Epileptische aanvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HenriëtHenriët

Hallo,

Wij hebben een Samojeed teefje van 4 jaar. Ze schudt al zo lang we haar hebben (nu een jaar 0f 3) af en toe met haar kop. ik denk ongeveer eens per 2 weken. We hebben haar oren weleens nagekeken maar verder geen actie ondernomen omdat er geen andere symptomen waren. Nu kreeg ze twee maanden geleden 3 epileptische aanvallen binnen 24 uur. Er is bloedonderzoek gedaan maar daar is niets uitgekomen. Sinds die tijd krijgt ze fenobarbital, met als doel om na een maand of 2 af te bouwen in de hoop dat ze weer zonder kon. Dit werkte eerst wel maar onze hond had een stuk minder conditie en was gewoon 'anders'. Het verschilde ook een beetje per dag. We konden er niet echt een lijn in ontdekken.We wisten ook niet of dit door de medicijnen kwam of als gevolg van de aanvallen. Nu kreeg ze afgelopen weekend weer een aanval en ze lijkt nu achteruit te gaan. Ze schudt veel met haar kop en wrijft soms met de poten er overheen. Daarnaast lijkt haar conditie ook verder achteruit te gaan. Wat me ook opvalt is dat haar neus natter is dan vroeger (ik weet niet of dit er ook iets mee te maken kan hebben). We gaan vanzelfsprekend verder onderzoek laten doen maar ik vroeg me af of iemand dit misschien herkent en kan adviseren. Er zijn veel verschillende onderzoeken die gedaan kunnen worden en volgens de dierenarts is het met epilepsie vaak lastig om de oorzaak te vinden. Alvast bedankt voor jullie reacties!

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Klopt, wat de dierenarts zegt. 

Heel vaak is er geen oorzaak wat epileptische aanvallen kan veroorzaken. 

 

Ik heb een australian shepherd van 9 jaar, wij vechten al ongeveer 4 jaar met haar tegen de epilepsie.

 

Bij haar zijn er geen oorzaken gevonden, en ik ben er dan ook achter gekomen dat Kaylin primaire epilepsie heeft ( helaas is zij niet de enigste in haar lijn, zijn er naast haar nog zeker 5 bekend ) 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hallo,
Wij hebben een Samojeed teefje van 4 jaar. Ze schudt al zo lang we haar hebben (nu een jaar 0f 3) af en toe met haar kop. ik denk ongeveer eens per 2 weken. We hebben haar oren weleens nagekeken maar verder geen actie ondernomen omdat er geen andere symptomen waren. Nu kreeg ze twee maanden geleden 3 epileptische aanvallen binnen 24 uur. Er is bloedonderzoek gedaan maar daar is niets uitgekomen. Sinds die tijd krijgt ze fenobarbital, met als doel om na een maand of 2 af te bouwen in de hoop dat ze weer zonder kon. Dit werkte eerst wel maar onze hond had een stuk minder conditie en was gewoon 'anders'. Het verschilde ook een beetje per dag. We konden er niet echt een lijn in ontdekken.We wisten ook niet of dit door de medicijnen kwam of als gevolg van de aanvallen. Nu kreeg ze afgelopen weekend weer een aanval en ze lijkt nu achteruit te gaan. Ze schudt veel met haar kop en wrijft soms met de poten er overheen. Daarnaast lijkt haar conditie ook verder achteruit te gaan. Wat me ook opvalt is dat haar neus natter is dan vroeger (ik weet niet of dit er ook iets mee te maken kan hebben). We gaan vanzelfsprekend verder onderzoek laten doen maar ik vroeg me af of iemand dit misschien herkent en kan adviseren. Er zijn veel verschillende onderzoeken die gedaan kunnen worden en volgens de dierenarts is het met epilepsie vaak lastig om de oorzaak te vinden. Alvast bedankt voor jullie reacties! "

Is het wel zeker epilepsie? Ik heb maanden gezocht naar de oorzaak vd oorontstekingen van mijn hond. Hele toestand (lees hier mijn ervaringen  https://www.hondenpage.com/hondenforum/224396/onrust-in-de-avond.php

  ) . Bleek met CT scan te zien dat zijn hele linker middenoor met ontstekingen te zitten. Veel nasty bijwerkingen, ook neurologische, van gekregen. Maar lees even terug. Mogelijk herken je iets  

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn hond had ruim een jaar geleden ook (hoogstwaarschijnlijk) epileptische aanvallen. Uit uitgebreid bloedonderzoek bleek o.a. dat hij een trage schildklierfunctie had en een enorm hoog cholesterol.

Sinds hij behandeld wordt voor zijn schildklier heeft hij geen aanvallen meer gehad, is het cholesterol normaal en is hij herboren.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hoe is het nu?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat de oorzaak ook is, door de aanvallen krijgen ze hoofdpijn.

 

Je kunt een mri laten maken om te kijken of er in de hersenen iets mis is. Afhankelijk van het gewicht van je hond kost dat rond de 1000 euro.

 

Ik heb t bij mijn hond met epilepsie laten doen omdat ik zeker wilde weten dat hij geen tumor had. Hij krijgt Pexion en doet t daar goed op. Af en toe een lichte aanval maar nooit meer zo als in t begin.

 

Sterkte hoor, het is heel naar om mee te maken.

honden page profiel HenriëtHenriët

Bedankt voor alle reacties! Ik heb vanochtend voor de zekerheid haar oren nog laten nakijken maar die waren helemaal schoon. De dierenarts maakt zich zorgen over haar gedrag en conditie (en wij natuurlijk ook) dus we worden doorverwezen naar een neuroloog.  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor alle reacties! Ik heb vanochtend voor de zekerheid haar oren nog laten nakijken maar die waren helemaal schoon. De dierenarts maakt zich zorgen over haar gedrag en conditie (en wij natuurlijk ook) dus we worden doorverwezen naar een neuroloog.   "

Dat lijkt me verstandig. Sterkte hoor.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^