Op weg naar mijn eerste pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Hoi, spannend!

 Geen idee hoe het nu is, maar ooit ben ik bezig geweest om een acd te willen hebben. Ik ben afgeknapt op het enorm hoge percentage oogproplemen , pra,  blind worden op zes jaar en oider. Waarschijnlijk hebben ze het nu onder controle? Toch iets om zeker na te vragen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Vandaag hebben we weer hondjes gekeken, vandaag was de Hollandse Herder aan de beurt! Ik vermoedde dat ze me aan mijn vorige hond (Mechelse Herder mix) zouden doen denken, en dat was ook zo. Deze fokker had hele rustige exemplaren. Zelfs hun 11 maanden oude reu, die toch wat meer "sportbloed" had, was goed te handelen. Heel anders dan bij de Dalmatiër fokker dus, haha. 

109577842_10220912939526307_143510228351

109724190_10220912942326377_820580235994

109646816_10220912955286701_353438939420
Het grote verschil met de ACD's vond ik dat de Hollanders sneller/makkelijker hun rust pakten. De ACD's bleven langer bezig. Ook het verschil met bijv. vliegbeesten. De Hollanders hapten er wel naar, maar de ACD's stuiterden de hele tuin rond achter een bij aan. Een rustigere, stabielere energie dus.

Mijn indruk is nu vooral dat de ACD een uitdagendere keuze zou zijn, dan deze Hollanders (wordt natuurlijk weer anders als je een Hollander uit een sportlijn zou kiezen, maar dat zou ik niet doen). Ik vond ze super leuk! Ook vond ik de fokker goed bezig, we kregen hele boekwerken te zien van tests e.d. die uitgevoerd waren, inteelt percentages, etc. Absoluut een kanshebber om mijn volgende hond te worden, al hebben de Cattles toch.. iets wat ik niet kan verklaren, wat ze ook erg leuk maakt..

Volgende week naar de kortharige Collies dus. Ik ben enorm benieuwd!

Over de gezondheid van de Cattle, potentiele blindheid, is inderdaad nog steeds een issue, maar de fokkers waar ik geweest ben hadden volgens mij geen honden rondlopen die er last van hadden, ondanks dat er een aantal al flink op leeftijd waren.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Als je een Hollander uit een rustige lijn kiest zit je goed, maar ook dan moet je geluk hebben. Ze kunnen enorm zenuwachtig zijn en zich erg over iets opwinden. Maar Anita fokt leuke rustige hondjes. Zelfs in het nest waar Willow uit komt is verschil (sportlijn + extreme werklijn) er 2 honden tussen die áltijd los kunnen lopen, gezellig mee draaien in het gezin met kleine kinderen (waar ze na een karaktertest ook op zijn uitgekozen) en je hebt pups zoals Willow. Die dus niet / heel moeilijk rust pakken, áltijd bezig zijn, enorm drijven op elk beestje dat voorbij schiet of vliegt. Dus.. lang leven de karaktertesten haha! hp-shiny

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Als je een Hollander uit een rustige lijn kiest zit je goed, maar ook dan moet je geluk hebben. Ze kunnen enorm zenuwachtig zijn en zich erg over iets opwinden. Maar Anita fokt leuke rustige hondjes. Zelfs in het nest waar Willow uit komt is verschil (sportlijn + extreme werklijn) er 2 honden tussen die áltijd los kunnen lopen, gezellig mee draaien in het gezin met kleine kinderen (waar ze na een karaktertest ook op zijn uitgekozen) en je hebt pups zoals Willow. Die dus niet / heel moeilijk rust pakken, áltijd bezig zijn, enorm drijven op elk beestje dat voorbij schiet of vliegt. Dus.. lang leven de karaktertesten haha!  "

Ja, Willow zou minder geschikt zijn voor wat ik ermee wil doen XD

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Wellicht een Vizsla in overweging nemen?

Wij hebben er twee. Zijn zeer goed trainbaar. We hebben ook paarden, deze laten ze met rust, terwijl onze kleine spaanse achter ze jaagt als ik ze in de wei zet.

Het zijn vriendelijke lieverds die graag mee op pad willen. Onze oudste (nu 1,5 jaar) negeert andere honden, mensen, fietsers etc. Onze jongste bijna ;) (half jaartje jong).

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Wellicht een Vizsla in overweging nemen?
Wij hebben er twee. Zijn zeer goed trainbaar. We hebben ook paarden, deze laten ze met rust, terwijl onze kleine spaanse achter ze jaagt als ik ze in de wei zet.
Het zijn vriendelijke lieverds die graag mee op pad willen. Onze oudste (nu 1,5 jaar) negeert andere honden, mensen, fietsers etc. Onze jongste bijna ;-) (half jaartje jong). "

Ik heb veel Vizsla's mee mogen maken in het pension, en het is echt niet mijn ras. Ze zijn ongetwijfeld fantastisch voor anderen maar ik ben er nog geen tegen gekomen die ik leuk vond.. 

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

" Ik heb veel Vizsla's mee mogen maken in het pension, en het is echt niet mijn ras. Ze zijn ongetwijfeld fantastisch voor anderen maar ik ben er nog geen tegen gekomen die ik leuk vond..  "

Haha.. kom hier eens kijken en ervaren ;).

Nee joh.. zonder flauwekul, als ze je niet liggen moet je er zeker niet aan beginnen.

Wij vinden ze geweldig, maar dat geldt uiteraard niet voor iedereen.

Succes met je zoektocht, ik ben heel benieuwd wat het gaat worden!

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Vandaag was de hekkensluiter aan de beurt, het laatste ras waar ik wilde gaan kijken. De kortharige Collie. 

Ik ging er al behoorlijk positief naar toe. De Collie leek me enorm leuk. Ze hebben een vrij hoog "windhond" gehalte. De lange neus, vrij atletisch gebouwd, vrij gevoelig. Maar, het enige wat ik mis aan windhonden, ze hebben oren die werken! (en trouwens ook onwijs leuk zijn, die "tipped" oortjes) Dat ze me erg bevielen is voor mij dus geen verrassing.

116110917_10220978096515191_319484935724
Ik krijg op FB veel de reactie dat ze me "goed staan" :P

116291073_10220978097115206_798557064327
Deze enorme lieverd kwam bij me op schoot gekregen en ontspande zo van de nek/schouder massage die ze van me kreeg dat haar kleppie ervan open viel XD

116253699_10220978097595218_599728156883
Eentje was eenkenniger, een beetje "op haar hoede" en gereserveerd. Zeker naar mijn (grote, donker behaarde) vriend. Maar uiteindelijk gaf ze zich helemaal aan hem over, mooi om te zien!

116209493_10220978098235234_197232215253
De jongste telg bij de fokker, net een jaar oud. Was wat aan de drukke kant, vond ook mijn haar heel interessant, maar lang niet zo opdringerig als de Dalmatiër die we gezien hebben. Er liepen trouwens zeven Collies rond.

En nu komt dus de keuze.. Kijk, ik heb als het goed is nog jaaaaaren. Ik wil nog niet bezig gaan met een nieuwe hond zolang ik er drie heb. Pas als er (minstens) eentje niet meer is wil ik echt gaan kijken waar en wanneer ik er eentje wil halen. Ik heb dus ruim de tijd, maar ik zou toch graag vast een keuze maken. Meer fokkers van een van deze rassen gaan ontmoeten, me echt gaan verdiepen in het ras van mijn keuze. Maarre.. wat wordt het ras van mijn keuze?

Heel eerlijk? Ik weet het echt niet. 

De Cattles vind ik onwijs leuke, stoere honden. Het lijkt me een enorme uitdaging om een Cattle te nemen. MAAR, het lijkt me ook meteen de meest gewaagde keuze. Kan ik ze wel geven wat ze nodig hebben? Zijn ze niet te "hard" voor me? En de verhalen over bijten in de kuiten van paarden zijn ontzettend wisselend, de ene zegt dat ze het niet doen of dat het makkelijk af te leren is, de andere zegt dat ze niet voor niets "heelers" worden genoemd. Daarnaast ben ik bang dat Cattles misschien niet de beste match zijn met mijn over blijvende Podenco('s). Ze zijn nogal "ruff 'n tumble" en mijn Poddies zijn watjes die niet van fysiek contact houden.

De Hollanders deden me enorm aan mijn vorige hond, Punk, denken. Punk was geweldig. Omdat ik diezelfde "vibe" krijg voelt de Hollander vertrouwd en veilig, en herkenbaar. Dat is een super fijn gevoel. Maar.. geen enkele hond gaat natuurlijk zoals Punk zijn. Verwachten dat ik een Punk krijg is niet realistisch. Wat ik ook een puntje vind bij de Hollander, en ik vind dit zelf eigenlijk een stomme reden, maar.. heel veel mensen waren bang voor Punk. Het was een herder, ze had een donker masker. Kindjes werden bij haar weggehouden en hondjes werden snel opgetild. Ik ben bang dat ik dat met een Hollander weer, misschien nog meer zelfs, ga krijgen. Ik ben zelfs bang dat mogelijk mijn familieleden er bang voor zouden kunnen zijn. Wat wel in hun voordeel spreekt is dat dit het ras is waar ik het meest enthousiast bij weg ging, en waar ik eigenlijk de hele dag wel wilde blijven. 

En de Collies.. Ik denk dat ik een beetje herder, en een beetje windhond mens ben. De Collie is het beste van twee werelden. Er zit wat windhond in, ze hebben dezelfde zachtheid, dezelfde gevoeligheid, ze houden van rennen, maar ze hebben oren die werken! Wat wil een mens nog meer? Ik denk dat dit ras absoluut de beste combinatie zal zijn met mijn overgebleven Podenco('s), ik denk dat beide rassen min of meer op dezelfde manier (willen) spelen. Wel vermoed ik dat dit ras het meest blafferig is, wat mijn Podenco's ook zijn, dus als pup zal ie al het slechte voorbeeld krijgen :P Ook denk ik dat dit ras het "makkelijkst" is, het makkelijkst op te voeden, het makkelijkst te voldoen aan zijn behoeftes, ik denk dat dit ras het makkelijkst zou functioneren in het gemiddelde gezin, van deze drie. Dat spreekt me aan, maar ook weer niet. Aan de ene kant is het heel fijn dat als ik de griep heb, mijn hond ook genoegen neemt met een klein rondje en dan weer bankhangen. Heerlijk! Aan de andere kant vind ik de Hollander en de ACD "uitdagender" op een bepaalde manier.

Dus uhm, ja, ik weet het echt nog niet. Het wordt een nadenkertje, en vooral een gevoel-volgertje. Mochten jullie mee willen denken, waarom jullie denken dat een ras wel/niet bij mij en mijn situatie past, heel graag! :D

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Hmm volgens mij lees ik een beetje dat dit een keus wordt tussen wat je verstand zegt en wat je hart zegt? 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Hmm volgens mij lees ik een beetje dat dit een keus wordt tussen wat je verstand zegt en wat je hart zegt?  "

Ik had laatst een discussie met een vriendin, of ik meestal meer op mijn gevoel of verstand af ga. Dat is bij mij een lastige, maar uiteindelijk zijn we erbij uit gekomen dat ik mijn gevoel volg, MITS ik vind dat mijn gevoel een verstandige keuze maakt XD Uiteindelijk gaat mijn gevoel dus winnen, vermoed ik. Wat dat betekent, als ik dat NU zou moeten zeggen, is dat ik waarschijnlijk voor de Hollandse Herder zou gaan. Daar heb ik het meeste gevoel bij, misschien niet gebaseerd op iets "echts", want de pup die ik krijg wordt geen Punk, maar goed, dat gevoel is er. Puur verstandelijk zou ik voor een Collie gaan, denk ik, want wat is er beter/leuker dan een (soort van, beetje) windhond die luistert. En de Cattle dog.. het lijkt me onwijs gaaf om een Cattle dog te hebben, maar mijn verstand durft dat eigenlijk niet aan, dus mijn gevoel vindt die keuze niet verstandig genoeg vermoed ik..

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Als je bang bent dat je podenco’s niet dezelfde speeltaal hebben als je pup.. ik denk niet dat je je daar heel veel zorgen om hoeft te maken. Maui heeft als kleine puppyflup heel veel met border collies gespeeld en sluipt nu soms ook als een border. Ze leren veel van spelen met andere rassen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Lastig lastig.. maar genoeg tijd om er over na te denken dus

 

Persoonlijk ken ik het wel, mensen lopen inderdaad met eem boog om je heen, en er worden geregeld kleine hondjes opgetild. Als kinderen vragen of ze het hondje mogen aaien zijn het vaak de ouders al die zeggen dat dit geen goed idee is. Maar, ik vind dit prettig en heb er geen problemen mee. 

 

Wat kinderen betreft, ze moeten absoluut goed gesocialiseerd worden er mee. Ik vertrouw mijn beide honden niet met kinderen, ze houden niet van het onvoorspelbare gedrag, en als ze niet weg kunnen durven ze gerust te happen. Willow heeft altijd goede ervaringen met kinderen gehad, maar ook zij kan nu verstarren als er een klein kindje op ons af komt. Ik ken heel wat Hollanders die de grootste schatten zijn naar kinderen uit het gezin, ik ken er helaas ook een hoop die dit niet zijn. 

 

Dan nog een dingetje wat zowel de heeler als de Hollander doet. Drijven. Voorbij lopende katten, kippen etc, wordt achteraan gezeten. Het kost écht onzettend veel tijd om dit eruit te krijgen. Mijn dames kunnen aan de riem perfect katten negeren, maar loopt er 1 door het park (of een konijntje) kunnen ze de verleiding niet weerstaan, en ook hierin zijn die 2 van mij niet de enige haha, het is eerder een uitzondering wanneer ze wél alles rustig aan zich voorbij laten gaan, maar ook die zijn er. 

 

Ik heb zelf met ACD gewerkt en ik kan niet zeggen dat ik hen een stuk heftiger vind dan de Hollander, in gedrag. Op ons bedrijf liepen de meeste netjes mee met de paarden en de kudde, maar dan hebben ze wel afleiding, worden aan het werk gezet. Wellicht is dat anders als ze zich alleen maar op 1 paard moeten focussen. Al verwacht ik dat ook dit op te lossen is door ze een taak te geven (héél leuk speeltje laten dragen) af en toe snoepjes in de struiken of weilanden gooien etc. 

 

Welk ras bij jou past? Alle 3.. ik denk dat je tussen deze 3 rassen geen verkeerde keuze kan maken. Maar ik heb je zelf de HH aangeraden, dus ik zou het wel weten haha. 

 

13 september is er trouwens een HH herder wandeling vanuit de VVHH. Ik ga er ook heen. Misschien ook een idee voor jou? 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Lastig lastig.. maar genoeg tijd om er over na te denken dus
 
Persoonlijk ken ik het wel, mensen lopen inderdaad met eem boog om je heen, en er worden geregeld kleine hondjes opgetild. Als kinderen vragen of ze het hondje mogen aaien zijn het vaak de ouders al die zeggen dat dit geen goed idee is. Maar, ik vind dit prettig en heb er geen problemen mee. 
 
Wat kinderen betreft, ze moeten absoluut goed gesocialiseerd worden er mee. Ik vertrouw mijn beide honden niet met kinderen, ze houden niet van het onvoorspelbare gedrag, en als ze niet weg kunnen durven ze gerust te happen. Willow heeft altijd goede ervaringen met kinderen gehad, maar ook zij kan nu verstarren als er een klein kindje op ons af komt. Ik ken heel wat Hollanders die de grootste schatten zijn naar kinderen uit het gezin, ik ken er helaas ook een hoop die dit niet zijn. 
 
Dan nog een dingetje wat zowel de heeler als de Hollander doet. Drijven. Voorbij lopende katten, kippen etc, wordt achteraan gezeten. Het kost écht onzettend veel tijd om dit eruit te krijgen. Mijn dames kunnen aan de riem perfect katten negeren, maar loopt er 1 door het park (of een konijntje) kunnen ze de verleiding niet weerstaan, en ook hierin zijn die 2 van mij niet de enige haha, het is eerder een uitzondering wanneer ze wél alles rustig aan zich voorbij laten gaan, maar ook die zijn er. 
 
Ik heb zelf met ACD gewerkt en ik kan niet zeggen dat ik hen een stuk heftiger vind dan de Hollander, in gedrag. Op ons bedrijf liepen de meeste netjes mee met de paarden en de kudde, maar dan hebben ze wel afleiding, worden aan het werk gezet. Wellicht is dat anders als ze zich alleen maar op 1 paard moeten focussen. Al verwacht ik dat ook dit op te lossen is door ze een taak te geven (héél leuk speeltje laten dragen) af en toe snoepjes in de struiken of weilanden gooien etc. 
 
Welk ras bij jou past? Alle 3.. ik denk dat je tussen deze 3 rassen geen verkeerde keuze kan maken. Maar ik heb je zelf de HH aangeraden, dus ik zou het wel weten haha. 
 
13 september is er trouwens een HH herder wandeling vanuit de VVHH. Ik ga er ook heen. Misschien ook een idee voor jou? 
  "


Waar is die wandeling? :)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Waar is die wandeling? :-) "

In Huizen! :) 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Leuk zeg. Beetje laat maar ik volg graag. Hoe is de Lundehond van je lijstje verdwenen trouwens?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Leuk zeg. Beetje laat maar ik volg graag. Hoe is de Lundehond van je lijstje verdwenen trouwens? "

Ik denk dat Lundehundjes, aangezien het oertypes zijn, niet geschikt zijn om mee te nemen op rit met Tordis. Ik denk dat ik toch een wat trainbaardere hond nodig zal hebben. Daarbij vind ik het Lundehund Syndroom erg eng. Dus op basis van gezondheid en trainbaarheid, eigenlijk. Ik vind ze wel nog steeds onwijs leuk, misschien op een ander moment in mijn leven :)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik denk dat Lundehundjes, aangezien het oertypes zijn, niet geschikt zijn om mee te nemen op rit met Tordis. Ik denk dat ik toch een wat trainbaardere hond nodig zal hebben. Daarbij vind ik het Lundehund Syndroom erg eng. Dus op basis van gezondheid en trainbaarheid, eigenlijk. Ik vind ze wel nog steeds onwijs leuk, misschien op een ander moment in mijn leven :-) "

Ja snap ik hoor!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

And the winner is..

Na een hoop nadenken, veel vragen en nog veel meer lezen en twijfelen heb ik de (voorlopige) keuze gemaakt om, wanneer de tijd rijp is, voor een kortharige Collie pup te gaan.

Waarom de voorlopige keuze? Omdat de keuze grotendeels gebaseerd is op mijn situatie, en je nooit weet waar het leven je brengt, situaties kunnen altijd veranderen.

De keuze valt op de kortharige Collie om een aantal redenen. Allereerst vind ik zowel de Cattle en de Hollander ge-wel-dig, maar zijn dit beide rassen die naast lichamelijke uitdaging ook veel mentale uitdaging nodig hebben. De Collie is wat meer vergevingsgezind als ik een dagje wat minder kan. Ik zou de uitdaging met de andere rassen graag aangaan, maar.. tegen de tijd dat er een pup komt loopt er hier nog minimaal 1 Podenco rond waar ik me aan aan moet passen. Ik kan me dus niet 300% op pup storten, wat ik met een Cattle en Hollander absoluut wel zou willen doen.

Daarnaast denk ik dat de Collie het beste matcht met een Podenco. Het zijn deels windhonden en ze hebben dezelfde speel-manier als Podenco's. Het zijn sprinters, ze houden van achter elkaar aanrennen. Ik ben bang dat mijn Podenco('s) bang zouden zijn van de wat "lompere" speelwijze van de ACD en de wat "snapperige" speelwijze van de Hollander.

Daarnaast lijkt een hond die meer wil werken MIJ heel erg leuk, maar heb ik ook wel eens de griep, en wil ik wel eens op vakantie. Het is veel makkelijker oppas te vinden voor een hond die zich wat makkelijker aanpast, die iedereen kan "handelen", dan met een hond die een langer wensenlijstje heeft om zich voldaan te voelen. Ook voor mij is dit prettig, omdat ik de afgelopen 7 jaar onderaan op het prioriteiten lijstje heb gestaan, ik heb mijn hele leven rondom de wensen en behoeftes van mijn Podenco's gekneed, en het lijkt me heerlijk om dat over een paar jaar niet meer te hoeven doen.

Tenslotte kan ik voor de Collie geen reden bedenken waarom ik het NIET zou doen, ik denk dat dit ras goed bij mij en bij mijn overblijver(s) past.

That said.. wil ik toch nog even tussendoor mompelen dat mijn hart echt wel een beetje bij de Cattle Dogs ligt, en dat ik hoop dat er een dag komt waarop ik geen Podenco's meer heb, maar wel een hele leuke, stabiele, volwassen Collie, waar perfect een Cattle Dog pup bij zou passen, waar ik me dan 299% voor kan inzetten ????

116899604_10221003001657804_307052604183

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Wat een mooie overweging heb je gemaakt! Ik ken de Podenco's niet, maar ik vind het erg mooi om te lezen dat je goed kijkt naar wat past bij je honden, maar ook bij jouzelf! 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Wat ontzettend leuk!

 

Gefeliciteerd met je keuze, volgens mij gaan ze ook goed bij je podenco's passen. 

 

Voelt het niet alsof je moet inleveren als je voor de collie kiest, gezien de Hollanders en ACD's toch wel een andere mentaliteit hebben?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Dank jullie wel!

Of het voelt als inleveren.. Ik zou heeeeeeeel graag voor de ACD zijn gegaan. Maar ik denk dat dat zowel naar mijn Pods niet eerlijk is, als naar mijn pup. Mijn Podenco's zijn ontzettend moeilijke handenbindertjes, ik moet ontzettend veel rekening met ze houden, en dat zou betekenen dat ik me niet zo op pup kan storten als dat ik eigenlijk wil. Ik ben bang dat ik dan zowel mijn Pods als de pup niet genoeg kan geven wat ze nodig hebben.

Wie weet komt er ook nog een Cattle Dog :D

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oohh wat leuk! Jeetje, ik ging er zó vanuit dat het een Hollander zou worden!! 

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Super leuk! Puur van hoe je er over schrijft klinkt het echt als een geweldige keuze! hp-shiny

En ze staan je inderdaad goed hp-thumbsup

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Love it! Wat leuk hp-shiny
Lekker vast beginnen met fokkers zoeken, fantaseren en lekker van de voorbereidingen denken en genieten!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

De fokker waar ik geweest ben spreekt me eigenlijk wel aan. Ze heeft ieder jaar een, soms twee nestjes. Maar ik wil inderdaad wel verder gaan kijken. Al heb ik wel begrepen dat er twee types zijn, Amerikaans (wat groter en hariger) en volgens de FCI standaard.

Ik heb nog heeeeeeeeeeeeel veel tijd voor voorpret. Namen verzinnen en zo. Zo spannend, haha :D

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

" De fokker waar ik geweest ben spreekt me eigenlijk wel aan. Ze heeft ieder jaar een, soms twee nestjes. Maar ik wil inderdaad wel verder gaan kijken. Al heb ik wel begrepen dat er twee types zijn, Amerikaans (wat groter en hariger) en volgens de FCI standaard.Ik heb nog heeeeeeeeeeeeel veel tijd voor voorpret. Namen verzinnen en zo. Zo spannend, haha :-D "

Amerikanen hieven niet perse handiger te zijn, maar groter zijn ze zekerhp-angel

 

Aedon heeft een beetje Amerikaans bloed en zit op 66 cm aan de schoft haha, maar ze zijn wel zo leukhp-heart

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" De fokker waar ik geweest ben spreekt me eigenlijk wel aan. Ze heeft ieder jaar een, soms twee nestjes. Maar ik wil inderdaad wel verder gaan kijken. Al heb ik wel begrepen dat er twee types zijn, Amerikaans (wat groter en hariger) en volgens de FCI standaard.Ik heb nog heeeeeeeeeeeeel veel tijd voor voorpret. Namen verzinnen en zo. Zo spannend, haha :-D "

Dat is zelfde verhaal als bij de sheltie Amerikaanse Vs Engelse lijnen. Europa heeft vaak op show voorkeur voor Engelse maar de Amerikaanse beginnen hier ook meer en meer te komen. Ik ben wel fan van de “kruisingen”. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras is dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^