's avonds agressief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik ben het hiermee eens. Je wilt dat ze een roedel vormen. Ik weet dat mensen hier allergisch zijn voor CM maar ik denk dat hij hier wel goede punten voor heeft.
"

Even opzoeken wat een roedel eigenlijk is.

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik ben het hiermee eens. Je wilt dat ze een roedel vormen. Ik weet dat mensen hier allergisch zijn voor CM maar ik denk dat hij hier wel goede punten voor heeft.
Gezamenlijk op een gestructureerde wandeltocht gaan. dus samen geconcentreerd lopen (dus niet lang leve de lol, snuffelen vrij lopen etc.). Voer geven aan de gene die zich het beste gedraagt eerst etc. even geen speeltjes en dergelijke in huis (als je die al had losliggen). ik denk inderdaad ook dat er wat jaloezie claimerig gedrag is en dat je dit inderdaad niet moet tolereren. en kijken of hij wellicht kleine signalen geeft met zijn oren, houding ogen die je meteen kunt corrigeren met een NEE! ofzo "

 

Een roedel heb ik niet, ze moeten met elkaar leven, meer niet. 

Er zijn zeker signalen, merendeel zie en herken ik wel. Alleen zijn soms de signalen er niet  (zoals toen ik op het toilet zat en hij gewoon kwam aanvallen.)  Al is de trigger daar dan wel dat R in de badkamer was.  Dus wederom een te voorkomen iets (maar achteraf is het meeste nu eenmaal te voorkomen  ;) )

 

Veel zal ook gewoon zijn karakter zijn en dat valt helaas niet zo makkelijk om te buigen.  Nu ja, nog een jaar of 10 en dan zal hij enige hond zijn hoogstwaarschijnlijk  :D  Nog 10 jaar alert rondlopen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  
Een roedel heb ik niet, ze moeten met elkaar leven, meer niet. 
Er zijn zeker signalen, merendeel zie en herken ik wel. Alleen zijn soms de signalen er niet  (zoals toen ik op het toilet zat en hij gewoon kwam aanvallen.)  Al is de trigger daar dan wel dat R in de badkamer was.  Dus wederom een te voorkomen iets (maar achteraf is het meeste nu eenmaal te voorkomen  ;-) )
 
Veel zal ook gewoon zijn karakter zijn en dat valt helaas niet zo makkelijk om te buigen.  Nu ja, nog een jaar of 10 en dan zal hij enige hond zijn hoogstwaarschijnlijk  :-D  Nog 10 jaar alert rondlopen. "

Haha, zo kan je het ook zien, nog 10 jaar alert zijn en proberen voorkomen. hp-wink

Want ik van mijn hond geleerd heb (maar da's dus een geheel persoonlijke ervaring): claimgedrag wordt erger als je het gedoogd, dan gaat ze zich gedragen als een echte terrorist. Voor je 't weet krijg je het claimen van mensen, claimen van ruimtes, claimen van objecten, enz. Bij haar was het nodig (en werkte het) om meteen duidelijk te maken dat claimgedrag binnen ons gezin een no-go was. Voorkomen, naar plaatsen sturen, waren voor ons niet meer dan lapmiddelen of tools, wij moesten echt doordringen tot de kern van het probleem. 

Haar karakter is nog steeds bazig en controlerend (en dat mag, want dat heeft ook goeie kanten), maar ze weet nu dat binnen ons leefkader er niet geclaimd wordt. Het huis is van iedereen, waar ieder vrij kan lopen en liggen waar ie wenst. Dat brengt veel rust, niemand moet op eieren lopen of ogen in zijn rug hebben.  

 

Dus je vind vast wel een manier die voor jullie werkt, en die bij jullie past en waar ieder zich goed bij voelt. hp-thumbsup

honden page profiel DagmarDagmar

Eigenaardig hoe snel gedrag er in sluipt. Het was goed het eens op te schrijven. 

Het is verder een heel aangename hond, dus 'af en toe eens vervelend zijn' wordt dan al gauw gebagatelliseerd.  Nu ik er meer op let, zie ik wel dat hij eigenlijk constant in mijn buurt is.  Dus ik zal hem voortaan eens wat meer wegsturen. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Eigenaardig hoe snel gedrag er in sluipt. Het was goed het eens op te schrijven. 
Het is verder een heel aangename hond, dus 'af en toe eens vervelend zijn' wordt dan al gauw gebagatelliseerd.  Nu ik er meer op let, zie ik wel dat hij eigenlijk constant in mijn buurt is.  Dus ik zal hem voortaan eens wat meer wegsturen.  "

Kijk....das mooi.

Zonder tussenkomst van wie dan ook en alleen een 'andere blik en wat vragen' van wat forummers laat je opeens zien wat er 'echt gebeurd' hp-shiny

 

Je hebt helemaal gelijk hoor, vaak sluipen gewoontes er in...en helemaal met jonge honden die nog volop aan het ontwikkelen zijn qua gedrag (en lijf) zie je soms pas na een tijdje dat je misschien toch iets eerder links of rechts af had moeten slaan.

 

Maar hé, je weet voor nu weer even dat meneertje een kop op zijn lijf heeft zitten....en dat hij je dus prima heeft opgevoed om mee te drentelen in de richting waarin hij zijn kop had gezet.

 

Dus nu zaak om jou 'kop' er voor te zetten en alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen....maar ik twijfel er niet aan dat dat heel goed gaat lukken hp-wink

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Eigenaardig hoe snel gedrag er in sluipt. Het was goed het eens op te schrijven. 
Het is verder een heel aangename hond, dus 'af en toe eens vervelend zijn' wordt dan al gauw gebagatelliseerd.  Nu ik er meer op let, zie ik wel dat hij eigenlijk constant in mijn buurt is.  Dus ik zal hem voortaan eens wat meer wegsturen.  "

hp-thumbsup

Ja, tuurlijk is het ook een heel aangename hond. Ze zijn niet alleen maar vervelend, hahaha. hp-shiny

Kleine kantjes, moeilijke trekjes, maar ook een karrevracht aan geweldige eigenschappen.

't Zijn vaak de honden die ons het meest uitdagen en waar we het meest ons hoofd over breken, die het diepst in ons hart kruipen hp-heart

Succes!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Kan het ook zijn dat er door de corona-lockdown er veranderingen zijn geweest die tot spanningen kunnen leiden? Meer thuis, of andere veranderingen?

Donker is bij mijn intussen slechtziende hond ook vaker spannend dan licht. Ik denk dat slechtziend + donker = meer problemen. Of andere zintuigen nemen het voortouw, dat zou ook nog kunnen.

honden page profiel DagmarDagmar

Nee, corona heeft voor mij niet zoveel veranderd. Hij is ook al langer zo, al was het vroeger meer tussen hem en Piiri, terwijl het nu tussen de heren is. 

Ook absoluut niet constant hoor, ze zijn nu al de ganse ochtend samen aan het rennen en spelen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Even updaten, de laatste paar dagen geen gevechten meer en de spanningen die er wel waren, heb ik kunnen afkappen.

1 keer buiten en 2 keer binnen dat hij begon te bevriezen. Binnen telkens 's avonds, in de zetel liggen, Runar staat recht en gaat gaan drinken en dan begint het.   Op die moment begint Treskor te bevriezen en signalen te geven de moment dat Runar terug naar de zetel wil komen.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

En als je Treskor een andere plek geeft 's avonds? Een eigen rustige plek?

 

Weet niet of Runar langs Treskor loopt?

Treskor moet gewoon leren, dat hij weliswaar een herder is, maar de boel niet hoeft te regelen.

Runar mag gewoon even drinken en terug naar zijn plek gaan.

 

Ze krijgen volgens mij genoeg aandacht, dus even een aparte plek, totdat hij begrijpt, dat niet hij, maar jij de regels bepaalt.

Je kan hem dan wel een kluif geven als je hem apart doet, zodat het niet een straf lijkt.

honden page profiel DagmarDagmar

Ze hebben elk hun redelijke vaste plaats 's avonds.

Ruun ligt naast me in de zetel, Treskor aan de andere kant maar na 5 minuten gaat die altijd op de grond liggen (ofwel voor de ventilator ofwel onder de tafel) en Piiri is een teef, die ligt waar ze wil  :p  Meestal ligt zij in een zetel apart.

 

Runar moet niet langs Treskor gaan, maar als hij rechtstond, zag je al aan Treskor dat hij nerveus begon te worden. Hij beheerste zich wel dus dat op zich was wel ok. Het was ook ok dat ik hem aanmaande te blijven waar hij was en dat ik Runar terug naar de zetel liep (want die ontweek het gedrag en zag de aankomende bui ook al hangen).

Van zodra Ruun terug in de zetel lag, was alles weer ok.  Hij liet zich dus wel prima begeleiden en beheerste zich (een verontwaardigde grom kwam er natuurlijk wel uit ;) )

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Visite - hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^