Wat doen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Mijn honden reageren niet op uitvallende honden. Ik vergroot de afstand en mijn honden negeren het gedrag van de andere hond. Het probleem begint als mensen hun "sociale" hond los hebben en die naar mijn aangelijnde honden komt. Vaös kan dan echt serieus erop willen klappen. Ik probeer de hond op afstand te houden en desnoods til ik Vaös op als hij niet gekorfd loopt. Ik gebruik mijn voeten om de hond op afstand te houden. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva reageert gelukkig niet op honden die naar haar uitvallen. Ze kan dan wel heel verbaasd en zelfs beledigd kijken; ‘vind jij mij niet leuk? Maar ik doe helemaal niets???’

 

Ze kan wel trekken naar een andere hond toe, ze wil kennismaken met alles en iedereen, ik vind dat geen uitvallen. Ik probeer haar af te leiden, dat lukt als we nog niet te ver weg zijn, anders kort houden en verder lopen. Dan maar even mee trekken, je kunt niet naar elke hond toe. Soms laten andere mensen hun hond dichtbij komen, pech voor mij, dan mag ze even snuffelen en moet ik oppassen met de lijn. 

Zelf uitvallen doet ze zelden. Laatst een keer naar een pitbull achtige die werkelijk niets deed, baasje liep nog voor ons om, hond liep braaf met haar mee. En Ziva schiet er opeens blaffend en grommend op af, ik weet werkelijk de reden niet. Heb haar bij me gepakt en streng toegesproken, dat doen we dus niet. 3 seconden later was het alweer oké en konden we zonder problemen verder.

 

En vanochtend nog, er stond een hondje voor onze voortuin net toen wij naar buiten stapte. Ziva schrok er van en mag dat hondje ook niet echt, dat hondje pest Ziva altijd, ja echt. Dus Ziva begon te blaffen en wilde wegjagen, lukte niet want ze zat aan de lijn, gelukkig ging dat hondje snel weg. Maar toen heb ik Ziva ook bij me gehouden en gezegd dat dat niet hoort, meer doe ik niet want ze valt dus vrijwel nooit uit.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Aangezien Jenna geen andere honden mag loop ik altijd al wandelend te anticiperen. Als ik een stel met een paar hondjes zie zitten maak ik afstand of als dat niet kan keer ik liever om.

Zou ik te laat zijn zoals in een bocht oid waar je geen overzicht hebt. Houd ik haar kort naast me en zeg dan vrolijk zoiets als: alles goed, doorlopen maar. Riem in twee handen zodat ze niet voor me langs kan schieten naar de andere hond.

Nu bof ik dat ik ergens woon waar een hondenhoudbewijs plicht is, en de meeste mensen hun hond gewoon bij zich houden en verstandig reageren.

We hebben hier ook geen speciale losloopgebieden, en tussen 1 april en 15 juni overal lijnplicht. Ook buiten die tijd moet je er goed op toezien dat je hond niet door de bossen rent en wilde dieren lastig valt, ook mag je hond niet andere honden lastig vallen. 

Dat loopt dus al een stuk rustiger.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^