Plassen puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi allemaal!

 

Sinds een week hebben mijn vriend en ik een corgi puppy, Jaxx. Hij is nu 10 weken oud en hij doet het echt super. Speelt en slaapt veel, eet goed, begint steeds socialer te worden, leert commando's en vindt het (naar mijn idee) leuk bij ons. 

Nou heb ik 1 vraag. Wij wonen in een appartement met een groot dakterras, ongeveer formaat kleine tuin. Daar hebben we een stuk kunstgras op liggen, waar hij zijn behoeftes op doet. Dit doet hij overigens prima. Gaat al zelf bij de deur zitten om te plassen en poepen en heeft al 2 dagen geen ongelukjes gehad. Nou is het probleem dat hij zijn behoefte alleen op dat stuk kunstgras wil doen. 

Vandaag waren we een uurtje bij mn schoonmoeder en aan alles merkte je dat hij moest plassen. Ik ben met hem naar buiten gegaan en hij deed niks. Snap ik, want nieuwe omgeving en veel prikkels, maar als we hem thuis op ons dakterras bijv op de tegels zet, wil hij ook niks doen. 

We zijn superblij dat hij in ieder geval een plekje buiten heeft waar hij plast en poept, maar zouden ook graag willen dat hij dit op andere plekjes gaat doen. Iemand enig idee hoe ik dit aan kan pakken? En vraag ik misschien te veel van hem als ik hem dit nu al wil leren? 

Ik hoor graag jullie tips en verhalen! 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Leuk, nog een Corgi ! Wat voor een en welke kleur? Onze is nu 17 weken en het is een kleine piranha! ????

wat betreft Je vraag, probeer wel je geduld te behouden. Wat je zegt klopt, het is al heel wat dat hij buiten plast. Bij ons was het vergelijkbaar, tuin plassen en al krantzindelijk. De eerste keer dat we buiten liepen deed hij ook niks, de tweede keer een plasje en toen rijkelijk beloond. Daarna dat zo volhouden en dan prent hij het vanzelf in dat buiten plassen iets goeds is! 

Succes met je hondje! Het is een geweldig eigenwijs ras maar daardoor ook zeker heel leuk! Al kunnen wij af en toe Nouri wel eens achter het behang plakken, vooral als hij zijn piranha uurtje heeft !

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Logisch toch dat plassen of poepen ergens anders hem wat stress bezorgd: hij kent niets anders dan gaan op zijn stukje kunstgras.

Je zal helemaal opnieuw moeten beginnen met hem aan te leren om in de natuur zijn behoefte te doen.

Helemaal opnieuw beginnen dus.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als hij bij jullie thuis weer bij de deur gaat zitten lijn je m aan een neem je m mee naar beneden, naar een stukje gras op de begane grond. En als dat ver weg is til je m er naar toe.

 

Elke keer, ook s nachts.

 

Heeft hij buiten wat gedaan dan beloon je hem. Met je stem of met iets lekkers.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Logisch toch dat plassen of poepen ergens anders hem wat stress bezorgd: hij kent niets anders dan gaan op zijn stukje kunstgras.
Je zal helemaal opnieuw moeten beginnen met hem aan te leren om in de natuur zijn behoefte te doen.
Helemaal opnieuw beginnen dus. "

Mwoah...... ze kan toch dat stukkie kunstgras mee naar haar schoonmoeder nemen en dan belonen alstie er net naast, ipv erop, gaat zitten?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat je thuis ook veel vaker gewoon naar buiten   moet gaan.

Het dakterras hier niet te.veel voor gebruiken . Of je leert je hond aan dat hij alleen daar zin behoefte mag doen.

Er zijn wel honden die als ze een dagje  mee  uit mogen hun behoefte de hele dag ophouden, om dan eenmaal thuis hun behoefte snel te  gaan doen op het kleine plekje waar het anders ook mag.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Mwoah...... ze kan toch dat stukkie kunstgras mee naar haar schoonmoeder nemen en dan belonen alstie er net naast, ipv erop, gaat zitten? "

Dat zou kunnen, maar een hond leert plaats gebonden. Het is dus dan maar de vraag of hij op een vreemde plek wel de link legt tussen kunstgras en behoefte doen. Dat moet ook weer geleerd worden.

 

Onze oude hond, inmiddels al lang overleden, die deed vroeger de behoefte op de krant.

Eenmaal we verhuisd waren, kende hij plotsklaps de hele bedoeling van de krant niet meer. Het was hem ook niet meer te leren, was toen al erg op leeftijd. Vele pogingen gedaan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wordt de hond verder niet uitgelaten dan? Ik zal zeker de hond minimaal 4 keer uit laten en zodra hij wat doet dit belonen. Hopelijk kun je de mat uit eindelijk zo afbouwen, een hond hond heeft meestal genoeg aan 4 wandelingen als deze wat ouder is.

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi allemaal! 

Superbedankt voor jullie reacties. Jaxx wordt elke dag 4 keer uitgelaten, maar 'vergeet' zijn behoefte te doen buiten. Ik weet ook dat ik maar 10 minuten per keer met hem mag lopen. Is dan veel te druk met andere dingen. Vannacht met uitlaten heeft hij bij mijn vriend op een stukje gras buiten geplast. Superfijn, maar helaas wel in iemands tuin, dus niet voor herhaling vatbaar. 

Vanmorgen met mij zijn we naar een ander stukje gras gegaan, waar hij helaas niks deed; alleen snuffelen. Kon wederom wel zien dat hij moet, maar hij deed het niet. 

Is het een idee om het stuk kunstgras even weg te halen? Het was in eerste instantie ook alleen bedoelt om op te spelen, maar heeft nu een andere rol gekregen. Als we het weghalen, kunnen we misschien opnieuw beginnen met trainen waar hij wel en niet mag plassen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Helaas in iemands tuin, surprised   embarassed   Hou je kleintje aan de lijn en zorg dat dat niet meer gebeurd, het stukje gras kan je laten liggen, je woont boven, als er iets is dat je hond ziek is of een operatie of iets dergelijks heeft, weet je hond dat het daar mag, het stukje grastapijt is makkelijk schoon te maken, je gaat vier keer per dag naar buiten, blijven doen, op een gegeven moment komt het wel, smorgens als eerste zijn ochtend plas buiten doen, niet op balkon.....dan moet je hond, goed belonen, en heus je hondje gaat het begrijpen hoor....dat er ook buiten het balkon geplast en gepoept kan worden....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je mag best langer dan 10 minuten naar buiten.

Je kan rustig een uur naar het park en daar op een bankje gaan zitten zodat je pup ook kan rond scharrelen. 

Die 10 minuten regel is meer een soort herinnering dat je nog rustig aan moet doen. 

Maar je kan best rustig aan een eindje wandelen,  even uitrusten en weer een stukje door etc

Dan heb je ook meer kans dat je pup buiten zijn behoeftes doet.

Anders zou je zowat niks kunnen.

honden page profiel Willemijn en TibbeWillemijn en Tibbe

honden foto van Willemijn en Tibbe

Hoi! En als je nou eens een stukje echt gras op het balkon legt? Graszoden kun je zo kopen. Wellicht legt ie dan sneller de link. Daarnaast weet ik dat het ook vanzelf goed komt als hij groter is. Hij is nog erg klein. Als je langer kunt wandelen doet hij het wel, dat zul je zien. Wij hadden onze Friese Stabij (nu 14 weken) aangeleerd op het stukje gras in onze tuin en die wilde eerst ook nergens anders poepen. Plassen wel. Toen was er ineens het moment dat ie op t uitlaatveld poepte en we prezen m de hemel in! Nu laten we m elke 2 uur uit en doet ie alles keurig op t veldje. Komt goed! Het is even zoeken voor de komende paar weekjes wat handig is voor jullie. Oh...en...ondanks de lastige dingetjes....geniet...geniet...geniet!! Het gaat ZO snel. Tibbe is nu een paar weken bij ons en is al zo groot voor mijn gevoel. En alles waar wij ons druk over maakten komt echt een oplossing voor. Ineens merk je wat werkt bij jouw hond. Dat is het leukste van de eerste tijd. Elkaar leren kennen. Succes en veel plezier!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Veel puppies doen dat de eerste weken zo. Daarna gaan ze vanzelf ook tijdens het wandelen plassen.

Het is zomer, je kan lekker lang buiten zijn met de pup. Zoals Sylvia al schreef: het is niet dat je maar 10 min. op wandel mag, je mag net zo goed een halve dag de natuur opzoeken, zolang je de beweging niet overdrijft (niet te veel rennen, spelen, springen,...) en je voldoende rustpauzes inlast.

Dus gaan luieren op een grasveld, naar de eendjes kijken aan de waterkant, samen picknicken, het kan allemaal. De puppy zal dan uit zichzelf wel es ergens plassen. 

Niet te veel druk op leggen, dus. Komt vanzelf wel. Voor je 't weet gaat ie bomen markeren. hp-shinycool

Volgende forumvraag: Pup 6 maand en lopen aan de riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^