Tuin aanpakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hi iedereen. Wij hebben een tuin met 2 stukken gras. Toen we onze hond kwam, ontdekte hij al snel dat graven wel heel erg leuk is.. Zo kwam er dus al snel meerdere gaten in het gazon. Daarnaast heeft hij in zijn (begin) puppytijd veel in de tuin geplast. Wat natuurlijk helemaal niet erg is en juist goed (hij deed het immers al snel niet meer binnen), maar ook daardoor is het gazon er slecht geworden. Voor het graven hadden we de 'oplossing' om een hoekje af te zetten waar hij wél mag graven. Echter had dit ook niet veel zin. Hij groef hier alleen als we erbij waren of keken. Zodra hij merkte dat we niet op hem letten, groef hij ook weer op andere plekken. Ook ging hij in het graafhoekje onder het hekje door graven. Een zandbak was geen optie voor ons omdat hij dan ook al het zand uit de zandbak zou graven en dat kun je niet makkelijk terug vegen.

 

Vorige week merkte we dat hij al een poosje niet meer had gegraven en hoopten eigenlijk ook dat hij er een beetje vanaf was gestapt. De hekjes voor zijn graafhoekje hadden dus niet zo veel zin, dus die hebben we maar weggehaald. We probeerden de graafplekken te herstellen met herstelgazon. Het heeft echter even de tijd nodig om te groeien en de hond kwam toch telkens op die plekken. En ja hoor, sinds een paar dagen heeft het graven ook weer opnieuw uitgevonden. Resultaat: de plekken waar hij groef, kunnen niet herstellen en hij heeft ook weer nieuwe gaten gegraven. 

 

We hebben er over nagedacht om te betegelen. Echter willen we dit toch niet doen. Ten eerste is het weer een flinke kostenpost en ten tweede vinden we gras ook heel fijn en mooi, de hond vind het ook fijn om er gewoon lekker op te liggen. Maar het gazon ziet er momenteel dusdanig slecht uit, dat ik het idee krijg om het gehele gras te vervangen, wellicht met matten zodat het er vrij snel ligt. Nu wil ik jullie vragen of we dit het beste kunnen aanpakken ivm  met de hond. Hoe zorgen we ervoor dat hij niet dan weer opnieuw begint met graven, ed?

 

Ik kan toch niet de enige zijn met een hond die de tuin vernielt, haha ?  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Toch een stuk voor de hond toelaten, honden vinden dat geweldig en als je in de tuin bent kan je corrigeren, op en gegeven moment weet de hond daar mag het.....ik heb geen honden die graven, heb wel een zwembad , hahahaha.....blijf er voorlopig bij als  de hond in de tuin is.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

421759.jpg

 

Misschien dan toch het graafplekje weer instellen? En hem niet alleen in de tuin laten?

Betegelen zou ik zelf niet doen, er is al te weinig groen.

Wij hebben dus ook geen "gazon" maar eerder een onkruidveld haha. Toch nu alles met boterbloemetjes, en madeliefjes, en vele (on)kruiden volstaat, heeft dat een heel eigen charme en ook fijn voor de insecten.

 

459904.jpg

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik heb ervaring met verschillende jachthonden die heel graag graven. Die ik nu heb en degene die ondertussen overleden zijn.

Die van mij deden het als ik niet op tijd ging wandelen met hun. Zeker 2 uur aan een stuk. Ze moesten echt moe gemaakt worden.

Hield ik me mooi aan dat wandelen, dan dacht geen hond aan graven.

Ze doen het voornamelijk uit verveling.

 

Tip: in elk gat wat hondenpoep gooien en terug aarde erover.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik kan toch niet de enige zijn met een hond die de tuin vernielt, haha ?  

Haha, nee, bijlange niet! hp-shiny

Wij zien het zo: de tuin is daar voor ieders plezier, dus ook voor dat van de honden. We hebben een compromis gesloten: alles op de grond is van hen, alles wat hoger dan een halve meter van de grond staat, is van ons. En dus hebben we hier planten en bloemen in hoge bakken, groen tegen de tuinmuur, enz. 

En aan de achterkant van het huis is een betegeld terras, kan ieder zitten en liggen en van de zon genieten zoals ie wil. hp-smile

honden page profiel DanielleDanielle

Ik wil uiteraard best opnieuw een stuk afzetten voor hem om te graven, maar alleen als daar een goede oplossing voor is. Een hekje werkt dus niet omdat hij daar onder door graaft en een zandbak is ook geen optie. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik heb mijn tuin juist toendertijd met graszaad bewerkt voor mijn hond. Mijn grasveldje ziet er ook niet uit, maar mijn honden vinden het heerlijk. Gaten graven, daar let ik wel een beetje op dat ze dat niet doen. Maar voor de rest heb ik het opgegeven en is de tuin een leefgebied voor mn tuig. wink

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je kunt een stukje betegelen met een zandbak in t midden. Dan kun je t na het graven terug vegen.

 

Een hond houdt van graven, zonder toezicht zal hij dat doen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ben echt best wel streng als ik sommige mensen hier voorbij zie komen. Ik heb een deel betegeld in de tuin en daarbij 2 grote borders vol met bloemen en planten. De honden mogen overal komen, behalve in de borders.

 

Dus elke keer als de honden ook maar een poot in de border zetten. Werd er gecorrigeerd door middel van een stemcorrectie. Dit was een week nodig, nu kan de favoriete bal in de tuin liggen of iemand geeft ze toestemming om hem te pakken zetten ze geen stap in de borders.

 

Graven en ontlasten mag op de wandeling (: de tuin is onderdeel van het huis dat ik graag netjes houd zodat ik er ook van kan genieten (: gaten gooi ik overigens wel dicht zodat niemand zich er in verstapt en ontlasting en dergelijke ruimen we natuurlijk netjes op (:

 

Dus wil je dat je hond niet meer graaft in de tuin is het er boven op zitten ,niet alleen in de tuin laten.

Volgende forumvraag: Wanneer de bench weg doen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^