Stilstaand water

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephSteph

Onze hond heeft net een tijdje rondgerend in een grote plas, niet teveel gedronken, maar wel met de bek open gerend (ze jaagt op de spetters die ze maakt). Maar nu maak ik me toch een beetje zorgen, omdat het zo warm geweest is. Wat denken jullie? Ik houd het in de gaten uiteraard, maar ik moet morgen wel werken!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Stilstaand water, altijd oppassen, kijk naar het water als het goed helder is is het goed, maar de hitte van de laatste dagen doet stilstaand water geen goed...stromend water is veilig voor je hond...je niet gelijk grote zorgen maken, rook het water fris ? 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ah niet gelijk zo'n zorgen om maken hoor hp-thumbsup Ze kunnen wel wat hebben.
Uiteraard als je keuze hebt is (wat Willemijn ook zegt) stromend water beter/veiliger.

honden page profiel StephSteph

" Stilstaand water, altijd oppassen, kijk naar het water als het goed helder is is het goed, maar de hitte van de laatste dagen doet stilstaand water geen goed...stromend water is veilig voor je hond...je niet gelijk grote zorgen maken, rook het water fris ?  "

Het water was niet helder, maar dat komt ook omdat het op een heel licht zanderig terein was. Er zat geen nare geur aan. Maar beter inderdaad niet meer. Lastig is dat ze niet goed met andere honden kan en bijna overal hier in de buurt zijn er andere honden bij waterplekken.

honden page profiel StephSteph

" Ah niet gelijk zo'n zorgen om maken hoor  Ze kunnen wel wat hebben.Uiteraard als je keuze hebt is (wat Willemijn ook zegt) stromend water beter/veiliger. "

Dankjewel, laat me iets beter voelen. Haha.. ze heeft niet echt gedronken, maar zal wel wat binnengekregen hebben. Ze is een gezond hondje van 2,5 dus inderdaad kan ze hopelijk wel wat hebben! 

Les geleerdembarassed

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Dankjewel, laat me iets beter voelen. Haha.. ze heeft niet echt gedronken, maar zal wel wat binnengekregen hebben. Ze is een gezond hondje van 2,5 dus inderdaad kan ze hopelijk wel wat hebben! 
Les geleerd "

Haha zal nog wel vaker gebeuren hoor! Mijne is nu 3 en sprong laatst nog in een super ranzige sloot hp-frustyEn helaas drinkt hij er ook van.. Dus vanaf nu is hij daar aan de lijn tot we bij het schone water zijn hp-angel. Maar ook in het bos weet hij de plekjes te vinden hoor, dan rent hij er vandoor.. en dat water is ook vast niet altijd even schoon (is voor wild) hp-wink

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Steph, kan je hond met een hond, je kan dan met die hond naar een watertje gaan waar die lekker kan ravotten.....

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Geeft niet, mijn hond zit ook vaak in van die poeltjes. Blauwalg of rottend water zie/ruik je wel. Hij is er nog nooit ziek van geweest. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Geeft niet, mijn hond zit ook vaak in van die poeltjes. Blauwalg of rottend water zie/ruik je wel. Hij is er nog nooit ziek van geweest.  "

Dat is een goed punt die ik ben vergeten te melden. Mijne is er ook nog nooit ziek van geweest.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Toch is het niet ongevaarlijk en als het kan kun je het beter mijden inderdaad.

Lang niet alle algen en bacteriën kun je zien in water, maar in stilstaand water.....en meerdere dagen met goed warm weer.....dat zijn poelen van narigheid.

Mijn hond , toch geen kleintje of teer popje, is laatst wel aan de diarree geweest na drinken van 'verdacht 'water.

En ik heb haar altijd aan de lijn als we lopen langs sloten nu. Staat veel te weinig water in, ligt naast landbouwgebied dus kan ook restanten kunstmest, landbouwgif of andere enge zooi bevatten wat niet wegstroomt. En wat geconcentreerder wordt door verdampen van water.

No way dat mijn hond daar een poot in mag zetten.

honden page profiel StephSteph

Nou we leven allemaal gelukkig nog. Geen diarree of andere dignen gemerkt. Maar in de toekomst gaan we gewoon lekker naar stromend water! Thanks allemaalsmile

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

En is je hond geënt tegen de Ziekte van Weil?

Volgende forumvraag: Oorontsteking na plukken van oren.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^