Influencers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen, ik zat hierover na te denken en ik hoe meer ik er over nadenk, hoe meer zorgen het mij allemaal baart.

 

Tegenwoordig worden mensen met veel volgers op sociale media influencers genoemd. Zij beïnvloeden' (zoals de naam al zegt) vaak een jonge doelgroep hun koopgedrag, leefwijze, etc. Nu klinkt dat allemaal erg gezellig en misschien nog enigszins onschuldig, zolang het om positief beïnvloeden gaat.

 

Nu zat ik vanmiddag doelloos Instagram af te struinen en kwam ik bij de ene op de andere influencer terecht met een puppy. Van allerlei rassen, al dan niet ongezonde rassen (mopshond, franse bulldog, etc) en kruisingen van van alles en nog wat door elkaar heen. Vol trots wordt hun nieuwe gezinslid op instagram geshowd en verteld wat voor fantástische hond is en hoe leuk het allemaal is. En het liefst wordt er vervolgens ook nog een apart Instagramaccount voor de pup aangemaakt. De reacties zijn eigenlijk ook alleen maar positief (negatieve reacties kunnen zij eenvoudig verwijderen). 

 

Het klinkt allemaal hartstikke leuk, maar het grootste gevaar: er wordt niet bij verteld hoe zwaar het is om een puppy op te voeden en nog belangrijker; de waarschuwing voor br00dfk. Want juist door deze foto's willen hun volgers niet anders dan ook zo'n pup, het liefst dezelfde als hun grote instagramheld. Het gevolg is dus dat de doelgroep denkt 'oooh leuke hond, die wil/moet/zal ik ook hebben!' 

 

Wij, als echte hondenliefhebbers willen natuurlijk niets liever dat br00dfkkers verdwijnen van aarde, maar dit soort bad 'influencers' zorgen op deze manier juist voor dat deze praktijken in stand blijven.

 

Dan heb je zo'n een groot bereik, maar dan laat je de br00dfkgevaren voor het gemak maar even achterwege. Eigenlijk vind ik dat een pup showen door een influencer kiest voor een grote verantwoordelijkheid waar zij bewust van moeten zijn. (of juist achterwege laten, je kunt ook gewoon je niet pup uitgebreid showen). En áls je het dan zo graag doet, heb je juist een toppositie om je doelgroep te informeren over br00dfk en ook te laten zien dat je 3x per nacht het bed uitgaat om je pup te laten plassen of je polsen onder de bloedende krassen zit (bijtende puppytandjes).

 

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja klopt, het is ook in de media geweest. Heel jammer dit.

honden page profiel DanielleDanielle

" Ja klopt, het is ook in de media geweest. Heel jammer dit. "

Ah, is dat zo? Ik ben wel benieuwd, heb je een link? 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik had laatst exact dezelfde gedachte, en dan vooral over de herkomst van deze hondjes. 

Wat zou het het een geweldige positie zijn om te informeren over broodfok ! 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Helaas ook al meerdere accounts gezien die nog gingen filmen in zo'n puppy schuur ook. Zag er opzich allemaal schoon uit, maar er waren zeker 20+ rassen aanwezig. Helemaal trots een pup opgehaald en meegenomen.

 

Op zich vind ik dat al 1, maar vaak genoeg zie je ook nog dat ze de pup echt gaan behandelen als baby (met de rare pakjes, dansjes en alles erbij). 

honden page profiel IgloIglo

Oohhh ik kan me daar zo aan storen. Niet alleen dat het broodfok pups zijn, maar ook hoe ze die pup dan behandelen. Vaak hebben ze weinig kennis van de emotionele belevingswereld van een hond. Ze gaan dan met 5 man helemaal hysterisch die pup aaien, gelijk kleertjes aan, gillen als de pup per ongeluk in huis plast. Ik kan me voorstellen dat een pup dat heel beangstigend kan vinden. Ik zie ook vaak op youtube dat influencers allemaal “leuke” dingen gaan doen met de hond terwijl die leuke dingen helemaal niet leuk zijn. Bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes plannen waarin de honden aan tafel zitten met kleertjes aan en feesthoeden op. Of de hond meenemen op een jetski. Het haar van de hond verven en de nagels lakken (zogenaamd wellness dagje). En in al de comments schrijven mensen hoe veel geluk die hond heeft met zulke “leuke” baasjes.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

vreselijk

 

ik kijk eigenlijk nooit naar zoiets, maar zou dat niet ergens gemeld kunnen worden dat dit toch wel onder misbruik van dieren valt?

Al vermoed ik dat veel mensen nog steeds geen idee hebben dat ook dieren gevoelens hebben

 

 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Broertje van Enzo Knol heeft laatst een “Japanse Akita Inu” gekocht bij een van de meest beruchte bro0dfokkers van Nederland. Werd allemaal leuk gevlogd. 

Pup is trouwens overduidelijk een Amerikaanse Akita. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Welkom in de wereld van sociale media hp-frusty.

Je zou een prive berichtje naar diegene kunnen sturen met de vraag of ze een waarschuwing eraan kunnen verbinden. Als influencer kan je ze wel aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Beetje egostrelend doen. Misschien krijg je dan wat je zou willen. 

Maar voor velen geldt, het kan ze geen reet schelen. Misschien een filmpje bijvoegen. You can only teach innocent

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik zag laatst dat miljuschka witzenhausen op zoek was naar een boulab. Ik had niet de tijd en energie om te reageren, maar ik ben benieuwd of de vraag naar boulabs gaat toenemen. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Dat is een beetje de keerzijde van Social Media over het algemeen. "Leuke dingen" worden geplaatst om zoveel mogelijk views te krijgen. Dat is bij (honden)influensers niet anders. "Volgers" vinden het niet leuk om te zien dat je elke dag hetzelfde doet, en dat is nu eenmaal met een pup/hond. Het eerste plasje in huis en de dwijlsessie is "super leuk om te delen" maar daarna zul je toch echt zelf bezig moeten zijn met de opvoeding. Een hond is dan onderdeel geworden van je "Sociale leven" dus er moeten originele manieren gevonden worden om je leven zo mooi en groots te maken om wat extra likes te krijgen.

 

Nu ben ik het wel met je eens dat als je een achterban hebt, dat je dan ook de nadelen van br00dfkrs moet delen en zelf het goede voorbeeld moet geven. Maar wie zegt dat deze influensers überhaupt weten wat het nadeel van dit soort fokkers zijn... Net als wat honden fijn vinden en wat zeker niet zoals aankleden of meenemen naar plekken die niet altijd even goed geschikt zijn voor een hond.

 

Nu ken ik toevallig Miljuschka persoonlijk en weet ik dat zij zich wel bezig houdt met goede fokkers en het informeren van haar 'volgers'. Wat dacht je van de vraag naar Portugeese waterhonden toen de Obama's deze aanschafte. Dat houd je niet (meer) tegen. Maar ik zie het vaak genoeg ook mis gaan. Influensers blijven ook gewoon mensen, en hoeveel mensen hebben eigenlijk geen idee hoe ze een hond horen te behandelen of opvoeden.

honden page profiel DanielleDanielle

" Broertje van Enzo Knol heeft laatst een “Japanse Akita Inu” gekocht bij een van de meest beruchte bro0dfokkers van Nederland. Werd allemaal leuk gevlogd. 
Pup is trouwens overduidelijk een Amerikaanse Akita.  "

Niet te geloven. Puppy's/honden worden op deze manier meer een statussymbool. Net als een 'mooie/dure' auto, moet er nu gepronkt worden met een mooie hond.. En het maakt dan niet uit welk ras het is, wat het nodig heeft, etc. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Die moest ik even Googlen, haha! Ik dacht wat is dat nou weer?! "

Hah same! Ik dacht gelijk aan een bouvier en een labrador, schijnt een berner sennen en een labrador te zijn ?! 

honden page profiel DanielleDanielle

" Dat is een beetje de keerzijde van Social Media over het algemeen. "Leuke dingen" worden geplaatst om zoveel mogelijk views te krijgen. Dat is bij (honden)influensers niet anders. "Volgers" vinden het niet leuk om te zien dat je elke dag hetzelfde doet, en dat is nu eenmaal met een pup/hond. Het eerste plasje in huis en de dwijlsessie is "super leuk om te delen" maar daarna zul je toch echt zelf bezig moeten zijn met de opvoeding. Een hond is dan onderdeel geworden van je "Sociale leven" dus er moeten originele manieren gevonden worden om je leven zo mooi en groots te maken om wat extra likes te krijgen.
 
Nu ben ik het wel met je eens dat als je een achterban hebt, dat je dan ook de nadelen van br00dfkrs moet delen en zelf het goede voorbeeld moet geven. Maar wie zegt dat deze influensers überhaupt weten wat het nadeel van dit soort fokkers zijn... Net als wat honden fijn vinden en wat zeker niet zoals aankleden of meenemen naar plekken die niet altijd even goed geschikt zijn voor een hond.
 
Nu ken ik toevallig Miljuschka persoonlijk en weet ik dat zij zich wel bezig houdt met goede fokkers en het informeren van haar 'volgers'. Wat dacht je van de vraag naar Portugeese waterhonden toen de Obama's deze aanschafte. Dat houd je niet (meer) tegen. Maar ik zie het vaak genoeg ook mis gaan. Influensers blijven ook gewoon mensen, en hoeveel mensen hebben eigenlijk geen idee hoe ze een hond horen te behandelen of opvoeden. "

Ik vind het inderdaad dat je als influencer een extra verantwoordelijkheid hebt. Niet alleen naar je pup en naar jezelf, ook naar je achterban inderdaad. Anders vind ik dat je faalt in je 'baan' als influencer. Noem je zelf dan ook niet zo óf deel het gewoon niet. Houd je puppy op de achtergrond en geniet er thuis van, maar als je er zo graag mee pronkt, doe het dan wel op een verantwoorde wijze. Juist influencers moeten weten hoe ze iets naar hun doelgroep overbrengen en nadenken over wat ze delen. 

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Juist influencers moeten weten hoe ze iets naar hun doelgroep overbrengen en nadenken over wat ze delen.  "

En daar schort het precies aan. Ze hebben geen idee. Hoevaak promoten influencers niet zaken die niet helemaal zuiver zijn om zich daarna in het geheim terug te trekken terwijl de achterban met deze zaken zitten. Het levert inkomsten op, je vind het zelf (over het algemeen) leuk en je krijgt shota dopamine van alle likes en complimentjes.

Maakt het nog ernstiger dan het daadwerkelijk is en het is goed dat er daarom ook steeds meer aandacht voor komt.

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Zoals de bromsnor op tv ook zegt: alle gekkies hebben tegenwoordig een podium. In het geval van influencers hebben ze er zelf één gevonden. Zolang men maar goed in de smiezen heeft dat deze personen vaak geen enkele kennis of ervaring hebben om hun uitspraken of aankopen op een goede manier te onderbouwen. Wat het ook is... 

 

Het is eigenlijk een beetje een soort huis-tuin en keuken content zonder filter. Wat ik sowieso al niet snap want waarom zou je naar iets kijken wat je net zo goed zelf kunt gaan ondernemen. Beetje hetzelfde als jongeren die kijken naar andere jongeren die gamen. Ga het dan zelf doen of zo. 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Zoals de bromsnor op tv ook zegt: alle gekkies hebben tegenwoordig een podium. In het geval van influencers hebben ze er zelf één gevonden. Zolang men maar goed in de smiezen heeft dat deze personen vaak geen enkele kennis of ervaring hebben om hun uitspraken of aankopen op een goede manier te onderbouwen. Wat het ook is... 
 
Het is eigenlijk een beetje een soort huis-tuin en keuken content zonder filter. Wat ik sowieso al niet snap want waarom zou je naar iets kijken wat je net zo goed zelf kunt gaan ondernemen. Beetje hetzelfde als jongeren die kijken naar andere jongeren die gamen. Ga het dan zelf doen of zo. 
  "

Dat is denk ik ook het grote probleem. Er is geen filter. Alles kan zomaar online worden gegooid en dan ook nog eens voor een groot doelgroep. Dan moet je echt weten wat je aan het doen bent, vind ik. En dan zijn er eigenlijk maar echt heel weinig 'goede' influencers. Maar ja, wat wordt er onder sociale media verstaan onder 'goede' influencers. Volgens mij is het al best als je regelmatig wat onzin online gooit en veel likes scoort. No matter what.. 

Volgende forumvraag: Stille liefdes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^