gewicht Labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisalisa

Hoe veel moet een Labrador wegen?

Zelf heb ik een Labrador teef van 16 weken, Ik heb haar vandaag gewogen en ze weegt nu 11 kg. Is dit een goed gewicht? Ben ook wel benieuwd naar wat die van jullie wegen!

honden page profiel IgloIglo

Gewicht is goed als je geen ribben ziet, maar ze wel makkelijk kan voelen. Je moet van bovenaf een taille kunnen zien, maar niet te dun uiteraard.  Het verschilt echt van hond tot hond wat het ideale gewicht is :) ziet je pup er goed uit? Het klinkt als een normaal gewicht voor een teefje hoor. Voor een pup is het heel belangrijk dat ze niet te dik worden aangezien overgewicht de gewrichten te veel belast.


Mijn lab teefje van 8 maanden weegt nu 23 KG.

 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zie pups, en honden in het algemeen, liever iets te dun dan te dik. En te dikke honden zie je nogal vaak natuurlijk, waardoor een slanke fitte hond er al snel 'te dun' uit ziet. 

 

De ribben moeten duidelijk voelbaar zijn, bij mijn herders zie je de ribben wel als ze bewegen of hijgen, toen ze pup waren zag je de laatste 2 ribben zitten, de rest niet. Duidelijke taille moet te zien zijn. 

 

Nu ziet een herder en kwa bouw heel anders uit dan een labrador pup natuurlijk, maar wellicht zijn er richtlijnen te vinden op internet? Anders zou je hier een foto kunnen plaatsen :) 

Volgende forumvraag: Mijn pomriaantje wordt kaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^