Na sterelisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoihoi,

 

Ik heb even een vraagje over Sky, vaders keeshond. Die is vandaag gesterelisseerd. Maar och wat is die nu aan t miepen. Amper stil kunnen liggen en om de paar minuten (als het al minuten zijn) anders gaan liggen, opstaan en verliggen. En ze is futloos, maar dat is te verwachten.

Is dit nornaal??

 

 

May is 2x geopereerd in haar leven. 1ex der sterelisatie maar die heeft niet gepiept of wat ook nooit ernaar omgekeken. 2e keer aan heer elleboog. Toen heeft ze de 1e dag zeg 1 uurtje wat gepiept. En 3 dagen op de bank gelegen waarvan ze 2 dagen ook echt niet kon lopen. Ik heb haar echt naar huitne getild om te plassen, of poepen en terug naar binnen de bank op

 

Ofwel 2 zeeeer totaaal verschillende honden.

waardoor ik niet meer weet of dit normaal is of niet...

Help?

 

529424.jpg

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Verschilt heel erg per hond hoe ze er op reageren. Sommige honden zijn erg van de leg door de narcose en hoor je vaker dat 'zenuwachtige' gedrag, ze voelen zich gewoon niet zo in hun hum.. er zijn inderdaad ook honden waarbij je niks merkt bijna, verschilt echt heel erg!

Zou vooral kijken of het niet pijn gerelateerd is, het is natuurlijk wel een beste operatie die ze achter de rug heeft. Heb je pijnstillers meegekregen van de dierenarts? Ik werk zelf in een kliniek en vertel mijn klanten altijd dat als ze denken dat de hond pijnlijk is s avonds ze in overleg met ons in de avond alvast een dosis pijnstilling kunnen geven. In dat geval zou ik zeker de kliniek even bellen om dat eens te vragen hp-smile

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Verschilt heel erg per hond hoe ze er op reageren. Sommige honden zijn erg van de leg door de narcose en hoor je vaker dat 'zenuwachtige' gedrag, ze voelen zich gewoon niet zo in hun hum.. er zijn inderdaad ook honden waarbij je niks merkt bijna, verschilt echt heel erg!
Zou vooral kijken of het niet pijn gerelateerd is, het is natuurlijk wel een beste operatie die ze achter de rug heeft. Heb je pijnstillers meegekregen van de dierenarts? Ik werk zelf in een kliniek en vertel mijn klanten altijd dat als ze denken dat de hond pijnlijk is s avonds ze in overleg met ons in de avond alvast een dosis pijnstilling kunnen geven. In dat geval zou ik zeker de kliniek even bellen om dat eens te vragen  "

Ja ze heeft voor vandaag en morgen pijnstilling meegekregen. Maar dat was het ook. Ik weet nog dst May voor een dag of 3 a 4 oijnstilling had en zeker 5-7 dagen vast moet.

 

Bij sky is dat allemaal maar 2 dagen aan de oijn en 2 dagen pillen..

Toch veel veranderd in 3 jaar, of het ligt aan een andere dierenartsenpraktijk

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ligt er aan, laparoscopisch hebben ze er weinig weet van....maar als de buik open is gemaakt, teven, dat is een grote ingreep, hechtingen en er is in de buik gegaan...laparoscopisch, zijn twee kleine gaatjes, waar de eierstokken alleen of afgebonden zijn dicht geschroeid of er uit gehaald zijn, een kleine ingreep, en de ene hond is de andere hond niet, pijnstilling geven en een rustig plekje geven.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Door de narcose kunnen ze idd zeer onrustig worden, piepen, janken, huilen, vreemd doen...

Ook de gewaarwording in de buik (hoeft niet echt pijn te zijn, maar alles trekt en zeurt en voelt vreemd) kan voor gevoelige honden voor veel onrust zorgen.

Probeer haar wat gerust te stellen. Sommige honden worden rustiger door de aanwezigheid van hun mens vlakbij, andere dan weer meer van een afgezonderd, stil plekje. Dus bekijk wat voor de hond het best werkt. 

Ik zou vannacht wel in de buurt blijven, zodat je het wat in de gaten kan houden.

 

Qua pijnstilling: het kan zijn dat ze bij de operatie pijnstilling heeft gekregen die lang nawerkt. Dus geef pas pijnstilling na overleg met de DA, zodat je daar geen overdosis gaat geven.

 

Veel beterschap!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

@willemijn het was niet lacroscopisch (of hoe je dat schrijft). 

En ze mag haar eigen plekje kiezne amar dat veranderd dus regelamtig. Al is het wel redelijk dezelfde hoek.

 

@alaska s finest, het is echt dat ik May en rustheidzelve gewend ben van May dus.

Dat ik bij Sky zoiets had van, wat is dit en is dit normaal? Sky slaapt normaal op zolder bij vaders, al betwijfel ik of ze de trappen opgaat. En hij blijft niet beneden slapen voor haar.

Ikzelf ook niet maar dat heeft meer te maken met het feit dat Sky daar ook niet gelukkiger van word. Als ik maar beweeg rent ze al naar haar mand. Laten we het houden op: wij zijn zeker niet elkaar favorieten. Hoewel we prima leuke momenten samen kunnen belevnen.

Maaar May zal in de tuin/beneden slapen dus helemaal alleennis ze ook zeker niet. 

Ze heeft idd al pijnstilling gehad, dus die die we nog hebben zal ze morgen pas krijgen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva had dat ook de dag van haar castratie (ik noem het gewoon eigenwijs castratie want dat is het immers ook).

Ziva is echt totáál geen kleinzierig hondje, die laat vrijwel nooit pijn zien of horen. Maar ik haalde haar op bij de dierenarts, de operatie was laparoscopisch gedaan dus maar twee kleine gaatjes, ze zat nog onder de pijnstilling. Nou, die heeft heel de dag liggen piepen, ze wou eigenlijk continu geaaid worden.
De volgende dag was het over, hooguit nog wat voorzichtig, en vanaf dag drie wilde ze weer als vanouds.

 

bij latere verdoving, toen er foto’s van haar heupen genomen werden, heeft ze niet gepiept maar toen was er ook geen operatie. Wel wilde ze toen dat ik in de buurt bleef die dag.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt voor al jullie antwoorden!

 

Kan er gelukkig uit concluderen dat het normaal is.

Super, dan kokt alles vasat goed hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Influencers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^