Larynx paralyse (stemband verlamming)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ahj de wit ahj de wit

 we vandaag een hartecho laten maken van onze hond en is ze onderzocht. Roxx is in goede conditie. Ze heeft naast dit probleem ook intertarsale luxatie en een probleem met haar heupen. Dat onder goede behandeling en controle staat van een holistisch dierenarts en osteopaat.

Met 80% zekerheid kon de internist vertellen dat er sprake is van een stembandverlamming. Het hart is puntgaaf en bij het onderzoek kwam naar voren dat de longen ook normaal klonken. Verder onderzoek zal plaatsvinden via een bronchoscopie binnenkort.

De internist gaf twee opties:
- Een operatie waarbij de stemband naar de zijkant wordt getrokken en vastgezet
- In laten slapen omdat dit probleem alleen maar verergert zonder operatie.

Met een operatie kan ze voor minimaal 60% weer een normaal leven krijgen. Zonder zal dat absoluut niet gaan, en zal ze uiteindelijk stikken, volgens de internist. Maar met een operatie neemt ook de kans op verslikkingsproblemen op, en daarmee ook de kans op elke keer dat ze zich verslikt, een forse longontsteking.

We zijn behoorlijk geschrokken en vragen ons af wat het beste is, of er ervaringen zijn hiermee en zijn benieuwd naar jullie visie hierop.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Een van mij bouviers die ik vroeger had ,had een stemband verlamming ,

Met ademhaling een schorrig geluid ,aldoor ,beweging was amper te doen ,blaffen was een raar schor geluid ,Hij is geopereerd in Utrecht bij de Uithof ,door een specialist ,in die tijd Mevrouw Venker ,

Zonder operatie was het niet meer te doen ,Dan krijgen ze echt slik problemen en kan stikken het gevolg zijn .

Na de operatie moest hij nog even rustig aan doen ,het geluid was bijna helemaal weg ,Hij kon weer een paar uur wandelen en is 11 jaar geworden en niet gestorven vanwege de stemband verlamming ,

Blaffen ging ook weer zonder schorre bijgeluiden .

De operatie zou ik alleen maar laten doen door een specialist ,Vroeger kwam het in bepaalde lijnen van bouviers vaak voor en zij had er al veel geopereerd ,Ook bij paarden komt het voor en ook die opereerde ze met goed gevolg .Maar je moet niet voor 80 % weten dat het stembandverlamming is maar voor 100 % ,en dat kan alleen een dierenarts  met ervaring je vertellen.

Sterkte en succes met jullie beslissing.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ga mee met wat Heleen zegt. 80% vind ik te weinig.

Ik zou op zoek gaan naar iemand die hier meer duidelijkheid over kan geven voordat je iets besluit.

honden page profiel ahj de wit ahj de wit

Wij zullen ook voor 100% gaan natuurlijk alleen is dat alleen met een scopie te zien, en die komt er sowieso 

 

Thanks voor jullie antwoorden 

Volgende forumvraag: Gras allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^