Allergie hond door voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KayleeKaylee

honden foto van Kaylee

Hallo Allemaal,

Sinds een tijd krijgt mijn beste vriend, een 2,5 jaar oude Franse Bulldog / Mopshond, steeds meer problemen waarvan ik denk dat dit door voeding komt. Vanaf ongeveer 1,5 jaar begon hij last te krijgen van verstopte anaalklieren, deze zijn inmiddels meerdere keren geleegd maar het probleem blijft terug komen. Ik merkt dat hij hier erg ongemakkelijk van wordt, hij likt rondom dit gebied en is af en toe aan het kontschuiven. Daarnaast heeft hij sinds een half jaar steeds meer jeuk aan zijn huid en likt hij overmatig aan zijn pootjes. Hij verlies veel haar, ruikt meer uit zijn mond en zijn ontlasting is ook tegen de zachte kant aan. In eerste instantie dacht ik dat het likken van zijn poten aan stress lag omdat het een erg gevoelig hondje is maar na een gesprek met de dierenarts en kijkend naar de andere problemen denk ik toch dat dit door een bepaalde allergie komend uit voer is. De dierenarts adviseerde Royal Canin Hypoallergenic voor. Maar voordat ik dit in huis haal vroeg ik mij af of iemand zich hierin herkent en op welke voeding jullie hond goed reageerd. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Op welke voeding staat je hond nu?

Zijn er bepaalde dingen waaraan je merkte dat de klachten toenamen?

honden page profiel KayleeKaylee

honden foto van Kaylee

Hij eet nu Perfect Fit Adult Small Dogs

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Mijn hond heeft allergieën voor bepaalde diersoorten (kip en rund) en ook voor dingen in de omgeving. Voor de omgeving krijgt ze nu een kleine hoeveelheid prednisolon, hierdoor is het goed te doen. In de winter krijgt ze wat minder, in de zomer wat meer. 

 

Brokken zitten vaak vol graan, een hond kan dit niet verteren. Het is ook belastend voor de maag en darmen. Enkele uitzonderingen daargelaten, doen de meeste honden het erg goed op rauw vlees. Hun maag/darm systeem is nagenoeg hetzelfde als dat van de wolf, het is dus gebouwd op het verteren van rauwe botten, organen en spiervlees. Ik zou me eens wegwijs proberen te maken op www.voerwijzer.com. Daar staat heel veel goede informatie op over het voeren van vlees. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn spetjse kreeg hypoallergenic. Ik was er zo blij mee. Binnen 24 tot 48 uur geen diarree meer, een hele blije hond. Had ik het maar jaren eerder gegeven. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn huidige hond krijgt nu sanimed insect.  Ook steeds wisselende ontlasting, veel, anaalklierproblemen. In sanimed insect zit alleen insecteneiwit, daar kan een warmbloedog dier niet allergisch op reageren en is ook goed voor het milieu, ik praat nu na wat op internet wordt gezeg. In ieder geval sinds ze op dit voer staat goede ontlastingg, ze eet het graag en ik heb het idee dat de anaalklieren wat beter gaan......

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb een goede ervaring met Royal Canin Hypoallergenic, mijn hond haar buik/borst haar was uitgevallen door allergie en ze had rode liezen. Ze is toen overgezet op de hypoallergenic brokjes en het is helemaal goed gekomen. Allergische honden kunnen ook last van annaalklier problemen hebben, mijn hond heeft dit ook. Hiervoor geeft ik haar, Glandex en psyllium husk vezels het probleem is hiermee niet weg maar het gaat wel een stuk beter. 

honden page profiel KayleeKaylee

honden foto van Kaylee

Bedankt voor alle reacties!

honden page profiel RJRJ

" Ik zou de Royal Canin Hypoallergenic zeker proberen. Verder mag je je hondje daarnaast niks anders geven (geen koekjes, kluifjes etc.)
 
De eiwitten in deze voeding zijn gehydroliseerd, er kan dan geen allergische reactie ontstaan op deze eiwitten. De eiwitten zijn in kleine stukjes geknipt, waardoor het afweersysteem ze niet meer herkent.
 
Mijn hondje heeft dit ook een tijdje gegeten en zijn ontlasting was hier echt goed op. Qua hoeveelheid ook aanzienlijk minder dan op sommige andere brokken. 
 
Ik heb wel een tip: Zooplus verkoopt de veterinaire voedingen van Royal Canin ook, je kan zomaar voordeliger uit zijn bij Zooplus dan bij de dierenarts.  "

Royal canin heeft ook brokken die nog een stapje verder gaan ( anallergenic )

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel RJRJ

" Haar dierenarts raadt voor nu de Hypoallergenic aan, zoals te lezen is in de beginpost "

Het was gewoon een tip meer niet....

Volgende forumvraag: Zindelijkheid shih tzu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^