beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jimjim

Hallo,
 
Wij willen al een lange tijd een beagle en eigenlijk geen ander ras. Ze zien er zo leuk uit en vrolijk, maar we zijn bang voor de de verhalen die we horen en lezen.
 
In het kort:
 
Mijn vrouw en ik hebben een eengezinswoning met een tuin en zijn sportief (wandelen en hardlopen). Tot vorig jaar waren wij niet elke dag thuis en vonden dat geen geschikte situatie voor een beagle (of welk ras dan ook). Sinds 1 december 2019 hebben wij onze werkschema's zo kunnen aanpassen dat er elke dag iemand thuis is ter voorbereiding op onze (hopelijk) nieuwe huisgenoot. Nu alles definitief is en we inmiddels al een kleine 6 maanden zo werken zijn wij definitief op zoek naar een beagle waar we lekker mee kunnen wandelen, spelen en natuurlijk genieten van zijn extra gezelligheid in het huis. Een Beagle reu hebben wij altijd al willen hebben.
 
Wat zijn jullie ervaringen met een beagle? Kunnen ze echt niet alleen zijn of is het te trainen? We willen sowieso wanneer het kan direct beginnen met gehoorzaamheid/gedrag training. Ook lees je vaak dat ze huilen en blaffen in de nacht en je er beter twee kan nemen dat helpt tegen eenzaamheid/verlatingsangst.
 
Wij zijn vaak thuis en zeker de eerste weken als we de pup hebben proberen wij extra thuis te blijven. Natuurlijk gaan we het advies volgen van de erkende fokker waar we de pup willen kopen. 
 
Ik hoor graag jullie ervaringen!
 

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

De dingen die u noemt kun je ook opnoemen bij alle andere rassen. Ik zou daarom niet specifiek een beagle afraden. Het enige wat ik weet van beagles is dat ze erg eigenwijs zijn,  niet echt heel goed luisteren naar de baas  (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk). Beagles die ik tegenkom met Zelmo luisteren dan ook vaak niet... Doen hun eigen ding!  Dat kan heel grappig zijn.. en soms erg vervelend?

honden page profiel maxmax

honden foto van max

leuk dat jullie een huisgenootje krijgen! Beagles, zijn slimme honden, maar ook zeer vocaal. Ik heb er geen ervaring mee, maar op youtube kom je genoeg video’s tegen van beagle die heel intelligent zijn. niet border collie achtig, maar een beetje mensachtig. Ze zijn zo slim dat ze een stoel verplaatsen om ergens bij te komen! en over 2 beagles. ik denk niet of dat hoeft, maar als je eenmaal verliefd bent oo je beagle dan wil je graag een tweede, mischien een derde, of vierdetongue-outcool. meeste beagles zijn ook best eigenwijs, doen graag wat ze zelf willen.

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Beagles zijn heerlijke honden maar je moet ze wel begrijpen en goed bedenken of ze wel echt bij je passen. Het zijn zelfstandige jachthondjes die zelf keuzes maken en dus niet zomaar een commando zullen opvolgen. Je hebt ook een kans van 95% dat ze nooit kunnen loslopen omdat ze graag hun neus achterna gaan en dan bananen in hun oren hebben. 

Een goed voorbeeld wat ook de Beagle typisch omschrijft is: 

 

Een kennis van mij heeft een Beagle die zelf de eetkamerstoelen verschuift naar het aanrecht zodat hij op het aanrecht kan klimmen, de magnetron open kan klikken en eten kan stelen. Hij is er ook achter gekomen hoe de andere kastjes en koelkast open gaat. Dit laat zien dat ze 5 stappen vooruit kunnen denken en echt super slim zijn, daar moet je mee om kunnen gaan maar het is wel het mooie van het ras. 

Ze kunnen inderdaad ook enorm vocaal zijn en alleen zijn kán een probleem zijn bij Beagles. Maar voor de rest vind ik het echt prachtige honden. 

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Oh ja, nooit twee pups te gelijk nemen. 1 is al genoeg werk en anders krijg je het nestgenoot syndroom, dan ben je verder van huis. 

honden page profiel maxmax

honden foto van max

" Oh ja, nooit twee pups te gelijk nemen. 1 is al genoeg werk en anders krijg je het nestgenoot syndroom, dan ben je verder van huis.  "

nestgenoot syndroom? 

Laat maar, snapte niet wat je bedoelde haha.

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" nestgenoot syndroom? 
Laat maar, snapte niet wat je bedoelde haha. "

https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/twee-pups-tegelijk-in-huis-nemen/

 

honden page profiel maxmax

honden foto van max

" https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/twee-pups-tegelijk-in-huis-nemen/
  "

snap al wat je bedoelde, maar ik wist niet dat je het ook nestgenoot syndroom kon noemen, sorry.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De Beagles die ik ken zijn enorm voergericht, en dat kan ook wel een dingetje zijn. Zo werd het gedrag van de beagle van mijn schoonbroer echt lelijk van zodra we eten op tafel plaatsten. Hij zou zo over de tafel heen gekropen hebben. Ze losten dit op door hem apart te zetten.

Ook zijn ze idd intelligent, maar in hun belang natuurlijk. Qua gehoorzaamheid hoef je niet veel te verwachten(heb mensen meer dan eens gefrustreerd zien trainen op de HS) uitzonderingen daar gelaten. Mogelijk kunnen ze ook wel eens los, maar daar zal erg op getraind moeten worden.

Voor sommigen is dit een droomhond, vooral als je het grappige er van in ziet. Maar voor mij persoonlijk zou dit een hel zijn :-).

Goed research doen, op bezoek gaan bij fokkers of mensen die beagles hebben. Zo krijg je een realistischer beeld er van. 

Volgende forumvraag: Beagle x cocker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^