kijk die hond bijt vast...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????


Hallo allemaal,

Nou met dit gladde weer is het haast geen doen met James normaal te lopen zonder 10x zo niet vaker gigantisch te vallen...
James weegt ruim 50kg en is buiten altijd erg enthousiast en wil nog wel eens als ie zijn vaste maatjes tegen komt heel hard erop af rennen, nu is dat los in de hondenuitlaat parken niet zo'n probleem.
Maar aan de lijn wel.
James luistert verder prima maar het is soms wat moeilijk netjes naast te blijven lopen als je een bekende ziet warvan je weet dat het altijd erg gezellig is :-)

Dus ik loop met dit weer met James aan de halti voor mijn eigen veiligheid zeker als ik overdag soms me kleine manneke bij me heb.

Nu liep ik gister met James en Gucci en James was dus weer aan de halti, we liepen net het hondenuitlaat park in dus ik was bezig ze halti af te doen, komt er een stel langs met een friese stabij..

Die werden dus kwaad dat ik mijn hond los liet want hij was vast erg gevaarlijk met zo'n muilkorf om z'n snuit, ik werd uit gemaakt voor onverantwoordelijk mens!
Ik was zo verbaast dat ik niets zij en James gewoon los liet, de mensen liepen woedend met hun hond met een boog om ons heen...

Ik merk het steeds vaker dat men een boog langs ons heen neemd als James zijn halti om heeft, zo vreemd vind ik dat..

Hebben jullie hier ook ervaringen mee..

Groetjes miss V

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kijk die hond bijt vast..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ja dat hebben wij met Senna ook, die doen we ook wel eens de halti om, voor onze veiligheid, omdat ze dan netjes naast loopt

Maar je kan iedereen zien denken dat ze gevaarlijk is... :'(

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja die ervaring heb ik ook, maar daar moet je boven staan, als mensen dat vragen , dan leg je dat uit. boos ? dat zijn vreemde mensen, die luisteren niet.

nou is bamse een hond wat natuurlijk een grote beer lijkt, en vreselijk aaibaar is, maar ook ik krijg die vragen, en dan laat ik bamse lekker zitten en zeg dan, kom maar aai dr maar. dan zien ze dat bamse een grote lieverd is.

het is ook een naar gezicht, maar aan de andere kant, jouw veiligheid staat boven aan, en niet van die ander, en als je het netjes uitlegt, zijn de meeste mensen bereid om goed te luisteren.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Nee, ik kan me het wel voorstellen dat die mensen kwaad werden. Nu ik beter weet vind ik het zelf ook vervelend hoor! Maar toen ik nog niks van honden wist dacht ik ook dat een halti een muilkorf was. En mijn hondje ziet er aandoenlijk uit (blesje over de neus, bruine wenkbrauwtjes en wangetjes, maar als je zo'n grote hond, stoere als jij hebt dan kan ik me indenken dat die mensen bang zijn als ie los komt. Terwijl (als ik je andere berichtjes ook lees) het een hele lieve hond is...

Wat ik wel vreemd vind is dat die mensen met een stabij zelf niet zagen dat het geen muilkorf is... Ze hebben toch zelf ook een hond??!! Bovendien vind ik het asociaal om zomaar te gaan schelden. Maar ja...

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik heb een lange tijd een uitlaat-hond gehad die ook ontzettend trok aan de riem.
Aangezien ik nogal een zwakke rug heb, heb ik hem ook een halti omgedaan.
Nou ja idd mensen kijken de hond en mij dan aan alsof het de gevaarlijkste hond is in de buurt, maar het is een echte goedzak..
Ik denk dat veel mensen het gewoon niet snappen..

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Hai Willemijn,

Ik leg het aan mensen die even netjes vragen wel uit waarom hij een halti heeft, de meeste mensen in de wijk weten ook dat James normaal aan een gewone halsband loopt..

Maar onbekende vragen niet maar trekken meestal de hond snel uit de buurt van James en kijken dan bang.

En het voorval van gister daar was ik perplex van..
Ik had zo iets van ik zou mijn hond echt niet los doen als ie niet sociaal is, daar komt bij James taalde niet naar hun hond hij was los en rende 5 meter vooruit met zijn neus de lucht in :-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Ik zal eerlijk zijn, toen ik nog niet van het bestaan van gentle leaders/halti's bewust was heb ik ze ook aangezien voor muilkorven, je ziet ze nu steeds meer en hopelijk binnen nu en 5 jaar dat alle vooroordelen en misverstanden hierover iig een stuk minder zijn!

Gewoon niets van aantrekken hoor!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, Dobby heeft een Follow-Me. Die doe ik eigenlijk alleen soms om, zoals nu met die gladheid. Inderdaad ook zodat ik bij "hee, vogel! *ren*!" op de been kan blijven.

Dobby is een Golden en zelfs daar van vragen ze me of hij bijt. Best grappig. Blijven ze tenminste uit de buurt en wil Dobby ze niet begroeten en opspringen. O-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

BTW Ik ben honden met een 'muilkorf'(dus halti) nooit uit de weg gegaan en heb ook nooit dat soort dingen tegen die eigenaren gezegt :-D , ik ga er idd vanuit dat iedere volwassene dat prima zelf kan beoordelen.. :-)

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Hai Dobber,

James is inderdaad een goedzak, zit geen kwaad in.
Hij is al 7x aangevallen in een half jaar, ik vermoed omdat ie ongecastereerd is want waren steeds reuen, van een tekkel tot een bullmastiff, en James bleef rustig staan en gromde niet eens naar de andre hond, ook niet nadat ie was gebeten.
Dus zit echt geen agressie in, en ook als ie los loopt en we komen onbekende honden tegen dan houd ik hem al onder appel omdat ik me bewust ben dat baasjes schrikken las ze zo'n lobbes op hun hond af zien komen rennen met zo'n zwart masker.
Dus dan loopt James al (los) naast mij en dan mag ie van mij wel even begroeten en dan zien mensen ook dat ie wil spelen en echt lief is want hij gaat vaak liggen voor de andere hond.

Maar vind het gewoon erg jammer dat men niet goed kijkt en zeker mensen met honden want die zouden denk ik toch moeten zien wat het verschil is tussen ene halti en een muilkorf of muiltje.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Jammer idd. Hier gaan ze er vanuit dat als ze hond aan de riem is, dat er dan vast iets aan de hand is en dan roepen ze de hond bij zich. Op zich wel handig, maar als je gewoon met je pupje die aan het puberen is gewoon eventjes een stukje aan de riem wil, dan moet je dus erbij zeggen dat er niets aan de hand is. Jammer dat die mensen niet even vragen of James agressief is. Ik bedoel, een echte muilkorf is toch iets anders dan een halti.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kijk die hond bijt vast..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^