Visite - hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annemarieannemarie

Hi,

wij hebben een Jack Russel - teckel hondje overgenomen toen hij ongeveer 10 jaar was. Ondertussen wordt hij bijna 14 en besef ik me steeds meer dat ik zijn gedrag als we visite hebben eerder aan had moeten pakken.

Hij ligt s avonds graag onder een dekentje en daar is het op dag 1 misgegaan. Ik had visite wat hij helemaal prima vond. Maar had niet gezien dat hij onder dat dekentje lag, toen ik dat weg wilde halen werd hij woest (hij lag daar te slapen).

daarna is het raak bij elke visite die langs komt. Hij heeft geen rust. Blaft veel richting de visite maar ook in het algemeen. En wilt continu aandacht. Door deze reactie komt er nauwelijks nog visite bij ons.

als de visite dan weer weg is, is hij weer de rust zelve en ligt hij weer heerlijk in z’n mand of op de bank. Zolang we samen zijn is er dus niks aan de hand. 
en als ik hem mee neem op visite bij anderen is dit ook geen probleem. Dan loopt hij even rond (logisch) maar vindt daarna de rust in z’n mand of ergens anders.

ik zou hem dat ook zo gunnen als er bij ons thuis iemand langs komt. en mezelf ook????

hebben jullie tips hoe ik dit kan doorbreken? Want hij is zo lief en rustig normaal dus zou dat toch ook kunnen zijn als er visite is.

 

honden page profiel annemarieannemarie

Zie dat mijn smiley is veranderd in ??? 
dus sorry voor de rare zin

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Misschien  niet de oplossing, maar als de visite vooraf aangeeft dat ze komen, is het dan mogelijk de hond, voor de visite binnenkomt,  met  het mandje, dekentje, stoel, of waar hij normaal ligt even in een andere kamer zetten, desnoods met een hekje in de deuropening zodat hij jullie ziet en hoort?

Je kan dit al aanleren  , oefenen, zonder dat er visite komt 

Of accepteert je hond dit niet? 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Ik zou de hond ook met een (veilige) kluif in een andere kamer leggen. Is er een optie om de keuken bijvoorbeeld af te zetten met een hekje? 

Voordat het bezoek er is even lekker een wandeling met hem maken zodat hij voldaan en moe is en dan hoop ik dat hij wel zijn rust kan pakken in een andere kamer. 

honden page profiel annemarieannemarie

Bedankt voor de tips. Tot op heden heb ik dat eigenlijk nog niet geprobeerd. Vooral omdat ik eigenlijk dacht dat hij dan nog bozer zou worden omdat hij juist aandacht wilt. Maar misschien is het juist wel wat hij nodig heeft, plekje voor zichzelf.

ik ga het in ieder geval proberen! En als er nog andere tips zijn hoor ik het graag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hebt een hondje die bepaalt, lief is maar als er bezoek komt het bepaalt, mooi even in een andere ruimte zetten als je bezoek hebt....en als het bezoek er is, kan je hem...vrijlaten..en kijken hoe die zich gedraagtsmile

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Een van mijn honden heeft ook vervelend gedrag naar mijn visite, hierom gaan beide honden naar boven als er visite komt, dit is wel zo rustig voor allemaal.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik weet niet hoor, het is niet dat een hond ineens de baas wil zijn, ik denk eerder dat het hondje het heel spannend vind en eng..

Volgende forumvraag: zomaar van zich af plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^