Slecht eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Zo goed als hij als puppy at, hoe slecht het de afgelopen weken gaat en het gaat steeds slechter met eten. Ik weet niet meer wat te doen. 

 

Situatie: Odin, Grote Zwitserse Sennenhond, intact, 11 maanden oud. 

 

Hij begon toch al wel 1,5 maand geleden steeds langzamer en minder enthousiast te eten, tot aan brokjes weigeren, vlees (kvv) weigeren en gewoon steeds minder tot bijna niets eten. Op de rassen Facebook om raad gevraagd, allerlei groente gekocht, ook hier moet hij niks van hebben. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik gaf eerst FarmFood brokken, ter afwisseling Kivo brokken gepakt, maar ook daar geen verschil in. Het duurt en duurt maar en wordt steeds erger. Hij is nog niet echt vermagerd en is gewoon vrolijk en alert. Dus daar niks mis mee. Het is nu wel tijd voor loopse teven, dus dat kan meespelen, maar het duurt nu al zo lang... Ergens ben ik ook bang dat er iets in zijn maag zit en hij daarom niet meer eet, maar dat kan ook weer doemdenken zijn... 

honden page profiel maxmax

honden foto van max

is er een loops teefje in de buurt? ken honden die ook hun eetlust hierdoor verloren.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Pakt hij wel koekjes en botjes etc aan? Is zijn ontlasting regelmatig en goed? Goed gebit? Zo ja dan hoef je je denk ik al minder zorgen te maken. 

Krijgt hij veel botjes en snacks? Als hij weinig eet en toch niet afvalt zou je denken dat hij toch ergens voedingsstoffen vandaan haalt...

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Je kan in ieder geval altijd even overleggen met de DA, zeker als je daar twijfels over hebt.

Verder helaas nog geen advies van mijn zijde. Misschien kun je terug naar de brokken die je in het begin hebt gegeven (bijvoorbeeld als puppy-brok, maar dan de volwassen variant daarop)?

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Je ziet het vaker hoor, dat intacte reuen stoppen met eten als er een loops teefje in de buurt is.

 

Heb je al iets gevonden waar hij echt een moord voor doet? Bijvoorbeeld een bepaalde hondenworst of iets? Dat is waarschijnlijk dan van mindere kwaliteit dan wat je nu voert maar dan krijgt hij in elk geval iets binnen. 

 

Je schrijft dat hij nog wel vrolijk en alert is, wellicht een idee om te kijken of je zijn eten kan geven in een spel vorm? 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Wauw, snelle reactiwa. 

 

Een loopse teef kan. Maar hij begon langzaam minder te eten, en dat vind ik zo gek. 

 

Koekjes en botjes moet hij ook niet echt hebben. 

 

Hij staat al sinds 5 a 6 maanden op FarmFood, omdat krokante brok resulteerde in diarree, dus daar naar terug gaan is geen optie... Ookal weet ik dat hij krokant wel iets lekkerder vind. 

 

Zijn gebit, ontlasting etc. is wel gewoon goed. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn ouders wonen afgelegen, dus veel loopse teven zal hun reu niet geroken hebben (ze wandelen ook alleen in de buurt van hun huis, waar niet veel andere honden lopen), maar alsnog at hij voordat hij geholpen was maar nét genoeg. Hij stond érg schraal, maar bleef wel op een bepaald punt hangen. Pas nu hij geholpen is gedraagt hij zich hoe een labrador betaamd, en heeft een antischrokbak omdat hij anders vaak moest overgeven door het te snel schrokken. Ipv hem aan laten komen, moeten mijn ouders goed opletten dat hij niet te dik wordt tongue-out

Dus mogelijk toch de hormonen? Zelfs als er geen loopse teef is?

 

Mijn teefje heeft bijna 3 maanden half op lucht geleefd door schijndracht/hormonen. Ze was nog niet helemaal uitgegroeid, het was tussen de 9 en 12 maanden, maar ze is een klein ras dus wel zo goed als volgroeid; ze woog rond de tijd maar 5,5kg, en ondertussen weegt ze 7kg. Wel was ze behalve sterk vermagerd net een bejaard hondje; niet spelen, geen interesse in honden, hele dag slapen. Geen idee hoe de hormonen werken, en van dichtbij heb ik het alleen bij mijn teefje meegemaakt (mijn ouders hond, toen woonde ik al niet meer thuis, dus alleen tijdens bezoek hem gezien en er soms over gesproken met m'n ouders), maar hormonen op zich lijken honden soms ook in de weg te zitten?

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik denk ook aan loopse teven. Als het aan het voer lag, zou hij wel koekjes enzo eten.

Even aanzien en anders toch laten onderzoeken.

 

De groot zwitser van mijn ouders lustte geen vlees wink .. wij grapten altijd dat hij vegetarier was. Geweldige hond die bijna 13 is geworden!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^