Lymfeklierkanker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllenEllen

Hoi iedereen,

Ons Mocca is een 4-jarig teefje, kruising boxer/stafford.
2 weken geleden voelden we een bol links in haar hals, waarna we een afspraak maakten bij de dierenarts.
Positief als we waren, dachten we nog aan een vetbol. De dierenarts vermoedde echter dat het de lymfeklier was die opgezet was en nam een biopt.
Na een week bang afwachten, hebben we maandag helaas toch de diagnose grootcellig lymfoma gekregen.
Vrijdag hebben we een afspraak bij de oncoloog bij Sanimalia, omdat het mogelijks nog te behandelen is met chemo. Wel zou al onmiddellijk de eerste behandeling moeten aanslaan, anders is ’t onbegonnen werk…

Heeft er hier iemand ervaring met chemo bij lymfoma?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat een verdrietig nieuws....is het vandaag de afspraak ? Ik hoop echt dat er nog een vooruitzicht is, en je hond geholpen kan worden, helaas kan ik je niet verder helpen, heb er geen ervaring mee, maar weet zeker dat er wel iemand komt hier die je een antwoord kan geven...heel veel beterschap...

honden page profiel EllenEllen

" Wat een verdrietig nieuws....is het vandaag de afspraak ? Ik hoop echt dat er nog een vooruitzicht is, en je hond geholpen kan worden, helaas kan ik je niet verder helpen, heb er geen ervaring mee, maar weet zeker dat er wel iemand komt hier die je een antwoord kan geven...heel veel beterschap... "

nee, volgende week vrijdag pas, heel die corona-heisa helpt in deze situatie ook niet om aan afspraken bij de oncoloog te geraken.

Hier in België werken deze nog in 'shiften', dus niet alle dierenartsen zijn dagelijks aanwezig.  

 

Ik was hier al wat aan 't lezen en kom wel wat gemengde reacties op de chemo tegen, maar ze is gewoon nog te jong en te 'goed' om het hier zomaar bij te laten.

Dierenarts had haar nog voor de uitslag op prednisolone gezet, daar was ze echt niet goed mee.  De bol is wel aanzienlijk kleiner geworden (van een 3 à 4cm doorsnee naar 1 à 1,5cm doorsnee), maar Mocca werd echt depressief.

We hadden plots een hond in huis die de zetel niet meer uit kwam...  Nu ben ik al 3 dagen aan 't afbouwen, zitten we op een half pilletje, en ze doet 't weer zichtbaar beter.  Weer achter je aan lopen, constant met haar bal voor je komen zwaaien, onze poezen ambeteren, kwispelen, ...  Mocca is weer gewoon Mocca!

 

Volgende forumvraag: Huidprobleem & struvietstenen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^