Hond corrigeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Hallo

 

Ik heb een prachtige berghond. Ze is nu ruim een jaar oud, het is een grote kroelert maar ook angstig en is door omstandigheden steeds angstiger geworden.

We waren gevlucht uit een land en stopte bij mijn schoonmoeder om daar te even te verblijven. Deze schoonmoeder schreeuwt elke dag tegen haar dieren, ze krimpen ineen als je je hand uitreikt om te aaien. Onze hond werd vaak aangevallen door de grootste hond, ook groter dan haar. Ik gilde van angst als dat gebeurde, maar t bleef altijd bij een waarschuwing van die hond. Op een avond was ik met mijn kleine (baby) bezig en onze hond begint mij te berijden en raakt agressief. Ik heb toen gehandeld wat ik deed bij haar sinds pup: haar met de kop tegen de grond houden. Nooit had ik haar zo wild meegemaakt. Een week later is voor het eerst dat ze hapt naar de kleine en heb toen voor t eerst een tik gegeven. Ook ik zei altijd dat slaan fout is, geweld geweld creëert. 

Halfjaar later:

Ik zit geheel onder de blauwe plekken, schrammen, wondjes, ook zeer pijnlijke plekjes. Een open lip, een scheur langs mijn neus. Als ik naar de consultatiebureau ga draag ik lange mouwen en een lange broek, om vragen/zorgmelding te vermijden. Zo ver gaat het. En mijn tolerantie is blijkbaar hoog, voor dit ras dat je grenzen opzoekt. 

Onze hond bijt nooit hard door, maar is wel harder gaan bijten. Er zit geen rem op wanneer het eenmaal begint. En per ongelukjes.. Een flinke hoektand in mijn hand, die doen verdomd zeer en je blijft t voelen met bewegen van je vingers. 

En vanochtend was t weer zo ver.

Ik heb toen uit frustratie en huilen geslagen met de vlakke hand op haar neus van WAAROM?! waarom doe je mij pijn? Waarom doe je zo? Ze versteende, haar ogen waterig en staart naar niets. Ineens lijkt ze klein. Ik voel me verdrietig. Ik wil dit niet. 

Ik ben gestart met een manier van trainen. Ik beloon haar bij goed gedrag. 'Goedzo' en dan snoepje. Het heeft goed gewerkt bij een hoop dingen, maar helaas gaf het ook reden? om nog harder te rijden en bijten. 

Het rijden is nu wat minder, het voelt soms als een hangerig kind op zulke momenten. Dat ze iets wil vertellen, aandacht vragen. 

Negeren heb ik geprobeerd. En dan bij goed gedrag reageren. (een grote rijdende hond aan je been negeren!poeh). 

Voor mijn gevoel is iets ontstaan door t vluchten uit het land en wonen bij feeks van een schoonmoeder. Iemand zei dat ze geleerd heeft voor zichzelf op te komen tegen die grote hond, en dat is niet goed want dan komt ze ook op naar jou.

 

Ik zit met handen in t haar

Ik heb geslagen

Dit is niet goed

Ze bijt en rijd, doet pijn 

Wat kunnen we doen? 

Ik vrees ook voor als ze echt gaat bijten. Dit is een ras die wolven, beren en mensen dood bijt. Nu bijt ze niet door, dat bewuste is er. 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat voor een ras is het dan?

 

Je hebt het erover dat geweld geweld creeert, waarom dan de hond met de kop op de grond duwen?

 

Misschien je eens beter inlezen in het ras wat je hebt en kijken of je de hond datgene kunt bieden wat ie nodig heeft, of iets soortgelijks. Als je dat niet kunt, moet je je afvragen of het eerlijk is tegenover de hond dat die nog bij jullie blijft.

 

Ook mag je je schoonmoeder wel meegeven dat schreeuwen tegen dieren niet nodig is. Ze horen haar ook wel als er op normale toon gepraat wordt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat ik je zou adviseren is gt en angstremmers.

 

Als het angst is, is je hond niet meer in staat ander gedrag aan te leren. Je zal eerst de angst moeten verminderen voor je aan de slag kan gaan.

 

Het rijden en bijten is communiceren van haar. Ze ervaart een hele hoop stres en ze probeert te vertellen, dat ze de situatie niet fijn vind.

 

Je hebt een kleintje, stel dat die bang is, of iets doet wat niet mag, wat nu als je haar met haar hoofd tegen de grond drukt voor straf.

Vreselijk toch? Ze zal bang voor je worden, je n iet meer zo leuk gaan vinden, jullie vertrouwen is beschaamd en dat is wat er gebeurd is met je hond.

Uit angst gaat ze bijten, blijf van me af.

Het verstenen, stres, die ze ervaart.

 

Je hond zal het vertrouwen moeten krijgen dat je haar geen pijn doet, dat je haar helpt en steunt.

 

Rijden is een stres reactie, dat kan je niet negeren, want het is zelf belonend. Je kan alleen gedrag negeren wat aan jou gericht is, dat is blaffen om aandacht.

Belangrijk is, om te zorgen dat je hond kan ontspannen en tot rust komt, vertrouwen krijgt in jou en de wereld oma hem heen.

Snuffel wandelingen, heel veel voertjes laten zoeken. Geef kluifjes en laat de initiatieven om contact te zoeken bij hem.

Zijn vertrouwen is erg geschaad, hij zal heel veel tijd nodig hebben.

 

Wat voor ras is hij?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je hebt geen makkelijk ras om als huishond te hebben. Ik kan je ook niet adviseren. Zoek hulp bij iemand die t ras kent want je hebt wel hulp nodig.

 

Stop iig met het slaan van je hond, dat werkt averechts.

 

Sterkte hoor.

 

 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je zegt dat je haar al van pup af aan met de kop naar beneden duwt. Dat geweld, creëert dus geweld, zoals je zelf zegt. Het is absoluut geen fijne ervaring voor honden om op deze manier gecorrigeerd te worden. En ook nog eens onnodig. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Zoek alsjeblieft een goede gedragstherapeut, die werkt met stressreductie en het welzijn van de hond en veiligheid voorop zet. 

Dus niet met correcties en een harde hand.

Dit vind ik echt niet iets om via een forum om advies te vragen.

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

" Zoek alsjeblieft een goede gedragstherapeut, die werkt met stressreductie en het welzijn van de hond en veiligheid voorop zet. 
Dus niet met correcties en een harde hand.
Dit vind ik echt niet iets om via een forum om advies te vragen. "

Eens. Jeetje, wat een verhaal. Je hebt ook helemaal geen band met je hond. Linea recta naar een gedragsdeskundige, voordat er ongelukken gebeuren. Ik ben wel bang dat je helaas een deel van het gedrag zelf in de hand hebt gewerkt. Een hond die bang is zo behandelen, dat kan alleen maar fout gaan. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Eens. Jeetje, wat een verhaal. Je hebt ook helemaal geen band met je hond. Linea recta naar een gedragsdeskundige, voordat er ongelukken gebeuren. Ik ben wel bang dat je helaas een deel van het gedrag zelf in de hand hebt gewerkt. Een hond die bang is zo behandelen, dat kan alleen maar fout gaan.  "

Deze honden bonden al niet zo snel, er is echt wel werk aan de winkel.

 

Ik heb geen idee hoe t is als je je land moet ontvluchten met hond en kind, iedereen heeft t zwaar in zo'n situatie denk ik.

 

Ik hoop dat je goede hulp vindt ts. Misschien is er een facebookgroep te vinden voor jouw ras?

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Dat je hond zo doet, dat heb je er zelf naar gemaakt.
Een hond met zijn kop tegen de grond aanhouden, sorry maar dat doe je gewoon niet.
En het slaan.
Die hond is hartstikke bang geworden van zijn baasje.

zoek een gedrags therapeut, of zoek een baasje die wel heel goed met honden overweg kan en ervaring heeft met angstige honden.
Want dit is voor beide partijen niet leuk!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat voor ras is het, Karelische berghond? Kaukasische Ovcharka, of......

 

Ik hoop dat je nog meeleest.

https://nvgh.nl

Hier kan je goede gt vinden

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wat voor ras is het, Karelische berghond? Kaukasische Ovcharka, of......
 
Ik hoop dat je nog meeleest.
https://nvgh.nl
Hier kan je goede gt vinden
  "

Baasje verwijderdhp-frusty

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Baasje verwijderd "

Ja vind je t gek? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ja vind je t gek?  "

Ze vroeg wel hulp, dus ze wilde iets veranderen aan haar eigen gedrag ... 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ze vroeg wel hulp, dus ze wilde iets veranderen aan haar eigen gedrag ...  "

Ja klopt. Ik vind t super knap als mensen zelf inzien dat hun gedrag niet ok is en dan ook nog eerlijk er over zijn. Ze had ook alleen om advies kunnen vragen zonder alle ins en outs.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Baasje verwijderd "

Hé????

Wat jammerhp-cry

 

Ik hoop dat ze een goede gt zoekt!

Volgende forumvraag: Puber hond probleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^