Geef nooit op!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat een verhaal. Wat je zegt over de alternatieve geneeswijzen, ben ik het daar helemaal mee eens. De hond van een vriendin is vanaf dat hij pup was tot aan zijn 6,7de ziek geweest, overgeven, diarree, lusteloosheid, huidaandoeningen, oorontstekingen, anaalklierproblemen, noem het op en hij had het. In al die jaren ging het baasje trouw naar een heleboel verschillende dierenartsen, die het symptoom onderdrukten, een injectie voor dit, een injectie voor dat, hypoallergene voeding, kuurtjes, prednison, ik weet al wat niet meer. Alles maar tijdelijk. Totdat hij terechtkwam bij een heel goede holistisch dierenarts : hij ging over op kvv, kreeg Japanse kruiden, werd ontgift, ontstoord en na de eerste behandeling zagen we hem al vooruitgaan, na de tweede behandeling ging het zo goed, dat we niet wisten hoe we het hadden, hij at weer goed, de aandoeningen gingen een voor een over en na een aantal weken was hij nagenoeg beter. Dierenartsen onderdrukken vaak het symptoom, een holist gaat naar de oorzaak. En deze hond is niet de enige, die in al die jaren beter is gemaakt, maar wij als baasjes supersterk in onze schoenen moeten staan, om de alternatieve weg te kiezen, omdat er vaak lacherig over wordt gedaan en de alternatieve geneeskunde niet serieus genomen wordt. Mijn dag is in elk geval goed en ben zo blij voor jou en je hondenschat. Geef nooit op, dat is precies wat je schrijft. Ik hoop dat je hondenventje nog heel lang, en in goede gezondheid bij je mag zijn. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"Daarnaast zie ik ook echt het probleem van een placebowerking niet, dit kan toch juist ontzettend positief zijn?  "

wat vind je van Donald Trump, vraag ik me af ?

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Wat een ontzettend raar verhaal, wat voor mij vanaf het begin punt al een rare wending neemt.

Dierenarts weet niet meer wat te doen met bloedarmoede.
...*alarmbellen gaan af*

Say again? Een eerstejaars student misschien maar een afgestudeerde dierenarts, al werkend in een praktijk? Die van de hoed en de rand zou moeten weten, hoe houdt die anders zijn praktijk draaiende?  "De hond is ten dode opgeschreven"?


Dat tweede blijkt niet te kloppen anders was de hond nu dus dood, klopte het eerste dan in de eerste plaats wel? 
Vervolgens ga je naar een (wat ik zou noemen) "kwakzalver" en die vind dus een "oplossing" voor een probleem wat er misschien wel niet eens was? Want de allergrootste vraag die in mij opkomt is: hoe incapabel die dierenarts dan wel niet was. De gedachte dat er in de eerste plaats een foute diagnose gesteld is niet zo'n heel gekke, of wel? M.a.w. dit hele stuk roept meer vragen dan duidelijkheid op.

Maak iemand wijs dat ze een product nodig hebben. Als ze je geloven is de koop zo rond! 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Het punt met 'geloven' is dat dit nog wel van toepassing kan zijn op volwassen mensen (placebo), maar niet op honden. Een hond 'gelooft' niet in het een of het ander. Dus als het werkt, werkt het gewoon. 

 

Dan kunnen mensen gaan zeuren over wat zij kwakzalverij vinden, maar gaat dat niet voorbij aan wat hier gebeurd is? De hond van Monique had enorme klachten waar de dierenarts niks meer mee kon. Als ik het zo lees waren er zelfs meerdere dierenartsen die Jess niet meer dachten te kunnen behandelen. Vervolgens gaat ze naar een alternatief iemand en op natuurlijke manier wordt de hond behandeld en knapt vervolgens helemaal op. De feiten zijn dus dat een zieke hond beter werd door een natuurlijke manier van behandelen.

 

Wat is nu het probleem? Kennelijk heeft de alternatieve route gewoon gewerkt. Stop dan met zeuren over 'kwakzalvers' versus dierenartsen, want die 'kwakzalver' heeft gedaan wat de reguliere dierenartsen niet konden oplossen (of zelfs niet aan durfden te beginnen).

 

Er zijn genoeg slechte dierenartsen en genoeg goede alternatieve artsen. En andersom. Ik snap niet waarom sommige mensen zo willen afgeven op niet-reguliere manieren van genezen (bij mensen of dieren). Het gaat erom dat de hond van een hoopje ellende weer een vrolijke hond geworden is. En of je dan voor of tegen alternatief bent maakt niet uit voor het resultaat bij Jess. Blijkbaar heeft de alternatieve geneeskunde in dit geval beter gewerkt dan wat een reguliere dierenarts voor Jess kon betekenen. Dus wees gewoon blij voor het hondje, in plaats van af te geven op de alternatieve dierenarts die voor elkaar heeft gekregen wat regulier niet mogelijk werd geacht.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Toen Luca jaren geleden bijna doodgebeten werd door een pitbullachtige en hij hier op de serretafel geopereerd werd en behandeld, dacht niemand dat hij dit ooit zou overleven. Hij had zoveel bloed verloren, dat het hele huis vol bloed lag en hij kon ook niet meer vervoerd worden. Hij was stervende ! Na maandenlange zorg knapte Luca langzaamaan op en er werd een diagnose gesteld dat zijn rechterachterkant, de aangedane zijde altijd achter zou blijven en de knie van zijn rechterachterpoot op slot zou blijven en niet meer hersteld zou kunnen worden, waarschijnlijk zou er amputatie moeten volgen. Zelfs onder narcose kon de poot niet gebogen worden en we moesten ons er maar op voorbereiden dat herstel niet meer mogelijk was. Ik nam contact op met een erkende homeopate en zij adviseerde een aantal homeopatische middelen, die hij elke dag toegediend moest krijgen. Ik begon in mei met deze middelen en in augustus kwam ik voor een controle weer bij de dierenarts. Hij was hogelijk verbaasd en vroeg me wat er gebeurd was : het slot was van de knie, er werd spierweefsel opgebouwd en de poot was veel krachtiger. Om een lang verhaal kort te houden : Luca herstelde daarna en kon zijn rechterkant weer bijna geheel gebruiken, iets wat de dierenartsen niet konden begrijpen. Ik schat dat had ik geen homeopate ingeschakeld, Luca zijn poot verloren had. 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Dan kunnen mensen gaan zeuren over wat zij kwakzalverij vinden, maar gaat dat niet voorbij aan wat hier gebeurd is? De hond van Monique had enorme klachten waar de dierenarts niks meer mee kon. Als ik het zo lees waren er zelfs meerdere dierenartsen die Jess niet meer dachten te kunnen behandelen. Vervolgens gaat ze naar een dominee en op religieuze manier wordt de hond behandeld en knapt vervolgens helemaal op. De feiten zijn dus dat een zieke hond beter werd door heilig water.
 
Wat is nu het probleem? Kennelijk heeft de heilig water route gewoon gewerkt. Stop dan met zeuren over 'dominees' versus dierenartsen, want die 'dominee' heeft gedaan wat de reguliere dierenartsen niet konden oplossen (of zelfs niet aan durfden te beginnen).
 
Er zijn genoeg slechte dierenartsen en genoeg goede dominees. En andersom. Ik snap niet waarom sommige mensen zo willen afgeven op religieuze manieren van genezen (bij mensen of dieren). Het gaat erom dat de hond van een hoopje ellende weer een vrolijke hond geworden is. En of je dan voor of tegen religie bent maakt niet uit voor het resultaat bij Jess. Blijkbaar heeft heilig water in dit geval beter gewerkt dan wat een reguliere dierenarts voor Jess kon betekenen. Dus wees gewoon blij voor het hondje, in plaats van af te geven op de dominee die voor elkaar heeft gekregen wat regulier niet mogelijk werd geacht. "

 

Ik heb een aantal woorden vanuit je berichtje veranderd naar religieuze zaken. De essentie blijft hetzelfde want onwerkzame onzin is onwerkzame onzin. 

 

Begrijp je nu hoe ver-schrik-ke-lijk ridicuul, naïef en gevaarlijk deze reactie is? 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

" Het punt met 'geloven' is dat dit nog wel van toepassing kan zijn op volwassen mensen (placebo), maar niet op honden. Een hond 'gelooft' niet in het een of het ander. Dus als het werkt, werkt het gewoon. "

Heb je de links niet bekeken of weiger je gewoon om iets wat wetenschappelijk bewezen is te geloven?

 

Nogmaals, ik ben op geen enkele manier voor of tegen "alternatieve geneeswijzen". Maar dat neemt niet weg dat het placebo-effect gewoon een wetenschappelijk bewezen fenomeen is, en dat het werkt, ook bij honden en kinderen die te jong zijn om dat te begrijpen. Ik vind dat juist heel fascinerend. Maar dat zal wel aan mij liggen, ik ben zelf nog al fan van wetenschap. En zoals jij ook zegt, het heeft duidelijk geholpen. Maakt het dan uit of het "bioresonantie" was of het placebo-effect?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Het punt met 'geloven' is dat dit nog wel van toepassing kan zijn op volwassen mensen (placebo), maar niet op honden. Een hond 'gelooft' niet in het een of het ander. Dus als het werkt, werkt het gewoon. 
  "

er moet helemaal niet 'geloven' te worden voor een placebo zijn werk kan doen,  het is een vorm van 'klassieke conditionering"  zoals de pavlov's dog reactie - hieronder anders uitgelegd een van de 'lesgevers' der holistische geneeskunde : 

https://www.youtube.com/watch?v=GEos13Nvhrs

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Maar dat neemt niet weg dat het placebo-effect gewoon een wetenschappelijk bewezen fenomeen is, en dat het werkt, ook bij honden en kinderen die te jong zijn om dat te begrijpen. Ik vind dat juist heel fascinerend. "

placebo effecten werken niet, ze zijn niet meer dan symptoombestrijding de werkelijke oorzaak word niet weggenomen (het is een soort van chemische reactie waarbij "morfine-achtige" worden getriggered) .  Placebo-effecten zijn niet goed te voorspellen, omdat ze van allerlei factoren afhankelijk zijn die met de aandoening zelf niets te maken hebben.

Placebo heeft een zeer kwalijke bijwerkingen - de nocebo.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot op verzoek ts

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Max
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^