Wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mdrmdr

Halloo!

Ik heb sinds deze week een puppy in huis. Alleen tijdens het wandelen jankt hij constant en gaat hij tussen je voeten in lopen waardoor het hartstikke lastig is om met hem te gaan wandelen. Heeft iemand tips wat ik hier aan kan doen of hem dit kan afleren?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De pup de tijd geven om te wennen. 

Echt wandelen kun je niet met een pup. Je gaat samen naar buiten om de omgeving te verkennen, om geurtjes te ruiken, om te wennen aan de nieuwe omgeving, nieuwe geluiden, poepen en plassen enzovoort.

 

Wil je zelf wel verder wandelen, dan de pup op de arm, in een daarvoor bestemde honden rugzak of in een wandelkarretje. 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Inderdaad, wat Ukkepuck zegt. De puppy de leiding laten nemen. Laat de pup maar beslissen of ze verder durft of niet. Bij ons gaat het ook de hele tijd op en af. De ene keer loopt ze een beetje makkelijk een klein rondje. De andere keer gaat ze liever de straat niet eens uit.

 

We merken wel dat als we even een eindje weg zijn, dat het lopen wat makkelijker wordt. Maar goed, stapje voor stapje.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Inderdaad, dit is heel normaal gedrag voor een pup. Rustig mee gaan op zijn tempo. Til je pup desnoods tussendoor op, stop op een grasveldje en ga lekker bij de pup zitten, rustig aan. Loop terug. Wij gingen regelmatig samen voor de deur op de stoep zitten of op het gras. Het komt vanzelf wel, alles buiten is nog erg spannend.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^