Spijsverteringsproblemen voeding + snacks

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Mijn hond kreeg gedurende een jaar KVV van Wolfs Menu als voeding. Nu afgelopen maand heeft hij elke ochtend moeten overgeven en had hij heel veel last van zijn maag. Dit was al vaker voorgevallen, maar dan slechts altijd 1 dagje en dan was hij weer beter. Nu bleef het maar aanslepen dus zijn we naar de dierenarts gegaan (4x al). De dierenarts heeft ons aangeraden hem makkelijk verteerbaar voedsel te geven en u krijgt hij dus brokken van Hills id en blikvoer van Royal Canin sensitivity control. Hij eet wel, maar vrij weinig (max 100g brokken per dag en dan 1/4de blik erbij, hij is een Boston terrier van 1.5j en weegt net geen 10kg).

Ook mag ik hem nu niks meer van snoepen geven. Maar nu vraag ik me wel af of dat nu zo kwaad zou kunnen? Zijn voeding bestaat uit kip dus moest ik hem een snoep geven die 100% kip is zou hij hier toch niet op mogen reageren? Hij kreeg deze snoepen al meer dan een jaar en nu ineens mag hij niks meer eten van wat hij gewoon is om te krijgen. Hij zit dan vaak ook te janken om iets lekkers te krijgen want de brokken vindt hij maar niks... Ik vind het een beetje zielig voor hem en ook zonde want ik had net een nieuwe lading snacks voor hem gekocht. Daarbij was ik regelmatig bezig met hem te trainen, maar zonder snoep gaat dat nogal moeilijk.

Ik vraag me ook af of de problemen nu echt aan zijn vorige voeding lag of niet want hij is hier een jaar lang wel goed mee geweest. Iemand ervaring met overgevoelige hondenmaagjes? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Overgevoelige magen heb ik geen ervaring mee. Maar ik zou zeggen luister even naar je dierenarts. Elke keer dat je hond iets eet, zet je zijn spijsvertering aan het werk. En die moet juist even tot rust komen (waarom anders makkelijk verteerbare brokken?).

Dus ik zou hem inderdaad even zo min mogelijk extra’s geven.

 

Bij het trainen kun je de Hills brokjes gebruiken. Dan krijgt hij daar meteen wat meer van binnen. Vaak vinden honden het opeens een stuk lekkerder als zulke brokjes als beloning worden gebruikt. Of je kunt een speeltje gebruiken als beloning bij het trainen, dan krijgt hij helemaal niets binnen.

 

Eerst er achter komen wat er aan de hand is, dan wel de boel rustig krijgen. Daarna kun je weer extra dingen toe gaan voegen.

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Brokjes geven als beloning hebben we al vaak geprobeerd haha. Dan doen we lekker enthousiast van oh flinke jongen hier lekkere snoep. Hij neemt dan blij de brok aan en dan is het "bleh" tong uit en brok eruit xD. Met speelgoedje is een goed idee daar is hij wel altijd dol op. 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Als hij braakte in de ochtend, op welk moment was dit dan? Voor of na het eten? En hoe zag het er uit?

 

Het gebeurt wel eens dat honden gal overgeven als hun maag te lang leeg is. Dat kun je herkennen aan het moment wanneer er overgegeven wordt (lang na het vorige eetmoment) en aan de kleur; gal overgeefsel is erg gelig.

 

Als dit het probleem is, kun je het waarschijnlijk aanpakken door hem laat op de avond nog iets kleins te geven. Overleg dat wel eerst met je da, die heeft hier waarschijnlijk ook al wel aan gedacht dus ga niet uit jezelf dingen proberen.

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Ja klopt dat was het eerste wat ter sprake kwam. Want hij moest altijd voor het eten overgeven en het was wit en vloeibaar en stonk meestal. Daarom krijgt hij nu elke ochtend omneprazole. Dan was het een week weer beter maar erna begon hij weer heel vaak over te geven en dat was dan heel de dag door, op een bepaalde dag zelfs 8x op 1uur tijd en dan zijn we meteen naar de dierenarts van wacht gegaan (want het was zondagavond). Sindsdien krijgt hij dus die makkelijk te verteren brokken en ook nog altijd omneprazole als maagbeschermer.  

 

Edit: net nog eens het trainen met brokken geprobeerd. Wanneer ik zijn balletje gooi en hij er vrolijk om rent en terug naar mij komt kan ik hem plots wel belonen met een brokje. Zo heeft hij maar liefst 25g brokjes binnen en een leuke speelsessie achter de rug hihi alle twee blij

Volgende forumvraag: Brokken bijna over datum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^