Teveel wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Ik zit met stijgende verbazing te lezen in veel topics dat er wordt aangeraden dat bepaalde rassen min 3 u per dag moeten wandelen. Is dit niet overkill en daarbij wie heeft daar dagelijks tijd voor? Zijn er echt honden die dat nodig hebben. Volgens mij kweek je alleen conditie door zoveel te wandelen.

Ik heb oa een engelse cocker van 2jr uit werklijnen en ik wandel met haar gemiddeld 11/2 u per dag. Soms meer soms minder. Zij wordt vooral moe en voldaan van te sporten (jachttraining en speuren) al heeft ze het uiteraard elke dag nodig om goed te rennen en spelen.

Gewoon uit nieuwsgierigheid wat doen jullie per dag met je hond?

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Door de weeks doe ik ook niet bijster veel hoor. Maar dat komt ook omdat ik 40 uur per week moet werken. 

S ochtends een half uur, tussen in de middag 3 kwartier (nu ik thuis werk ivm corona, anders doet man dat alleen) en s avonds ook nog 3 kwartier. 

Afwisselend hoe ik mij voel /  hoe het weer is gaan we 's avonds naar het losloopgebied hier naast. Daar zijn we wel 1,5 a 2 uur zoet. Maar dat kan varieren van 4x per week naar 1x per week. 

In het weekend doen we sowieso altijd wat meer. 


Maar altijd maar 3+ uur per dag komen we niet aan! 

Ik heb opzich wel een makkelijk ras wat dit betreft. Maar kan mij voorstellen dat sommige honden wel behoefte hebben aan meer.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wij komen uit op zo'n 2 uur per dag denk ik. Dat zijn de dagen dat we beide moeten werken. 

 

Wanneer (vooral ik) vrij ben ga ik er wel echt met hem op uit naar het bos/water ed en dan zijn we 1.5 a 2 uur in 1 wandeling kwijt. Daar bovenop komen dan nog de andere wandelingen en zitten we zeker wel aan de 3 uur. Ongeacht het weer wil ik dit voor hem minimaal 2x in de week.

 

Scheelt dat ik parttime werk want ik haat het om die wandelingen in het weekend te moeten doen embarassed Dan is het mij te druk en zijn er een hoop honden die er (voor mijn gevoel) alleen maar in het weekend eropuit mogen en door de week in hun bench zitten opgesloten (waardoor dus meestal niet heel geweldig luisteren/lief zijn hp-angel). 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Toen Aedon (kortharige Schotse collie) het nog aankon (nu is hij iets te oud), liep ik een gemiddelde van 2 uur per dag, ook als ik 10 uur moest werken liepen we alsnog +- 1 uur 50 min.

 

Als ik alle tijd van de wereld had (zoals in het weekend of in vakanties) dan liep ik in de ochtend vaak een grote ronde van 1,5 tot 2 uur en in de middag dan nog een 30 min. tot een uur.

 

Dit was wel bijna allemaal zonder hersenwerk of cursus. Als we echt gingen trainen op een dag a 30 min, dan ging die tijd of ietsje meer van de wandeltijd af.

 

Heel af en toe hadden we wel eens een 'wandeldag' met anderen en dan waren we 6 tot 8 uur onderweg qua wandelen, maar dat was niet heel regelmatig. Soms gingen we ook wel eens mee met groepswandelingen en dan waren we gewoon een hele dag weg. Ondanks dat de wandeling misschien maar 10 km was, hield ik het daarna wel rustig die dag en de dag erna vanwege alle indrukken.

 

Ik denk dat we nu ongeveer op 1 uur tot 1,5 zitten verdeeld over de dag zonder de training erbij gerekend.

honden page profiel DanielleDanielle

Dit verschilt heel erg per hond. Doordeweeks heb ik geen tijd voor wandelingen van 3 uur op een dag, maar mijn Golden Retriever heeft wel echt minstens 2 uur per dag nodig. Ik wandel elke dag 5x met hem, de ene keer wel wat langer dan de andere keer. 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Proberen elke dag 1/2x naar het bos te gaan voor een wandeling. Al met al lopen we wel ongeveer 2,5/3 uur per dag. Daarbij hebben we 1x per week een uur speurles. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Heel verschillend. Met de 1 sport ik 3 keer per week pakwerk, op de dagen dat we sporten gaan we dus ook geen urenlange wandelingen maken. 

 

Op de dagen dat we niet sporten, lopen we gemiddeld toch wel 3 uur op een dag. Niet altijd, want als ik een lange dienst heb is daar simpelweg geen tijd voor. Maar ik bof met gebroken diensten. Soms lopen we ook wel langer dan 3 uur. 

 

We lopen 2 a 3 keer per week hard, ze rennen geregeld naast de fiets, we skeeleren etc. Mijn honden hebben dit nodig, al vinden ze het ook heerlijk een dag niks te doen en op de bank te hangen, deze dagen zitten er dus ook tussen. Maar wandel ik een paar dagen achter elkaar wat minder met ze, gaan ze echt heel vervelend gedrag vertonen. Ik vind het ook zelf gewoon leuk actief bezig te zijn met ze. 

honden page profiel KlaraKlara

Ik merk totaal geen verschil aan mijn honden of ik er nou een uur mee gelopen heb of drie uur. Niet in gedrag, niet in voldaanheid. Ik merk wel verschil als ik wat minder tijd voor ze heb. Dan worden ze vervelend. Ze willen gewoon graag samen dingen doen. En dat hoeft echt niet alleen wandelen te zijn. Kan ook speuren, sporten, spelen, bankhangen, iets nieuws leren, kroelen of een spelletje zijn.  Wandelen is voor hen maar een onderdeel van dingen die ze leuk vinden om samen te doen. 

honden page profiel KlaraKlara

Ik merk ook vaak dat mensen graag een actieve Aussie willen omdat ze veel wandelen. Dan raad ik ze altijd een ander ras aan. 

honden page profiel maxmax

honden foto van max

" Ik merk totaal geen verschil aan mijn honden of ik er nou een uur mee gelopen heb of drie uur. Niet in gedrag, niet in voldaanheid. Ik merk wel verschil als ik wat minder tijd voor ze heb. Dan worden ze vervelend. Ze willen gewoon graag samen dingen doen. En dat hoeft echt niet alleen wandelen te zijn. Kan ook speuren, sporten, spelen, bankhangen, iets nieuws leren, kroelen of een spelletje zijn.  Wandelen is voor hen maar een onderdeel van dingen die ze leuk vinden om samen te doen.  "

Hier precies hetzelfde. heb een tijd gehad dat we kort wandelden. nou, pablo sliep gewoon de hele dag. en als hij de tuin ingaat geniet hij ook gewoon. alles kan met hem als het maar samen is:D.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is hoe je het bekijkt, hoe je die drie uur doorbrengt.

Je kan gaan wandelen om het wandelen zodat je na drie uur lopen zo'n 10 a 15 km hebt gelopen.

 

Maar je kan ook twee of drie uur onderweg zijn en maar 2 km gelopen hebben.

Dan kun je rustig aan doen, af en toe even iets doen met je hond, ergens even zitten etc.

Zo is het meer een leuk uitstapje dan 'wandelen om het wandelen'.

 

Black houdt bv veel van zwemmen dus we hebben een paar routes waar hij onderweg kan zwemmen.

Daar beleeft hij erg veel plezier aan en is dan meer voldaan dan  '3 uur wandelen om het wandelen'.

Timmy kan dan kijken, hij wacht Black op of gaat zelf een beetje pootje baden, dat vindt hij weer leuk.

We gaan ook wel eens gewoon naar het Veluwemeer, dan lopen we niet meer dan 100 meter maar daar kun je rustig ook 2 of 3 uur zitten, de honden kunnen lekker in het zand graven, om zich heen kijken, zwemmen, balletjes apporteren etc.

Een paar keer in de week gaan we ook naar het bos of zandverstuiving, daar kunnen ze lekker rennen, spelen en zich uitleven.

 

Maar echt  3 uur per dag wandelen en verder niets, dat lijkt mij ook niets aan. sealed

Wij doen gemiddeld 1 x per dag een leuk uitstapje van zo'n één a drie uur, net hoeveel tijd we hebben of wat we gaan doen.

En soms zijn we minder lang weg of juist een hele dag, of zelfs een heel weekend.

Maar nooit: wandelen om het wandelen om de drie uur vol te maken, dat lijkt me ook niet veel aan.

 

 

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Mijn hond heeft een ZEEER druk schema gehad. En had het ook echt nodig.

Nadat ze geopereerd is aan haar elleboog, artrose bleek te hebben en t feit dat ze ouder word, wel 6hp-angel

Heeft ze minder nodig en heb ik haar schema gehalveerd. Waar ze het goed op doet. ECHTER!! merk ik het wel direct wanneer ik dit niet doe. Ga ik mknder doen dan worden de botten door het huis gegooid en staat ze me uit te dagen ivm energie teveel.

 

Al met al gaat ze nu 1x p.w. naar de hondenschool. Zeg 1x p.w. mee hardlooen, fietsen, skaten noem t maar op. Maandag is haar rustdag dus lopen we zeg 4x 30 gemiddeld. Meestal op de sportdag in de ochtend 1 uurtje en rest kortere wandelingen van idd ook 15-30 min ivm sport in de avond.

Andere dagen hebben we tenminste 1 lange wandeling van iig 2 uur in een keer. Dat kan ook gemakkelijk, zeker in t weekend 2x 3 uur zijn. 

Daarnaast krijgt ze zeker 1 a 2x in de week braingames. 

 

De wandeling van 2 uur verschilt de ene dag is het echt kilometers maken de andere keer is het echt een snuffelwandeling. 

 

Ps, ik heb een husky.

Pps. Ja dit is dus de gehalveerde versie hiervoor was t nog (veeel) ergerinnocentinnocent

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hier wandelen we met Binky ook zo’n 2 a 2,5 uur per dag hoor

Het is dan ‘maar’ een Maltezer maar ook die hebben gewoon de wandelingen nodig

Hij vindt het heerlijk en ik merk dat als ik hem meerdere dagen minder geef, dat hij z’n poten begint kaal te likken..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik heb alle tijd van de wereld, en alle tijd voor mijn hond, kijk nooit hoelang ik er aan kwijt ben, zwemmen als het warm is en wandelen als het koel is, zijn er honden bij dan spelen ze en soms zit ik dan lekker op en bankje, ik zie gauw genoeg of mijn hond dan voldoende heeft gedaan en gaan we weer op weg naar huis.....smile en we doen dat en paar keer per dag.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik vind minimaal 3 uur per dag wandelen niet te veel. Voordat Penny geopereerd was deden we dat bijna elke dag en soms waren we zelfs nog langer weg. Penny is al 11,5 maar kon het heel goed aan en was na de wandeling nooit stijf of overdreven moe.

Echt nodig om voldaan te zijn heeft ze het niet, maar ze genoot er wel altijd van. Momenteel loopt ze maar heel weinig omdat ze moet herstellen en na een tijdje wennen vind ze dat ook prima. We doen tijdens de korte wandelingetjes die we maken leuke dingen en met mooi weer zijn we ook veel samen in de tuin. Tussendoor ligt ze gewoon lekker voldaan te slapen, net als wanneer we 3 uur hebben gelopen. Het enige wat ik merk is dat ze in huis meer aandacht vraagt en dat ze soms wat moeilijker is met luisteren (niet meer meteen reageren na 1 commando maar pas als het een paar keer is herhaald).

Als ze helemaal hersteld wil ik uiteindelijk wel weer terug naar dezelfde afstanden, voor haar is dat beter want door het vele lopen had ze hele sterke spieren en die heeft ze nodig om haar slechte heup te ondersteunen.

 

Ik studeer trouwens nog en heb vooral lessen waarbij ik thuis kan blijven, zeker nu tijdens de corona. Daarom heb ik ook de tijd om het elke dag te doen. Op de dagen dat ik werk en wel de hele dag weg ben loop ik veel minder, maar dan nog stond ik regelmatig vroeger op zodat ik toch ongeveer dezelfde afstand kon afleggen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier wonen we best landelijk, maar voordat je echt aan een mooie wandeling kan beginnen ben je toch wel minstens tien minuten kwijt en dan terug is al twintig minuten voordat er voor mijn gevoel dan, pas aan een wandeling begonnen kan worden.

 

Ik werk gemiddeld 32 uur per week dus niet fulltime. Mijn vriend doet altijd de vroege ochtendwandeling (rond vijf uur soms nog vroeger), afhankelijk van de route tussen de drie kwartier  en een uur. Als ik om acht uur s ochtends van een dienst kom, wandel ik ook ongeveer een uur nog met haar, soms op een andere tijd. Verder plasrondjes en s avonds nog ongeveer een uur, soms wat langer soms wat korter, afhankelijk wie dan daar is ik  of mijn vriend. We wandelen eigenlijk alleen in het weekend met ons drieen door de weeks nooit.

Zo deden we het tenminste altijd, maar inmiddels alleen nog kortere rondjes ivm ouderdom en slecht zien en ze aangeeft niet ver van huis te willen.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als ik elke dag 3 uur met mijn honden zou lopen gingen ze echt een andere baas zoeken haha.

 

Wel loop ik vaak met elke hond apart, dus ik kom zelf wel aan die 3 uur. smile (ik heb er 5 onder mijn dak).

 

Ook ga ik vaak met een paar naar de hondenspeeltuin, dat vinden ze geweldig.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Lukt hier echt niet hoor :-)(2kleine kinderen en ik werk 4/5). Ik probeer elke dag te gaan wandelen, en als ik eens niet kan gaat hij mee naar de wei, op uitstap, naar een recreatiedomein enz...

Maar we komen meestal maar aan een 30/40 min per dag. Daarnaast heeft hij een ruime tuin ter beschikking waar hij graag geurtjes speurt.

In het weekend spreken we wel eens af met hondenvriendjes of we gaan op bezoek bij familie of gaat hij mee naar een feestje enz ..

Is hij vervelend?Echt niet...het is maar wat je ze gewoon maakt. Hij wil het liefst bij je zijn :-).

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

Ik denk dat HP-leden meer tijd besteden aan/met hun hond dan de gemiddelde hondeneigenaar. Maar ik denk dat er soms ook wel een beetje overdreven wordt.

 

Mijn hond draagt buitenshuis een Pitpat (een activiteitsmonitor/stappenteller). Doordeweeks is het aantal afgelegde kilometers meestal rond de 5km. Dit is 's ochtends een rondje van 30-45min en 's middags een klein rondje bos en nog 2 plas- en poeprondjes.

 

In het weekend is het meer. Heel soms met uitschieters van 18km.

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Grappig hoe dit voor iedereen verschilt. Wij hebben ook geen vast schema. Op mijn werkdagen is het meestal korter en op mijn vrije dagen als de kindjes op school zitten spreken we soms af met andere hondenbaasjes of zetten we ons een paar uur aan het water. Een keer mee op bezoek gaan en zijn ook de rest van de dag bekaf.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Nee hoor, hier ook niet. We canicrossen 2 keer in de week (5-10km per keer) en verder vaak 1 wandeling van 45-60 min en 3 wandelingen rond de 15/20 min. 

Ook kleine kinderen + werken erbij. Guus doet het er goed op! Oh en 2 keer per week met de uitlaatservice mee.

honden page profiel vlindervlinder

Ik volg hier graag even. Ik vraag me altijd af als er staat dat een hond veel beweging nodig heeft, hoeveel dat dan is. 
We hebben nog geen hond en willen er graag weloverwogen aan beginnen, dus ik lees me in!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

In het begin van de coronacrisis wandelde ik 2,5 uur per dag, soms nog meer. Dat kwam neer op 10 km, met uitschieters naar 15-17 km op een dag.

Ziva vond het allemaal prima, was wel ietsje rustiger, vooral ‘s avonds. Maar echt moe was ze niet.

 

Nu heb ik minder tijd en wandel ‘s ochtends een uur (deels los) en daarnaast nog 3 keer een klein rondje van 10 minuten. ‘s Avonds doe ik nog 20-30 minuten hersenwerk of trainen we behendigheid. Ik merk aan Ziva dat ze wel graag meer zou willen wandelen, ze vraagt meer om aandacht nu. Maar echt niet verschrikkelijk veel.

 

Ze zou 3 of zelfs 4 uur wandelen per dag prima kunnen hebben, helaas voor haar heb ik daar de tijd niet voor. Ik heb ook het idee dat ik er alleen maar conditie mee kweek bij haar en dat het na twee weekjes wennen, wel weer een uurtje meer mag zijn.
De volgende hond wordt er dan ook een die minder beweging nodig heeft.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik kijk vooral naar mijn hond, laat hem ook vaak een route kiezen, vooral mijn man doet dat, soms kiest hij voor een lange wandeling, soms niet, dan is hij niet vooruit te branden.

 

Dus elke dag is anders, ook met mijn gestel is het niet goed, dus ook daar is het afhankelijk van, ik heb een heerlijke bankhanger, of als de zon schijnt dan ligt hij te bakken in de tuin, wel moeten we heel veel kroelen..

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik heb dagen dat we makkelijk aan die 3 uur komen, maar ook dagen dat het ca 2 uur zijn.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn Aussie's gaan gemiddeld 2,5 tot 3 uur per dag wandelen, ik heb daar geen tijd voor, maar als ik aan het werk ben zijn ze bij mijn ouders en hun hond, en krijgen ze in ieder geval 2 wandelingen van plus minus een uur, en rond half 7 's avonds loop ik ook nog een ronde met ze van 30 tot 45 minuten samen met mijn moeder en hun flatcoated retriever.

 

Een gemiddelde ronde is zo'n 4,5 kilometer, waarbij ze de helft loslopen en elkaar lopen te klieren. 

Vooral de flatcoat en mijn jongste aus. 

 

Maar dagen niet zo lang wandelen vinden ze ook totaal geen probleem. 

honden page profiel MorwenMorwen

honden foto van Morwen

Verschilt heel erg per hond/ras..

Mijn vriendin heeft een Aussie kruising en zit echt wel zowat aan de 3 uur wandelen of joggen per dag.. ik zelf heb een Schotse Herder en die heeft helemaal niet zoveel behoefte aan veel lopen, die heeft liever even 20 minuten met een bal of frisbee op een gras veld achter mn huis dan dat ze 2 uur lang moet lopen. ik vindt het goed zo dus ik ga ze ook niet forceren om meer te lopen..

we gaan wel 2x per week naar het bos hier in de buurt en dat vind ze heerlijk maar daarna is ze ook echt bek af

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Verschilt heel erg per hond/ras..

Mijn vriendin heeft een Aussie kruising en zit echt wel zowat aan de 3 uur wandelen of joggen per dag.. ik zelf heb een Schotse Herder en die heeft helemaal niet zoveel behoefte aan veel lopen, die heeft liever even 20 minuten met een bal of frisbee op een gras veld achter mn huis dan dat ze 2 uur lang moet lopen. ik vindt het goed zo dus ik ga ze ook niet forceren om meer te lopen..

we gaan wel 2x per week naar het bos hier in de buurt en dat vind ze heerlijk maar daarna is ze ook echt bek af "

Wij hebben twee vizsla’s, maar met wandelen krijg je ze niet moe ;).

 

Volgende forumvraag: Ruziënde honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^