van de persoon, de ervaring, wat ze in die 3 uur gaan doen. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik heb opgepast op hondne en vroeg gewoon €10 p.d. 
 
Daarnaast gaat may 1x p.w. de opvang die vraagt €15, voor een dag. En ze gaat een dag naar de buurvrouw, maarja dat is gratis. Maar is wel een oppas.. 
Dus zeg ergens tussen de 10-15 vind ik reeel voor een dag. Oke meer heb ik er, in mijn regio, ook niet voor over.
 
Een paar uur vind ik erg lastig. Aangezien het niet zolang is. Ja zeg ergens tussen de 7,50-10€ voor die 3 uur..
Ligt ook een beetje aan de leefrijd van de persoon, de ervaring, wat ze in die 3 uur gaan doen.  "

Dankjewel voor je antwoord! Het is een jong meisje, van 21 jaar. Wel heeft ze de nodige ervaring en geeft de puppy- en basistraining op een hondenschool en heeft ze een diploma kynologisch instructeur.. Ze hoeft eigenlijk niks te doen dan alleen bij hem te zijn. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Dankjewel voor je antwoord! Het is een jong meisje, van 21 jaar. Wel heeft ze de nodige ervaring en geeft de puppy- en basistraining op een hondenschool en heeft ze een diploma kynologisch instructeur.. Ze hoeft eigenlijk niks te doen dan alleen bij hem te zijn.  "

Ikzelf blijf juist weg van de oppassers die zeggeb veel ervaring te hebben. Het zit mss tussen mijn oren, maar ik denk altikd dat ze je hond gaan willen opvoeden op hun manier terwijl ik gewoon wil dat m'n hond een dagje veel knuffels, liefde en wandelingen krijgt. Voor de rest gewoon niet laten springen in huis, geen mensen-eten geven en niet op vieze vuilbakken laten plassen.

 

Om op je vraag je antwoorden: ik betaal 10 euro per dag. Lange of korte dag is even veel. Haar normale tarief is 16 eurobper dag of 12 euro per halve dag, maar wij passen voor 10 euro per dag op elkaars honden :) meer wil ik niet betalen. Ik ken mensen in de buurt die 2 euro tot 2.50 euro vragen per uur maar dat vind ik veel als je dan een lange werkdag hebt. Hier vorlopig maar occasioneel oppas nodig momenteel maar anders is het 2à3 dagen per week max

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Voor die 3 uur op zaterdagavond: is dat bij jouw thuis of bij haar thuis? Als het bij jou is zou ik wel meer geven. Bij haar thuis dan weer minder omdat ze dan toch thuis is. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wat goed dat je een oppas geregeld hebt! Het zou er bij mij ook aan liggen of het bij jullie of bij haar thuis was. Bij haar thuis kan ze in principe grotendeels wel haar ding doen dus ik zou denken aan zn 10 euro? Wij betalen 25 voor 2 honden voor een hele dag.. 

 

Bij jullie thuis, vind ik anders. Dan zou ik denk ik ook wel zn 20 euro doen.. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ligt eraan als iemand het gewoon zwart doet dan zou ik daar minder voor betalen dan iemand die het beroepsmatig doet en bijna de helft kan inleveren bij de belastingdienst. 

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik heb laatst een buurmeisje die ik vertrouw gevraagd om op Evi te passen. Ze was er de hele avond. 

heb een tientje neergelegd smile Ze hoefde Evi alleen af en toe in de tuin te zetten ( en natuurlijk lekker spelen met de honden haha). Verder haar lievelings drinken en chips/ snoep gekocht. 

 

Is het een professionele oppas ? En heeft ze reistijd ? 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kijk eens bij stichting opoeh.honden  Oppas aan huis, volledig vrijwillig maar je betaalt voor bemiddeling en de stichting geloof ik een klein bedrag per maand. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Is het voor 1x? Of voor iedere week? 

Gewoon vragen wat ze er voor wil hebben. 

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor alle reacties. @L. wij kiezen bewust wel voor iemand die veel ervaring heeft, gezien onze baldadige puberleeftijd waarin hij zit en hij niet altijd gemakkelijk is. Ik zie veel advertenties op internet voorbij komen dat jonge meiden het 'wel leuk lijkt' om op een hond te passen maar verder geen ervaring heeft, dan haak ik wel af. We zoeken bewust iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat en weet hoe je met een baldadige puber moet omgaan.

Ik vrees toch dat we er niet uit gaan komen qua bedrag. We hebben gister kennisgemaakt en ze kwam aardig en professioneel over, dus dat zat helemaal goed. Het bedrag zouden we beiden over nadenken, maar ze zei dat ze het vooral doet omdat ze het leuk vindt en haar geld in principe gewoon met haar baan verdient. Dit zal ze als 'leuk extraatje'. 

 

Het komt er op neer dat ze voor ongeveer 2,5 uur gaat oppassen, en niet voor 3 uur. Dit omdat we met etenstijd weggaan en zij na het eten komt. Helemaal prima dus. Ik had zelf 4 euro per uur voorgesteld. Ze hoeft de hond dan niet uit te laten of wat dan ook. Het komt neer op 10 euro voor die 2,5 uur. Ik heb ook gezegd dat ik het naar boven zou afronden, dus als we 2,75u weg zouden zijn dan krijgt ze voor 3u betaald. Ik dacht dat het een redelijk bedrag was. Ohja, ze komt oppassen in ons huis. Het bedrag krijgt ze zwart, ze betaalt er geen belasting over. 

 

Helaas is ze het daar niet mee eens. In principe vraagt ze 8 euro per half uur (?!?). Zo veel verdienen wij niet eens met een bachelor + master wo diploma (en dan betalen we daarmee ook onze studieschuld af). Maar om tot een 'middenweg' te komen stelt ze voor om voor 20 euro langs te komen voor 2,5 uur, exclusief uitlaten. Ligt het aan mij dat ik dit ook absurd vindt? Ze vroeg of wij Netflix hadden en dat hebben we, dus ze kan gewoon Netflixen. Ze krijg de wificode en kan lekker internetten. Ik wilde nog wat lekkers voor haar kopen die ze in die tijd kan nuttigen, maar dat vind ik tegenover zo'n bedrag niet fair. Mijn vriend is het niet met mij eens vindt dat wij het gewoon moeten doen. Maar zelf voelt het helemaal niet eerlijk. Volgens mij krijgt ze nog meer betaalt om te oppassen dan iemand die ons hele huis zou komen schoonmaken. Hoe denken jullie hierover? 

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

klinkt ook alsof ze het zwart doet ...

 

8 euro voor een hond uitlaten snap ik. Maar dat letterlijk per uur rekenen ? Ik zou het niet doen hoor, er zijn vast nog wel andere kandidaten ! 

correctie: HALF UUR lees ik ?!? 

jullie zijn gek als jullie dat doen  tongue-out

 

dan verdient ze idd meer dan een ( witte ) schoonmaker per uur die een stuk harder moet werken ! 

 

als ik ergens oppaste op een kind of hond dan rekende ik gewoon een bedrag voor het hele plaatje. Dus tientje of 20 euro ofzo, afhankelijk van de hoeveelheid tijd dat ik er zat. Blijf een bij verdienstje...

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Ik vind het ook wel een beetje duur maar ben wel van mening dat iemand met opleidingen meer mag vragen dan iemand die het gewoon voor de leuk doet en verder niet zo goed weet wat ze doet. Maar €16 per uur is wel erg duur.. 

 

Heb je al gekeken wat het minimumloon is voor iemand van haar leeftijd? 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik heb trouwens wel een vergelijking met een professioneel iemand! 

Als ik op vakantie ga komt er een professioneel kattenoppas aan huis. Zij gaat een uurtje met onze katten spelen, geeft ze eten en verschoond de kattenbak. Ze is dus een heel uur actief met ze bezig, soms borstelt ze ze ook en knipt ze hun nageltjes. Ze is ook gedragstherapeut, dus soms signaleert ze dingen die ons nog niet opgevallen waren! 

Zij vraagt 11 euro voor dit uurtje, inclusief reiskosten vraagt ze 13 euro! (ik vind haar wel goedkoop hoor voor wat we krijgen). 

Maar ze is dus zeer actief bezig en zit niet achter netflix zeg maar smile

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik vind het ook wel een beetje duur maar ben wel van mening dat iemand met opleidingen meer mag vragen dan iemand die het gewoon voor de leuk doet en verder niet zo goed weet wat ze doet. Maar €16 per uur is wel erg duur.. 
 
Heb je al gekeken wat het minimumloon is voor iemand van haar leeftijd?  "

Ja het minimumloon is ongeveer 10 euro bruto. Maar zij krijgt het dus netto. Wil haar overigens best wat geven voor de reisafstand (5km). Dat vind ik ook niet meer dan normaal. Voor mijn werk krijg ik geloof ik 19ct per kilometer. Wil haar best 1,50 extra geven maar niet bovenop het bedrag die ze nu wenst haha. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Ja het minimumloon is ongeveer 10 euro bruto. Maar zij krijgt het dus netto. Wil haar overigens best wat geven voor de reisafstand (5km). Dat vind ik ook niet meer dan normaal. Voor mijn werk krijg ik geloof ik 19ct per kilometer. Wil haar best 1,50 extra geven maar niet bovenop het bedrag die ze nu wenst haha.  "

Nee snap ik heel goed. Wat Marijke ook zegt, ze is totaal niet actief met je golden bezig. Niet eens even uitlaten. Dan is €16,- echt belachelijk voor een beetje Netflixen. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik heb onlangs nog kennis gemaakt met een hele fijne mevrouw die nu een opleiding tot gedragstherapeut volgt en alles aan haar omgang met haar eigen hond vertelde me dat mijn hond goed zou zitten bij haar (positief opvoeden etc). Helaas wad het 20 euro voor een werkdag oppassen, bij haar thuis. Dat adresje hou ik dus als back up als het niet anders kan.

 

Ter verduidelijking, ik zoek ook niet de 16 jarige die gewoon honden leuk vindt, maar wel gewoon een particulier die veel van haar eigen honden houdt en het gezellig vindt om extra pootjes in huis te hebben. 

 

Als je oppas niet eens gaat wandelen, gaat het echt te ver qua verloning. Weet je wat het kost als je hond naar haar thuis gaat? Mss is dat een optie?

 

Met oppas is het vaak zo dat je echt veel mensen moet zien om iemand te vinden met wie het klikt, in mijn ervaring alleszins. Succes ermee Danielle :) 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik vind het veel geld, maar als je een goed gevoel bij haar hebt, waarom niet.

Andere optie heb je niet toch (niet rot bedoeld overigens)? En zou haar liever betalen dan een meisje die het wel leuk lijkt, maar geen verstand ergens van heeft.

Maar zou haar wel de prijzen even laten zien van anderen en proberen tot een schappelijke prijs te komen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik heb een vriendin én voormalig buurvrouw die mijn vaste oppas is. Ik heb 3 honden die met haar weglopen. Ze wilt niet meer dan 5euro per keer hebben. Geen geld (ze wilt er niet aan verdienen), dus "sponsor" ik haar ook op andere gebieden. Zulke mensen zijn goud  waard. Maar durf te vragen in je omgeving. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

- fout -

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Als ze van in het begin al zoveel vraagt en je eigenlijk maar (ik zeg maar wat) de helft ofzo bereid bent te betalen, denk ik niet dat dat een goede basis is om op te bouwen, je wil namelijk geen gedemotiveerde oppas hebben die bvb alleen maar tv kijkt of op dr gsm zit 'want ik krijg echt niet genoeg betaald om heel de tijd met de hond bezig te zijn'. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik heb via Pawshake tijdelijk een oppas voor Luna gevonden, dat was 15 euro per dag dus inclusief 2-3x uitlaten en er ging ook nog een deel naar Pawshake zelf.

 

Ik vind 16 euro per uur echt belachelijk. Zelfs een professionele uitlaatservice of dagopvang vraagt dat niet, of ongeveer dat, voor een hele dag. Als het om 3 uurtjes gaat op een zaterdagavond laat ik Luna wel gewoon alleen thuis, of breng haar naar mijn schoonmoeder (gratis, vaste oppas). Anders gaat Luna gewoon mee of blijf ik zelf wel thuis. Want dat bedrag aan oppaskosten + wat je dan zelf nog uitgeeft (ervan uitgaande dat je uit eten gaat oid) is mij die drie uurtjes niet waard hoor.

honden page profiel DanielleDanielle

Dank voor alle reacties :) Uiteindelijk zijn we tot elkaar gekomen en is ze voor 15 euro komen oppassen zaterdagavond. Blijkt dus wel weer dat ze zelf ook hoog inzette ;). Wel zijn we erg tevreden over haar. Ze heeft met de hond gespeeld en oefeningetjes gedaan. De hond jankte toen ze weg ging, haha. Wel ben ik gaan kijken voor een back-up. Nu is het zo dat we in een nieuwbouwbuurt wonen waar iedereen heel betrokken is met elkaar. Ook wonen hier veel mensen met honden omdat we aan de rand van een natuurpark wonen. Dus heb ik in de groepsapp gevraagd of er mensen zijn die tegen betaling op de hond willen passen. Wel iemand met ervaring gezien zijn puberleeftijd. Ik kreeg veeel reacties, en iedereen zei dat ze het gratis willen doen. Dus waarschijnlijk hebben we eenvoudig gratis oppasadresjes inmiddels :) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dank voor alle reacties :-) Uiteindelijk zijn we tot elkaar gekomen en is ze voor 15 euro komen oppassen zaterdagavond. Blijkt dus wel weer dat ze zelf ook hoog inzette ;-). Wel zijn we erg tevreden over haar. Ze heeft met de hond gespeeld en oefeningetjes gedaan. De hond jankte toen ze weg ging, haha. Wel ben ik gaan kijken voor een back-up. Nu is het zo dat we in een nieuwbouwbuurt wonen waar iedereen heel betrokken is met elkaar. Ook wonen hier veel mensen met honden omdat we aan de rand van een natuurpark wonen. Dus heb ik in de groepsapp gevraagd of er mensen zijn die tegen betaling op de hond willen passen. Wel iemand met ervaring gezien zijn puberleeftijd. Ik kreeg veeel reacties, en iedereen zei dat ze het gratis willen doen. Dus waarschijnlijk hebben we eenvoudig gratis oppasadresjes inmiddels :-)  "

dat is mooi,

 

wij vragen een kennis als we eens wat langer wegmoeten, Jenna kan goed alleen zijn, maar te lang willen we niet. Pas waren we 5 uur weg, die vrouw kwam en had volgens eigen zeggen 2 uur met haar gewandeld en op een terrasje gezeten tussendoor, we hebben haar toen 20 euro gegeven omdat ze er toch 2 uur van haar tijd aan besteed heeft en ik 10 euro voor een uur "werken" ok vind.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

16 euro per uur?

Ik ga in bijberoep.

Volgende forumvraag: Willow is 1 jaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^