Pup aandacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlexanderAlexander

Goedenavond, 

Wellicht is dit onderwerp al ergens anders aan de orde gekomen. Maar ik kon het even niet vinden. 

Ik heb een pup in huis van 9 weken.Een border terriër. Super leuk hondje ook heel blij mee. Eigenlijk gaat alles goed. Slaap goed in de bench(avond). Echter overdag kan hij geen minuut alleen zijn ook niet in de bench. Begint meteen te piepen/janken. 

hondje heeft voldoende beweging en aandacht. 

Ook als hij dan eenmaal rustig ligt op de vloer of bench. en ik sta bijvoorbeeld op om naar de wc te gaan. Trippel trippel achter mij aan. zelfde geldt voor de als ik van de bank iets van de tafel wil pakken zelfde ruimte.

Begint een soort schaduw te worden. Soms leuk maar ik denk niet goed. 

Mijn vraag is dit normaal voor een pup dat volgen of maar ik mij zorgen om niet. en zal het langzaam verdwijnen. 

Vreselijk namelijk dat gepiep en gejank. 

 

tips of suggesties. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Je pup woont pas een paar dagen bij je in huis, dat betekend dat alles nog spannend en nieuw is. Het feit dat hij achter je aanloopt laat zien dat hij er nog niet klaar voor is om alleen te zijn en dat hij je steun nodig heeft. Lekker achter je aan laten lopen, wordt vanzelf minder. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ja dat volgen is normaal.

Lekker laten volgen. Ze gaan het vanzelf normaal vinden dat je opstaat en wat gaat doen.

 

Probeer eens een gedragen trui of pyjama neer te leggen op de slaapplek. Misschien vind ie dan iets makkelijker rust?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je pup wil geborgenheid, laat de pup lekker achter je aan sjouwen, net een klein weekje bij je, is de pup een beetje gewend bij je dan zal de pup blijven liggen als jij eens opsta...en je kan eens een lekker staafje geven waar die op kan kauwen, wie weet blijft die dan ....maar echt het komt vanzelf dat je pup je gaat vertrouwen dat je weer terug komt....smile    ik zelf heb het altijd heerlijk gevonden dat de pup achter me aansjouwd, en heus nadat tie even goed gesetteld is, laat die jou ook je gang gaan hoor.....

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja compleet normaal. Lekker laten volgen. Dat neemt wel af als hij alles in je huis kent en meer gewend is.

 

Leuk ras!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Niks aan de hand hoor, je pup doet gewoon zoals een pup hoort te doen laughing

Ik liet mijn honden als pup gewoon achter me aan lopen.

In het begin doen ze dat inderdaad continue omdat ze niet weten wat je gaat doen, en het eng vinden om achter te blijven.

Maar na een tijdje hebben ze in de gaten wat je gaat doen, en dan hebben ze echt geen zin meer om altijd mee te lopen.

Dan gaan ze gewoon rustig liggen wachten tot te bv weer terug bent van het douchen, toilet etc etc.

Dat doen ze natuurlijk wel, altijd in de gaten houden wat je doet, maar dat is iets anders. hp-smile

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het is heel normaal.

 

Een hond is een sociaal levend dier. Totdat hij bij jou kwam, was hij dag en nacht samen met zijn nestgenootjes en zijn mama ineen vertrouwde omgeving.

Dan ineens is alles wat vertrouwd was weg. Dat is best wel eng.

Het enige wat hij nu heeft ben jij, zijn enige houvast en hij heeft je nodig.

 

Als je hem de kans geeft bij je te zijn, zal hij merken dat je hem niet in de steek laat en hij zal langzamerhand en keertje blijven liggen als je opstaat. Zo langzaam wordt de sociale afstand vergroot.

 

Hij heeft voor nu vooral jou nodig, ik zou hem zelf de keus laten

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie 3 doggies

Hoi Alexander, 

 

Een Border terriër, wat leuk! Ik heb een reu van 3 jaar. Heerlijke hondjes. Die van mij is met vlagen heel aanhankelijk, dan wil hij echt bij je op schoot of naast je op de bank zitten. Dat komt hij vragen door zijn pootjes op je been te leggen. Over het algemeen is hij juist heel zelfstandig. Ik kan rustig ergens anders in huis bezig zijn en dan blijft hij in zijn mandje liggen. Ook zit hij vaak alleen op het balkon de buitenwereld te observeren, terwijl de rest van het huishouden binnen is. Als hij alleen thuis geweest is en ik kom binnen blijft hij meestal liggen. Dan kijkt hij je stoïcijns aan van; "oh je bent er weer, had van mij nog wel langer mogen duren". Nu is die van ons heel erg verwend en is hij zelden langer alleen dan 2 uurtjes. 

 

Zelf zou ik heel kriegelig worden van een hondje dat mij constant achterna looptembarassed. Als er gekookt wordt, mag hij bijv. ook niet in de keuken want je kunt snel over ze vallen. Ik stuur hem dan weg, en dan zoekt hij zelf zijn mandje op. 

 

Als pup nam mijn hond uit zichzelf absoluut geen rust. Hij zou in zijn spel en beweging doorgaan totdat hij er bij neer zou vallen. Als je hem overdag in de bench doet, hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Blijf je in dezelfde ruimte waar hij je kan zien en horen? 

 

Wij deden hem met enige regelmaat in de bench "opsluiten", terwijl we vervolgens ons eigen ding deden in dezelfde ruimte. Als dat goed gaat, kun je later ook voorzichtig aan de ruimte gaan verlaten. Wij hadden mazzel want hij accepteerde zijn bench eigenlijk vanaf het begin, nooit piepen of met pootjes naar het deurtje klauwen.

 

Wat je zou kunnen proberen is; je legt je pup bij je op de borst terwijl je op de bank zit. Ze zullen dan snel in slaap vallen. Als hij slaapt, leg je hem in de bench. Misschien gaat hij dan rustig verder slapen?hp-thumbsup Je kunt ook klassieke muziek draaien (geen grapjetongue-out), daar werd onze pup altijd rustig van.

 

Onze Border zit 's nachts inmiddels niet meer in de bench, dan mag hij los in de woonkamer. Als er niemand thuis is, gaat hij er nog wel in. Of als we een keer visite hebben die bang is (een peuter bijv.). In de auto staat ook een bench. De bench betekent rust en hij gaat er altijd gelijk in slapen.

 

Het gebruik van een bench is in het Border terriër-wereldje heel gebruikelijk. De NBTC organiseert jaarlijks een wandeling met lunch. Tijdens de lunch neemt bijna iedereen zijn bench mee het restaurant in. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

TIP of SUGGESTIE :

550x550.jpg

Je hondje is een baby en  moet nog wennen aan jou en jouw manier van leven de hele dag.  Op een gegeven moment weet hij hoe alles gaat en zal hij niet meer achter je aan te lopen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Alexander, heb je contact gehad hierover met de fokker?

 

 

Vraagje aan Charlotte Sophie: hoe was je hond de eerste 1, 2 weken? Liep hij toen ook achter je aan?

 

Fijn dat je meekijkthp-thumbsup als border terriër eigenaar. Het is en blijft een terreur uhhh sorry terriër hp-shiny

 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie 3 doggies

" Alexander, heb je contact gehad hierover met de fokker?
 
 
Vraagje aan Charlotte Sophie: hoe was je hond de eerste 1, 2 weken? Liep hij toen ook achter je aan?
 
Fijn dat je meekijkt als border terriër eigenaar. Het is en blijft een terreur uhhh sorry terriër 
  "

Nee dat herken/herinner ik niet van mijn Border. Maar... geen hond is hetzelfde, ook geen 2 honden van hetzelfde ras. Dus wellicht heeft de pup van Alexander dit wel nog nodig.

 

Met terreur zeg je niks verkeerd hoor. Het eerste halfjaar was behoorlijk hectisch. Af en toe werden we echt stapelgek van hemtongue-out

 

Alexander, zit je op facebook? Ik kan je aanraden lid te worden van de groep "De Border Terrier". Het is een groep met ruim 1.000 leden waaronder ook een aantal  gerenommeerde fokkers. Kortom, ook een goede plek om vragen te stellenhp-shiny

honden page profiel AlexanderAlexander

Dank voor alle reactie's. Super blij mee. Moet zeggen dat het vandaag(morgen) al een stuk beter gaat. Dus het begin is er. Je wilt het natuurlijk ook allemaal zo goed mogelijk doen. 

heb dan ook het gevoel dat het allemaal even wennen was enz. 

Nogmaals bedankt voor alle reactie's.  

Volgende forumvraag: Pup poept en plast uit angst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^