Bijten, bijten en nog eens bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GingerGinger

Hi allemaal! Onze pup is nu net 10 weken en is natuurlijk volop aan het bijten. In alles en iedereen. Elke keer als hij dit doet in mijn handen zeg ik 'au' en geeft ik hem een speeltje. Lastiger vind ik dat hij echt hapt naar mijn gezicht. Wanneer ik bijvoorbeeld 'nee' zeg gaat hij juist nog harder zijn best doen om me in mijn gezicht te happen.

Ik weet dus niet zo goed hoe ik hem dit stukje af moet leren. Er zijn al een paar mensen langs geweest die nu dus een bloedende neus hebben gehad omdat hij echt hard hapt, wat ik natuurlijk niet fijn vind. Wel gezegd niet te dichtbij met je gezicht natuurlijk, maar goed. Hij ziet er zo lief uit dat je dat even vergeet. 

Enige tips? Of hoort dit er ook gewoon weer bij en kan ik er niet zoveel aan doen.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Bijten is iets wat alle pups doen. Hoort er nou eenmaal bij. 

Wat doen jullie allemaal met de pup en wat voor pup is het? 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als hij in je gezicht bijt zou ik direct weglopen. Happen prima, maar niet in je gezicht.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe kan hij bij de neus komen van bezoekers?

Springt hij dan vanaf de grond naar hun gezicht,   of nemen ze hem op schoot?

 

Op zich hoort het bijten er wel een beetje bij, bij een pup.

De één wat meer dan de ander.

Meestal dooft dit gedrag wel uit zodra ze hun puppy tandjes hebben gewisseld voor het volwassen gebit.

 

 

honden page profiel GingerGinger

Ja ze gaan vaak op hun hurken zitten en dan kan hij er net bij als hij springt. Het is een Jack Russel pup. We laten hem 3x per dag uit voor 15 min per keer en dan tussendoor om alleen te plassen/poepen. Verder spelen we met hem als hij wakker is. Hij hapt vooral als hij net even zijn drukke halfuurtje heeft. 

Ik denk dat weglopen het beste is inderdaad. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, bij een happerige pup is er maar 1 ding van groot belang: zorg dat er geen lichaamsdelen van mensen binnen de 'hap afstand' van je pup komen als hij zo actief is of druk is.....

Niet op je hurken met je gezicht vlakbij; geen wapperende handen vlakbij; geen wiebeldende tenen vlakbij.....

Voorkomen dus.

En als het toch gebeurd, hap in een stukje mens: au roepen, direct opstaan en weglopen. Pup geen aandacht meer geven. Dat is een behoorlijke straf want einde van de pret voor je pup.....daar leert hij van, heus.

En zorg voor voldoende en niet teveel afleiding én lekker kauwmateriaal.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Iedere keer wat aanbieden als je pup bijterig is en wordt, zodat tie leert niet in juliie te bijten maar in kauw materiaal...en bezoek niet door de hurken gaan laten ze de pup maar wat negeren....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

Een pup is heel bijterig. Ik zou inderdaad ook weg lopen of wat in de bek drukken wat wel mag. Dit zul je vaak moeten doen, maar het helpt wel. Geef je pup veel te kauwen zoals runderoren, bullepees enz. Ze hebben een grote kauwbehoefte.

 

Wat betreft de visite waar het bij de paar mensen al mis ging, na 1 keer had je eigenlijk de 2e en alle andere keren zelf al kunnen voorkomen door je bezoek te waarschuwen. Je pup is dan enthousiast, springt enz. Als je bij mijn pup te dicht bij kwam, kon ze ook in je neus happen. Nou dat weet je 1x en er komt geen 2e keer. 

 

Anders je bezoek vragen je pup te negeren. Je leidt je pup dan af met bijv een gevulde kong of een snuffelmat. Mijn hond gaat dan altijd naar het bezoek heen, maar rent ook gelijk weer terug naar wat ik hem gegeven heb aangezien ze weet dat ze verder even geen aandacht krijgt, hooguit even snel een aai en het is goed.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zo herkenbaar, ik liep altijd meteen weg als Freya in haar bijtmodus ging (heb een Golden Retriever).

Net zoals Lola hierboven al vermeld heeft, met bezoek is het makkelijk te voorkomen, het bezoek gaat je pup begroeten en zij wordt er dolenthousiast van, met het bijten tot gevolg.  Ik gaf freya dan altijd haar kong puppy gevuld met wat lekkers, daar sleurde ze dan ook mee rond als die leeg was, er zijn genoeg dingen op de markt om je pupje wat te bijten te geven en zelf steeds resoluut opstaan en weglopen als het te erg wordt.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^